پلاسکو زنگ هشدار ایمنسازی ساختمانهای شهر را به صدا در آورد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیم یارمحمدی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مورد حادثه پلاسکو اظهار کرد: گزارش کمیسیون عمران مجلس در مورد حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو نهایی شده و آماده ارائه به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی است. البته این کار به دبیرخانه مجلس واگذار شده و باید اقداماتی در این زمینه انجام و گزارشی به کمیسیون عمران ارائه دهند.
وی افزود: گزارش کمیسیون عمران مجلس در مورد حادثه پلاسکو پیش از این در صحن علنی قرائت شد و مجمع نمایندگان استان تهران نیز گزارش خود را به منظور تکمیل گزارش نهایی کمیسیون عمران ارائه کرد، البته علت وقوع این حادثه به صورت کاملا روشن در گزارش آمده است که نشان میدهد تعلل و خطای انسانی عامل اصلی بروز این حادثه بوده و علت غیر عادی در این حادثه به چشم نمیخورد.
یارمحمدی ادامه داد: براساس این گزارش نقش دستگاههای مختلف از جمله شهرداری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آتشنشانی به صورت صریح و شفاف اعلام شده است و در صورتی که دستگاههای اجرایی کشور مایل به مقاوم سازی ساختمانهای کلانشهرها باشند به راحتی میتوان با تشکیل و تقویت تیمهای بازرسی متشکل از مهندسان در این زمینه برنامههایی در نظر گرفت تا در صورت نیاز، به مالکان ساختمانها توصیهها و هشدارهای ایمنی را ابلاغ کنند.
وی یادآور شد: هم اکنون از پتانسیل خوب مهندسان سازمان نظام مهندسی کشور بهرهمند هستیم که در صورت نیاز میتوانند بر ساختمانهای قدیمی و موجود نظارت کنند و نسبت به مقاوم سازی، مقابله با زلزله و مقابله با حریق ساختمانهای موجود ارزیابیهای کارشناسی خود را ارائه دهند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه در ماجرای پلاسکو با ضعف قوانین و مقررات روبهرو نبودیم، اما در نحوه به کارگیری امکانات، تجهیزات ایمنی، تدابیر اعمال شده، آموزش نیروها در مدیریت بحران با ضعف جدی مواجه بودیم، به عنوان مثال شاید اگر حداقل امکانات اطفاء حریق در این ساختمان وجود داشت، مدیریت بحران قوی در حوادث داشتیم و یا اگر حادثه به موقع اطلاع رسانی شده و کارشناس مسئول ساختمان در صحنه حادثه حضور داشت؛ شاهد بروز چنین حادثه عظیمی نبودیم زیرا ضعف در موارد یاد شده منجر به فروریزش ساختمان پلاسکو شد.
وی با بیان اینکه نیازی به تصویب و تدوین قوانین جدید برای ایمنی ساختمان نیست، افزود: متاسفانه غفلت و بی توجهی به قوانین موجود در ساختمان سازی منجر به بروز چنین حوادثی میشود در حالی که اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت کشور و شهرداری نسبت به تعهدات و وظایف خود احساس مسئولیت و پایبندی داشته باشند شاهد بروز چنین حوادثی در کشور نخواهیم بود.
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی در مورد درسهای عبرت از حادثه پلاسکو تاکید کرد: حادثه پلاسکو نشان داد باید تجهیزات ایمنی و آتش نشانی به روز شود، شیوه و مدلهای مقابله با بحران مطالبق استانداردهای روز دنیا در نظر گرفته شود، تیمهای کارشناسی از جمله کارشناس مسئول فنی ساختمان در هنگام بروز حوادث در صحنه حضور داشته باشند، به صورت دورهای مانورها و برنامههای آموزشی برای نیروهای امدادی و آتش نشانی برگزار شود.
یارمحمدی ادامه داد: با توجه به اینکه علاوه بر تهران در سایر کلانشهرهای کشور نیز ساختمانهای بلند احداث شده باید برنامهها و اقداماتی برای مقاومسازی سازه و اعمال قوانین ایمنی و اطفاء حریق در نظر گرفته و اجرا شود ، زیرا حادثه پلاسکو زنگ خطر و هشدار بروز حوادث ریزش ساختمان را به صدا در آورد و باید برنامههای مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمانهای بلند در دستور کار دستگاههای نظارتی و مالکان ساختمان قرار گیرد تا در آینده شاهد بروز چنین حوادثی در سطح کشور نباشیم.
انتهای پیام/