دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس فدراسیون واردات ایران در گفت‌وگو با آنا:

واردات به معنای نابودی اقتصاد نیست/ اقتصاد شعاری، اشتغال‌زا و تولیدگرا نیست

رئیس فدراسیون واردات ایران گفت:‌ اساسا واردات باعث رشد منفی اقتصاد نمی شود چراکه واردات باید با مدیریت و بر اساس نیازسنجی بازار و بنگاه های تولیدی بر اساس نیازهای کشور رقم بخورد.
کد خبر : 180616

فرهاد احتشام‌زاد رئیس فدراسیون واردات ایران در ارزیابی خود از چگونگی توسعه صادرات در دولت آتی به خبرنگار اقتصادی آنا گفت:‌ «توسعه اقتصادی»، «بهبود معیشت مردمی» و «رشد تولید» همواره به‌عنوان اساسی‌ترین اهداف دولت‌مردان و سیاست‌گذاران تلقی می‌شود اما نباید فراموش کرد تا زمانی که برنامه‌ریزی و ارائه طرح نقشه‌راه برای این اهداف تبیین نشود، این نوع توسعه در حد یک شعار باقی می ماند.


وی ادامه داد: در واقع زمانی که ارائه برنامه‌ دقیق و مدون اقتصادی در راستای «اقتصاد توسعه محور» از سوی دولتی‌ها ارائه شود،‌ آنگاه می‌توان درخصوص این برنامه ها به بحث نشست و نکات مثبت و منفی آن را به دولت منتقل کرد.


این فعال اقتصادی تاکید کرد: امروز در سیستم اقتصاد بین‌الملل، اقتصادی می‌تواند رشد،‌ توسعه و تولید را به‌همراه داشته باشد که در اقتصاد جهانی برای خود سهم آفرینی کرده باشد یعنی با ترسیم نقشه راه برای تولیدات کیفی به‌همراه حمایت همه‌جانبه نهادهای حکومتی در راستای ایجاد کالای صادراتگرا، بتواند تاثیرگذاری شفافی در اقتصاد بین‌المللی و منطقه‌ای از خود برجای بگذارد.


نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره‌جنوبی با اشاره به این موضوع که باید سیاست گذار، تولید بر اساس توانمندی داخلی را در اولویت کاری خود قرار دهد، تصریح کرد: تامین نیاز مصرف داخل و ایجاد بازار صادراتی بر پایه همین توانمندی‌ها در آینده هر اقتصادی کاملا تاثیرگذار است زیرا ابتدا از ورود کالاهای مشابه ساخت داخل ممانعت می کند و سپس امکان صادرات همان کالای با کیفیت تولید داخل به دیگر کشورهای هدف تجاری فراهم می‌شود.


رئیس فدراسیون واردات ایران درخصوص انتقادات فراوانی که بر واردات می شود نیز گفت:‌ نمی‌توان قضاوت مثبت و منفی بر مقوله واردات داشت چرا که طی سال‌های گذشته بسیاری از کشورهای توسعه یافته واردات برخی کالاها را در دستور کار قرار دادند که باعث موجب جهش اقتصادی آنها نیز شده است؛ اساسا واردات به معنای نابودی اقتصاد نیست بلکه واردات جزو ابزارهای رشد اقتصادی نیز به شمار می آید البته با این وجود که واردات بر اساس نیازمندی های اساسی و تولیدی کشور باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب