نماینده کردکوی و ترکمن خواهان آموزش زبان ادبیات ترکمنی در مدارس این مناطق شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رامین نورقلی پور در صحن علنی امروز _سه شنبه 29 فروردین ماه_ مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور، با یادآوری موقعیت ژئوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران درعرصه بین الملل، گفت: علیرغم آنکه کشورهای منطقه درحال حاضر درگیر مسائل و مشکلات عدیده ای هستند؛جمهوری اسلامی ایران با سرافرازی کامل در امنیت کامل به سر برده و به لطف خداوند به رشد و بالندگی خود ادامه می دهد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین چالش های موجود سد راه دولت ها در راه دستیابی به توسعه پایدار و متعادل، عدم توزیع متوازن منابع و اعتبارات درحوزه های جغرافیایی مختلف کشور است،ادامه داد: این موضوع نیاز مبرم کشور به دارا بودن یک برنامه آمایش سرزمین را آشکار می کند.
این نماینده مجلس با تاکید برلزوم تشکیل کمیسیونی ویژه یا کارگروهی متشکل از تعدادی نمایندگان مجلس برای پیگیری روند و اجرای برنامه ملی آمایش سرزمینی، گفت: عوارض عمده فقدان برنامه ملی آمایش سرزمینی در کشور، ایجاد مناطق محروم و کمتر توسعه یافته ای است که همواره به دلیل نفوذ کمتر در لایحه های مختلف مدیریت کلان کشور به تبع از قدرت چانه زنی پایین تری برخوردار بوده و از توزیع متوازن منابع و اعتبارات دولتی در مضیقه دائمی بوده اند؛ به گونه ای که در طول دهه های گذشته تاکنون به تدریج شاهد رشد فزاینده درصد بیکاری،کاهش متوسط درآمد سرانه و سطح متوسط رفاه اجتماعی در این مناطق بوده ایم. نمونه هایی از این دست را می توان در مناطق مرزی کشور مانند "گلستان" یافت که دارای شاخص های توسعه یافتگی نازل تری نسبت به سایر مناطق کشور هستند.
نورقلی پور یادآور شد: وجود جزیره "آشوراده "در حوزه انتخابیه یکی از ظرفیت های بسیار مهمی است که علیرغم آنکه در گذشته نه چندان دور ،دارای سکنه بوده و نقش مهم و فعالی در رونق صنعت گردشگری منطقه و حفظ زیست بوم داشته ؛اما درحال حاضر و علیرغم قول مساعد رئیس جمهوری در سفر به این استان در جهت احیای ظرفیت های گردشگری و تفرجگاهی جزیره "آشوراده"متاسفانه کماکان بدون توجه رها شده است.
نماینده مردم کردکوی و ترکمن در مجلس دهم، افزود: جهت رونق مجدد این جزیره با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری در سالی که به نام " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" نامگذاری شده است؛ توصیه موکد اینجانب به سازمان حفاظت محیط زیست کشور تایید نهایی مطالعات صورت گرفته است تا ضمن استفاده از ظرفیت های این جزیره زیبا در ایجاد اشتغال و جذب گردشگر و حفاظت از ارزش های زیست محیطی آن بهره برداری هوشمندانه و بهینه ای صورت گیرد تا نه تنها بخش اعظمی از چالش های عمده حوزه انتخابیه بلکه بخش زیادی از استان را مرتفع کند.
وی با اشاره به اهمیت تثبیت مشاغل در این استان تاکید کرد: به طور قطع در صیانت از ذخایر ارزشمند ماهیان دریای خزر و نیز کاهش فشار صید موثر خواهد بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه تخصیص اعتبار ویژه جهت طرح توسعه پرورش میگو در شمال شهر گمیشان از جمله موارد ضروری است که نیاز به توجه جدی دارد، افزود: اجرای جاده چهاربانده کردکوی، ترکمن و بندرترکمن و گمیشان، اتمام طرحهای ورزشی نیمه تمام غرب استان، توجه ویژه دولت به طرحهای گردشگری در زیست بومهای روستایی و توجه ویژه سازمان نوسازی مدارس با توجه به فرسودگی و شرایط نامساعد فضای فیزیکی مدارس از جمله مواردی است که توجه جدی دولت را می طلبد.
نورقلی پور یادآورشد: دقت نظر نیروهای حراستی و حفاظتی در مواجه با صیادان با توجه به شرایط سخت معیشتی آنها و همچنین بازتاب بسیار بد اجتماعی و برخوردهای قهری از جمله موارد دیگری است که توجه ویژهای میطلبد؛متأسفانه هر از چندگاهی شاهد مرگ، زخمی و مجروح شدن صیادان این منطقه در دریای خزر آن هم به دست مأموران حراست دریابانی یا محیط زیست بودهایم که توسط گلوله مستقیم ایشان یا مستقیم قایق های تندرو از عمده ترین چالش های اجتماعی منطقه به شمار می رود.
نماینده مردم کردکوی و ترکمن مجلس ، ادامه داد: انتظار می رود مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش های مجلس این موضوع را به عنوان چالش جدی اجتماعی شناسایی و نسبت به بررسی آن اقدام عملی لازم را انجام دهند.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: با توجه به اینکه جمعیت قابل توجهی از مردم استان گلستان را ترکمن ها تشکیل می دهند آموزش زبان ادبیات ترکمنی در مدارس مناطق ترکمن نشین و تاسیس رشته زبان ادبیات ترکمن در دانشگاه های کشور از آرزوها و مطالبات دیرینه مردم است که بر اساس اصل 15 قانون اساسی مورد توجه جدی است.
انتهای پیام/