دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1396 - 10:44

نیازمندی‌های بیماران متابولیکی در منزل تحویل می‌شود

یک مسئول سازمان غذا و دارو از اجرای خدمتی جدید به بیماران خبر داد.
کد خبر : 172935

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، امیر حسین جمشیدی در خصوص ارتقای خدمت‌رسانی و تکریم بیماران و افزایش دسترسی آنان به فرآورده‌های سلامت اظهار کرد: در اقدامی که از ایده تا عمل با همیاری گروه‌های تخصصی و علمی و با هدف تحقق دولت الکترونیک و اجرای ایده‌های فناورانه انجام شد، گام نهایی سامانه حامی را پیش خواهیم برد.


جمشیدی عنوان کرد: در طرح سامانه جامع برنامه ریزی تامین و تحویل فرآورده‌های مورد نیاز بیماران متابولیک و رژیمی که تحت نام" سامانه حامی" معرفی شد؛ برنامه کاملی برای تشخیص تا تجویز فراورده‌های متابولیک و رژیمی با سامانه‌های مختلف بر خط کشور از قبیل پست و ثبت احوال فراهم آمده تا موقعیت بیمار و وضعیت حیاتش با اطلاعات دقیق میسر شود.


وی با اشاره به شناسه دار شدن تک تک بیماران pku (یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر) با اجرایی شدن سامانه حامی بیان کرد: با ثبت پزشکان و درج تمامی نسخه‌ها به صورت برخط، امکان برآورد نیاز دقیق هر بیمار، چشم انداز صحیح نسبت به مصرف کنونی و نیز تامین به موقع فراورده‌ای مورد نیاز سال‌های آتی هم مهیا می‌شود.


جمشیدی عنوان کرد: فعالیت سامانه مبنی بر نسخه الکترونیکی است که توسط پزشک، ثبت می‌شود لذا به محض ورود اطلاعات فرآورده مورد نیاز ، با برچسب اصالتی که به نام شخص بیمار تهیه شده است آماده ارسال به درب منزل وی می‌شود.


این مقام مسئول با اشاره به اینکه برای به سرانجام رسیدن این مکانیزم، مستلزم همکاری حساب شده ای بود که پُست جمهوری اسلامی ایران با سازمان غذا و دارو انجام داد، تصریح کرد: در حال حاضر با قاطعیت می‌توانیم اعلام کنیم که فرآورده مورد نیاز بیمار حداکثر تا 72 ساعت در هر نقطه از کشور به سلامت تحویل وی می‌شود.


جمشیدی در بخش دیگری از سخنانش به پیش بینی‌های پیشگیرانه که برای جلوگیری از تخلفات وجود دارد، نیز پرداخت و عنوان کرد: علی رغم تمهیدات اندیشیده شده اگر در برخی موارد مرسوله از مسیر خود خارج شود شخص متخلف به آسانی قابل شناسایی و وضعیت فراورده را به راحتی می‌توان پیگیری کرد.


وی افزود: با الکترونیک شدن نسخ‌ها تحول بزرگی در حوزه تجویز و نظارت بر روند مصرف دارو ایجاد می‌شود به طوری که تمامی سوابق پزشکی بیمار به صورت الکترونیک ثبت می‌شوند و در هر نقطه از دنیا قابل دسترس باشد.


مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو بیان کرد: پر بیراه نگفتیم که اگر بگوییم طراحی و اجرای این پروسه در دنیا کم سابقه بوده و نقش تعیین کننده ای در منطقی کردن تجویز و مصرف دارو خواهد داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب