دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نباید از حوزه انرژی انتظار اشتغال آفرینی داشت؛

اشتغال پایدار تنها با تقویت صنایع درمانی، انرژی‌های نو و کسب‌کارهای نوین

باید به ظرفیت‌های بخش خدمات توجه کرد تا اشتغال پایدار در این ابرحوزه ها یعنی بخش درمان، انرژی های نو و کسب و کارهای نوین ایجاد شود.
کد خبر : 171964

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، سیدحمید حسینی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درخصوص نقش نفت و اقتصاد نفتی در سال جدید گفت: امسال سومین سال پیاپی است که اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار می‌گیرد؛ انتظار این است که آثار تلاش دولت در دو سال گذشته در حوزه انرژی، حوزه تولید و اشتغال در سال 96 نمایان شود.


وی ادامه داد: یکی از موفق‌ترین حوزه‌های اقتصادی حوزه انرژی،‌ نفت، گاز و پتروشیمی است؛‌ علاوه بر موفقیت‌های حوزه نفت، امسال 250 میلیارد مکعب افزایش تولید گاز داشتیم. از طرفی ظرفیت تولید نفت به ظرفیت قبلی برگشته است. ما در حوزه نفت اصولاً افت طبیعی داریم که با افزایش تولید از میدان نفت کارون این افت تولید جبران شده و به افزایش تولید رسیده‌ایم.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: بخش نفت، گاز و پتروشیمی موفق بودند و در کنار آن بخش فولاد و خودرو که صنایع اصلی کشور هستند در دو سال گذشته تحرک خوبی داشتند و اقداماتی که در بخش‌های زیربنایی نفت گاز، سایر انرژی‌ها، خودرو و فولاد و کشاورزی صورت گرفته، امسال آثار خود را در حوزه حمل‌ونقل، خدمات، بیمه و بانک نشان می‌دهد.


او تصریح کرد: 700 هزار شغل پارسال ایجادشده است. البته این اشتغال‌آفرینی در حوزه نفت نبوده است؛ اما اثر رونق حوزه نفتی در دیگر بخش‌ها نمایان شده است. زمانی که دولت یازدهم بر سر کار آمد، حوزه نفت با مازاد نیروی کار مواجه بود که در سال گذشته دولت توانست به وضعیت آن‌ها سامان بخشد. درواقع در حوزه ایران‌خودرو، گاز و نفت شغلی ایجاد نشده است ولی رونق این صنایع آثار خود را در سایر بخش‌ها گذاشته است. در حوزه خود این رشته‌ها با انباشت نیرو مواجه هستند شرکت‌هایی که با انباشت نیروی انسانی مواجهه است در دوره رونق، فقط وضعیت نیروهای قبلی خود را تثبیت می‌کند. حوزه انرژی به لحاظ اشتغال آفرینی روند مثبتی نخواهد داشت ولی اشتغال را پایدار خواهد کرد.


حسینی تصریح کرد: نباید از حوزه نفت و انرژی انتظار اشتغال آفرینی داشت ولی باید آثار آن‌ها را در حوزه‌های دیگر و صنایع پایین‌دستی جست‌وجو کرد.


خدمات و آینده اشتغال در ایران


وی درباره اینکه در کدام حوزه از اقتصاد ظرفیت اشتغال آفرینی وجود دارد، گفت: بیشتر حوزه‌ای که در ایران پتانسیل اشتغال آفرینی دارد حوزه خدمات است. در حوزه بهداشت و درمان، گردشگری و کسب‌وکارهای نوین فرصت‌های خوبی وجود دارد.


وی همچنین در خصوص اینکه بخش خدمات در ایران بزرگ نمی‌شود نیز اظهار کرد: من نمی‌دانم کسانی که این مسئله را مطرح می‌کنند بر چه اساسی گفته خود را تبیین و تدقیق می‌کنند ولی حدود 50 درصد تولید ناخالص ملی از بخش خدمات به دست می‌آید. در ایران بخش خدمات بزرگی داریم که دامنه آن از حمل‌ونقل، صنعت بیمه و بانک، صنوف، تجارت، واردات و صادرات و کسب‌وکارهای نوین و حوزه درمان را در برمی‌گیرد.


ابرحوزه‌های اشتغال‌آفرین


وی تصریح کرد: باید به ظرفیت‌های خدمات توجه کنیم تا اشتغال پایدار در کشور ایجاد شود.» او به ابرحوزه‌های اشتغال‌‌آفرین اشاره می‌کند: بخش درمان و بخش انرژی‌های نو و کسب‌وکارهای نوین. بخش خدمات در اقتصاد کشور راه خود را پیداکرده است اما ظرفیت مغفول زیادی در این حوزه وجود دارد.


به گفته حسینی، همه جای دنیا برای اشتغال به بحث انباشت سرمایه، تکنولوژی و افزایش تولید توجه می‌کنند که این‌ها زمینه ظرفیت آفرینی برای اشتغال است. ما هم باید در حوزه تولید و خدمات به این اصول توجه داشتیم.


این فعال صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه حجم پس اندازها کاهش یافته است، اضافه کرد: البته ما انباشت سرمایه داشتیم و نرخ پس‌انداز به لحاظ تاریخی در ایران بالاست اگرچه کاهش درآمد و قدرت خرید مردم قطعاً حجم پس‌اندازها را چند درصد کاهش داده است؛ اما جامعه ایران عادت به جامعه بدون تورم نداشته است. در حال حاضر مشکل انباشت سرمایه نیست بلکه مردم و جامعه گیج است و نمی‌تواند تصمیم بگیرد منابع خود را کجا و چگونه سرمایه‌گذاری کند. برای همین مردم پول خود را به‌نظام بانکی سپرده است.


او راهکار را چنین بیان می‌کند: دولت باید شرایطی فراهم کند تا مردم به بازار و سرمایه‌گذاری در حوزه تولید وارد شوند. باید مردم را امیدوار کرد اگر صداوسیما مردم را از سرمایه‌گذاری ناامید نکند. باید بخشی از منابع مردم با تشویق دولت و هماهنگی همه ارکان نظام به حوزه کسب‌وکار وارد شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب