راز حمله گسترده هکری به 99 کشور جهان/ چه کشوری دنیا را زیر نظر گرفته است؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از سیانان، بیمارستانها، کارخانجات بزرگ و دفاتر دولتی هدف این حملات گسترده سایبری بودهاند.
در اثر این حملات، کنترل بسیاری از سیستمهای رایانهای در اختیار هکرها قرار گرفته و به قربانیان گفته شده که در صورت نپرداختن باج، اطلاعات موجود در رایانهها افشا خواهد شد.
شرکت اواست، یک شرکت مشهور فعال در زمینه امنیت سایبری اعلام کرده که موفق شده 75 هزار باجافزار را در 99 کشور ردیابی کند.
این شرکت گفته است که این حملات عمدتا اهدافی در کشورهای روسیه، اوکراین و تایوان را مدنظر داشتهاند. همچنین بیمارستانهایی در بریتانیا و شرکتهایی نظیر فدکس نیز مورد حمله قرار گرفتهاند.
باجافزارها به این شکل عمل میکنند که پس از حمله به یک رایانه، هشداری روی مانیتور رایانه ظاهر میشود که در آن به کاربر گفته میشود که در صورت نپرداختن باج مورد نظر، اطلاعات موجود در رایانه افشا خواهد شد.
باجافزار جدید که به نحو گستردهای به کشورهای فراوانی حمله کرده است، «واناکرای» نام دارد. هنوز مشخص نیست که آیا اهداف سیاسی در پس این حملات وجود دارد یا خیر، اما به طور معمول باجافزارها به دلیل درخواستهای مالی در دسته هکرهای غیرسیاسی قرار میگیرند.
طی ماههای گذشته، دولت روسیه متهم به انجام حملات هکری به آمریکا و فرانسه شده بود، به این انگیزه که انتخابات ریاست جمهوری در این دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد. مسکو همه این اتهامات را رد میکند.
این اتهامات علیه روسیه در حالی مطرح شده است که وزارت کشور روسیه اعلام کرده که باج افزار جدید تقریبا کمتر از یک درصد رایانههای این کشور را نیز آلوده کرده است. وزارت کشور روسیه همچنین گفته است که بخشهای مربوطه در حال انجام تحقیقاتی برای مبارزه و سرکوب این باجافزار هستند.
شعاع حملات این باجافزار در حدی بوده که وزارت امنیت آمریکا از کاربران رایانهای خواسته است که حتما رایانههای خود را بهروز کنند.
این وزارتخانه نیز حاضر نشد در این خصوص اظهارنظر کند که آیا در پس این حملات باجافزاری انگیزههای سیاسی وجود دارد یا خیر.
با وجود این یکی از مقامهای امنیتی در آمریکا که نخواست نامش فاش شود گفته است که هنوز این کشور نتوانسته سرنخی از دخالت یک یا چند دولت یا گروهی سیاسی در پس این حمله پیدا کند.
حملات سایبری طی سالهای اخیر افزایش پیدا کرده به گونهای که گفته میشود دولتها تلاش میکنند تا مناقشات سیاسی خود را از این طریق حل و فصل کنند، موضوعی که باعث پدیداری نگرانیهای گستردهای شده است.
انتهای پیام/