جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی به اندازه دو وزارت علوم و بهداشت است/ 19 درصد درآمد دانشگاه در سال 96 صرف کارهای پژوهشی خواهد شد
حجتالاسلام علی عسگری به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «این جلسه به دعوت رئیس کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس برگزار شد و در ابتدا آقای دکتر میرزاده برنامهها و راهبردهای دانشگاه آزاد اسلامی را که برگرفته از برنامه ششم دانشگاه و اسناد بالادستی نظام بود، در سرفصلهای متعدد بیان کردند. همچنین گزارشی از نحوه تحقق برنامه ششم دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان ارائه دادند.»
او افزود: «در این جلسه آمار مربوط به مراکز رشد، شرکتهای دانشبینان دانشگاه و شهرکهای فناوری آزاد (شفا) در استانها ارائه شد. دانشگاه آزاد اسلامی در هر استان احداث حداقل یک شرکت شفا را اجرایی کرده است، در برخی از استانها این پروژهها بیش از 60درصد پیشرفت دارد، همچنین واحدهای جامع دیگر شهرستانها میتوانند شهرک فناوری آزاد داشته باشند، دکتر میرزاده تاکید کردند اولین پارک علم و فناوری غیردولتی با 370 شرکت دانشبنیان در دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران راهاندازی شده است.»
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «همچنین در این جلسه دکتر فرهاد حسینزاده لطفی درباره جذب هیات علمی که تقریبا برابر با جذب هیات علمی در هر دو وزارتخانه علوم و بهداشت است، گزارشی ارائه کردند و میزان اثرگذاری علمی دانشگاه ازاد اسلامی را بیان کردند. همچنین دکتر فریدون رهنمای رودپشتی گزارشی درباره برنامه دانشگاه در حوزههای برنامهریزی و اقتصادی ارائه دادند و محورهایی از قانون برنامه ششم دانشگاه را یادآوری کردند. دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی نیز درباره کارهای پژوهشی و برنامههای در اولویت معاونت پژوهش و فناوری مطالبی ارائه کردند.»
عسگری گفت: «یکی از چیزهایی که مایه خوشحالی نمایندگان شد، این بود که 19درصد درآمد دانشگاه در سال 96 صرف کارهای پژوهشی خواهد شد.»
او افزود: «بنده نیز درباره تعامل اثربخش و پیجویی راهبردهای دانشگاه از طریق مجلس صحبت و تاکید کردم که از بازدیدهای دورهای اعضای کمیسیون از واحدها و استانها بیش از گذشته پیجویی میکنیم. همچنین مطالبی را درباره راهاندازی سامانه الکترونیکی برای پاسخگویی به نمایندگان در حوزه معاونت پارلمانی دانشگاه و نشستهای مشترکی که بین دانشگاه و کمیسیونها و فراکسیونهای مجلس در سال جدید برگزار میشود، ارائه دادم. در سال جدید چند نشست با فراکسیون دانشگاه آزاد اسلامی در مجلس درباره خیرین دانشگاهی، اقتصاد دانشبنیان، تولید و اشتغال برگزار خواهیم کرد. همچنین اشاره کردم که کنگره ملی خیرین دانشگاهساز با تجلیل از خیرین دانشگاهی در سال 96 برپا میشود.»
او گفت: «در ادامه نمایندگان سوالات و مطالباتی داشتند که عمدتا مربوط به مناطق کمتر برخوردار نظیر استان لرستان، استانهای مرزی و سیستان و بلوچستان بود که دانشگاه برای تحقق بیشتر عدالت آموزشی باید به آنها توجه خاص داشته باشد.»
عسگری ادامه داد: «همچنین در این جلسه مطرح شد که دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه مردمنهاد و غیردولتی است که مصداق عینی اصل 44 است. این دانشگاه توسعه شرکتهای دانشبنیان و فعالیتهای پژوهشی را در اولویت کاری خود قرار داده است.»
او افزود: «گزارش عملکرد سه سال اخیر دانشگاه درباره این مباحث برای نمایندگان مسرتبخش بود. ما تعامل با مجلس را در حوزه معاونت مجلس بیش از گذشته دنبال خواهیم کرد و تلاش میکنیم تا تعامل اثربخش و کمککننده به دانشگاه برای تحقق منویات رهبری را داشته باشیم.»
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی درباره احداث اولین پارک فناوری آزاد گفت: «اولین پارک در مرکز پردیس تهران احداث شده است، اکنون در این پارک شرکتها مستقرند. پارک دوم هم در تهران طراحی و در حال اجرا است. نمایندگان با تشکر از دانشگاه آزاد اسلامی که برنامههای عملیاتی خوبی را به سرانجام رسانده است، خواستار سرعتبخشیدن به جذب هیات علمی در مناطق محروم و همچنین احداث و توسعه شهرکهای شفا در مناطق حوزه انتخابیه خود شدند. از آنجایی که امسال سال اقتصاد مقاومتی با تاکید بر اشتغال و تولید است، اشتغال پایدار دقیقا در همین شهرکها محقق میشود. در کل جلسه خوبی بود و تعاملات را به خوبی با نمایندگان مجلس ادامه میدهیم.»
انتهای پیام/