دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1396 - 11:28
رئیس انجمن مامایی ایران در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد

مطالبات 50 هزار ماما از شورای عالی بیمه/ کمک طرح تحول سلامت به تولد رایگان و طبیعی نوزدان

رئیس انجمن مامایی ایران اجرای طرح تحول سلامت را گامی مثبت در جهت ترویج زایمان طبیعی دانست و گفت: پس از اجرای این طرح، از میزان سزارین و تولد نوزادان نارس کاسته شد و این موضوع به سلامت خانواده کمک بسیاری کرد اما متاسفانه مطالبات ماماها هنوز بر زمین مانده است.
کد خبر : 176994

ناهید خداکرمی، رئیس انجمن مامایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به روز جهانی ماما و جایگاه آن در طرح تحول سلامت اظهار کرد: بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در رشد جمعیتی موضوع فرزندآوری و افزایش جمعیت به عنوان یکی از محورهای اساسی و بنیادی جزو اولویت‌های مهم وزارت بهداشت قرار گرفت به طوری که در این راستا زایمان طبیعی در تمام کشور رایگان اعلام شد و افزایش امکانات و زیرساخت‌های خدمات زایمانی در دستور کار قرار گرفت.


وی با اشاره به راه اندازی اتاق زایمان تک نفره در دولت یازدهم افزود: در سال 95 حدود یک میلیون و 500 هزار زایمان طبیعی رایگان در کشور انجام و همچنین در راستای تکمیل زیرساخت‌ها حدود 1400 واحد تک نفره زایمان در کشور ایجاد شد و با اعتبارات لازم برای راه اندازی 1800 اتاق زایمان تک نفره تامین شد.


وی به کاهش هزینه‌های نظام سلامت پس از ترویج زایمان طبیعی اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت با ترویج زایمان طبیعی و رایگان کردن آن در بیمارستان‌های دولتی از پرداخت هزینه‌های سنگین سزارین و تولد نوزادان نارس جلوگیری کرد، پیش از این برخی از مادران با انجام سزارین نوزدان نارسی را به دنیا می‌آوردند که نیاز به مراقبت و بستری در بخش نوزادان داشتند که این موضوع هزینه‌های بسیاری به دنبال داشت، در حالی که هم اکنون بسیاری از مادران به زایمان طبیعی و رایگان گرایش پیدا کردند.


خداکرمی آمار ماماهای ثبت شده در سازمان نظام پزشکی را 50هزار نفر اعلام کرد و افزود: ماماها از کارشناس تا فوق دکترا در این آمار به ثبت رسیده‌اند اما برخی از آنان بازنشسته و از دنیا رفته‌اند که در این آمار محاسبه نمی‌شوند.


رئیس انجمن مامایی ایران با اشاره به مطالبات ماماهای کشور اظهار کرد: تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مامایی و پرداخت تعرفه زایمان به ماماها از جمله خواسته‌های این افراد است که امیدواریم تا پایان دولت یازدهم این مطالبات نیز مرتفع شود، زیرا موضوع تحت پوشش قرار گرفتن خدمات مامایی در سال ۹۴ مصوب هیات دولت شد اما متاسفانه هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.


خداکرمی یادآور شد: براساس این مصوبه وزارت رفاه باید ابتدا این مصوبه را به صورت پایلوت در سه استان اصفهان، اردبیل و گلستان آغاز کند و پس از آن به سراسر کشور گسترش دهد، برهمین اساس امیدواریم در فرصت باقی مانده شورای عالی بیمه این موضوع را در دستور کار قرار دهد.


به گزارش آنا، 15 اردیبهشت در تقویم به نام روز جهانی ماما نام گذاری شده و شعار روز جهانی ماما یعنی« ماما، زنان و خانواده، همراه هم و شریک زندگی» برگزیده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب