دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1394 - 14:10
در سیزهمین نمایشگاه گل‌ و گیاه:

قالیباف: اولویت اصلی شهرداری تهران حفاظت از فضای سبز است/ چه معنی دارد که در اخبار بگوییم شهرداری پارک را فروخت!

شهردار تهران گفت: شهرداری دو اولویت مهم در دستور کار خود دارد که یکی از آنها حفاظت جدی از فضای سبز است.
کد خبر : 17479

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد باقر قالیباف در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه گل و گیاه که امروز در بوستان گفت‌‌و‌گو برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: نمایشگاه گل و گیاه از بهترین نمایشگاه‌های شهرداری تهران محسوب می‌شود زیرا بر روح و روان شهروندان اثر مستقیم داشته و باعث می‌شود تا بخشی از اوقات فراغت خود را به همراه خانواده در یک محیط چشم‌نواز بگذرانند. اما متاسفانه برخی اخباری که درباره فعالیت‌های شهرداری تهران منعکس می‌شود دقت لازم را ندارد و ممکن است در خصوص انتقال این اخبار اشتباه پیش بیاید. با این وجود آنچه مشخص است این است که اهمیت فضای سبز و درختکاری و حفظ آن بدون شک از مهمترین دغدغه‌های شهرداری تهران است.


وی گفت: از زمانی که من سکان شهرداری تهران را به دست گرفتم دو اولویت مهم برای این سازمان و در راس امور مشخص شد؛ اول توجه به فعالیت‌های عمرانی در شهر که توسعه خطوط مترو از نمونه‌های بارز آن است و اکنون شهرداری توانسته سالانه 30 کیلومتر خط مترو احداث کند بوده است.


400 جبهه کاری در حال احداث مترو تهران هستند


وی افزود: این سرعت در ساخت مترو نه تنها در کشور بلکه در هیچ کجای دنیا و حتی در کشورهای توسعه یافته نیز کم‌نظیر است. همکاران ما شبانه‌روز برای رسیدن به این هدف در سه شیفت کاری فعالیت دارند و اکنون 400 جبهه کاری برای احداث خطوط مترو زیرزمین مشغول به کار است که در مقایسه با تمامی کلانشهرهای کشور هیچ شهری حتی یک سوم فعالیت تهران در زمینه احداث مترو را هم ندارد.


شهردار تهران در ادامه سخنانش وسعه فضای سبز در پایتخت را اولویت دیگر خود دانست و گفت: در واقع امروز حفاظت از فضای سبز اهمیت زیادی دارد و شهرداری تهران نیز همه تلاش خود را برای نگهداری از این ارزش‌ها به کار بسته است و افزایش سرانه فضای سبز از 9 به 17.5 متر در زمانی 10 ساله خود بیانگر این موضوع است.


قالیباف گفت: ما توانسته‌ایم طبق منویات مقام معظم رهبری آنچنان فضای سبز را در شهر گسترش دهیم که هر کس به شهر وارد می‌شود زیبایی و سبزی تهران اولین چیزی باشد که به چشم می‌بیند. با همین هدف توانستیم اسفند ماه سال گذشته 1400 هکتار از اراضی جنگلی یاس را برای استفاده عموم مردم آماده کنیم.


فضای سبز تهران در دهه 70 تخریب شد


وی با بیان اینکه برای حفاظت از فضای سبز زحمت زیادی بر دوش شهرداری است، اضافه کرد: ما معتقدیم که بر اساس اسناد موجود فضای سبز تهران در دهه 70 تخریب شد، اما از دهه 80 که من شهردار تهران شدم برای بازیابی این فضا تلاش زیادی شد و اکنون شاهد آن هستیم که هر چقدر زمان گذشته، سرانه فضای سبز نیز در شهر افزایش داشته است.


به گفته قالیباف البته افراد سودجویی هم هستند که اقدام به قطع درختان در شهر می‌کنند و هر چند شهرداری در مقابل آنها ایستادگی می‌کند اما به علت اینکه جریمه‌ها در این خصوص بازدارنده نیست و گاهی نیز متخلفان حکم قضایی دارند و به راحتی نمی‌توان جلوی قلع و قمع درختان را گرفت. بنابراین باید قبل از هر چیز جریمه مربوط به قطع درختان افزایش یابد. همچنین حقوق افراد برای ما اهمیت دارد و ما نمی‌توانیم حق کسی که مالک است را به راحتی ضایع کنیم.


مالک پارک منطقه 2 حاضر نشد ملکش را بفروشد


شهردار تهران در ادامه این همایش با اشاره به زمین پارکی که مالک آن حاضر به فروش ملک خود نشد و ساخت و ساز در آن آغاز شده است توضیح داد: پروانه ساخت در این زمین از سال 75 صادر شده است و دادگاه نیز در خصوص تعلق زمین به فرد مالک حکم صادر کرده است. بنابراین شهرداری باید زمین را در اختیار وی قرار می‌داد. البته ما حاضر به خرید زمین پارک به قیمت 2 تا 3 برابر هم شدیم اما مالک راضی به این کار نشد و حال چه معنی دارد که در اخبار منعکس کنیم شهرداری پارک را فروخت! یا شهرداری کوچه را فروخت!


وی اضافه کرد: امروز در شهرداری تهران مسئولانه و مجدانه برای حفاظت گسترش فضای سبز تلاش می‌شود و تاکنون توانسته‌ایم 16 هزار هکتار به کمربند سبز تهران اضافه کنیم و با احتساب گذشته اکنون، 38 هزار هکتار کمربند سبز تهران وسعت دارد و قصد داریم آن را به 57 هزار هکتار برسانیم.


پردیسان حق مردم است و نباید مرکز اداری باشد


قالیباف در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پارک پردیسان که اکنون در اختیار سازمان محیط‌ زیست است، گفت: پردیسان حق مردم است و بنابراین نباید در آن مرکز اداری مستقر باشد؛ بلکه باید کل آن به فضایی عمومی تبدیل شود تا مردم بتوانند بدون هیچ مانعی از آن استفاده کنند.


وی افزود: شهرداری تهران آماده است که پردیسان را خریداری کند اما اگر محیط‌ زیست تمایلی ندارد، می‌توانیم به همین صورتی که هست یعنی با مالکیت محیط‌ زیست فقط آن را ساماندهی کرده و به پارکی زیبا تبدیل کنیم. پردیسان باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.


صرف هزار میلیارد تومان برای ساماندهی رود دره فرحزاد


شهردار تهران ساماندهی رود دره‌های تهران را از دیگر اقدامات شهرداری برای ایجاد مکان‌های تفرجگاهی در شهر دانست و گفت: برای ساماندهی رود دره فرحزاد تاکنون هزار میلیارد تومان هزینه صرف شده و بخش بالایی آن می‌تواند پذیرای روزانه 300 هزار نفر باشد که می‌توان گفت این یکی از اقدامات خوب شهرداری محسوب می‌شود.فضای سم


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب