رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی: دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت تا خدمتی به بشریت، انسانیت و جامعه علمی کند و امروز این خدمت در این نهاد بزرگ به ثمر نشسته است
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری آنا، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در این مراسم گفت: براساس باورهای دینی و غیردینی ما، بشریت برای ماندگاری راهی جز اندیشیدن ندارد و باید حاصل این اندیشیدن را در زندگی اجتماعی خود به کار بگیرد.
اشرف بروجردی ادامه داد: برای من وظیفه است که در اینجا حضور پیدا کردهام و تاکیدم این است که ماندگاری هر ملتی به آثار مکتوب آن است. آنچه که ما از گذشته به دست داریم و آنچه که به عنوان سرمایه فرهنگی به آن میبالیم، همان چیزی است که در قالب کتاب در اختیار ما قرار گرفته است و میتواند نشانی از اندیشه والای ایرانی را عرضه کند.
او افزود: جامعه بشری اگر میخواهد رشد کند، باید فرهنگ مکتوب خود را با خود حمل کند به خصوص ما ملت ایران که رفتار و گفتارهایمان با دینداری عجین است و دینمان هم اولین فرمانش بر قرائت است. امروز ما در همین وضعیت قرار گرفتهایم و این مهم به عنوان یک سیاست در امور کلان نظام از آن یاد میشود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی گفت: برای اینکه ما در جهان اثرگذار باشیم، همانطور که در سند چشمانداز 1400 تاکید کردهایم، ایران باید به عنوان دومین قطب علمی در منطقه شناخته شود و این تعامل زمانی میتواند به ثمر بنشیند که فضایی برای رشد بشری فراهم شود.
او در ادامه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با همت آیتالله هاشمی که واقعا نبودش در جمع ما یک داغ بزرگی بر دل همه ایراندوستان است، شکل گرفت تا خدمتی به بشریت، انسانیت و جامعه علمی کند و امروز این خدمت در این نهاد بزرگ با حضور محققان، دانشجویان و تلاشگران که تنها هدفشان رسیدن به نقطه اوج بشری است، به ثمر نشسته است.
بروجردی گفت: ملت ایران، ملت اندیشه است و اصولا انقلاب ما براساس تفکر و اندیشه شکل گرفته است. کتابخانه ملی جایگاهی است که تعاملات آثار مکتوب آن بر کسی پوشیده نیست. کسانی چون حجتالاسلام والمسلمین دکتر خاتمی در آن محفل و در آن جایگاه تلاش وافری کردند تا به جامعه فرهنگی کشور خدمت کنند و امروز هم به دست نسلهای دیگری افتاده است تا به جامعه انسانی خدمات جدیدتری را عرضه کنند.
او به وضعیت کتابخانه ملی اشاره کرد و گفت: کتابخانه ملی 2میلیون و 770 کتاب را در خود جای داده است و محلی است که میتواند تضارب آرا و افکار را در خود پرورش دهد. شاید این رقم چنان مناسب نباشد، مثلا کتابخانه کنگره ملی آمریکا 50میلیون کتاب دارد، ولی این گام به گام جلو رفتن آینده خوبی را برای ما رقم میزند چون نوشتن یک کتاب زحمات زیادی را میطلبد. در کتابخانه ملی بر روی همه محققان، اندیشمندان و صاحبنظران باز است و امیدواریم با این تعامل شاهد اندیشه والاتر باشیم.
بروجردی در پایان گفت: اما این محقق نمیشود جز اینکه فضایی امن، فضایی آزاد، فضایی آرام و فضایی که در آن بتوان اندیشیدن را به ثمر نشاند، وجود نداشته باشد. امیدوارم با این رویه که در حالحاضر وجود دارد زمینه فراهم شود که انسانها احساس کنند جایی دارند که اندیشه خود را عرضه کنند و دیگران هم بدانند مبنایی دارند تا از این اندیشه استفاده کنند.
انتهای پیام/