دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 فروردين 1396 - 17:19

جزئیات سوال کریمی قدوسی از وزیر اقتصاد درباره توقیف اموال ایران/ طرح اتهام علیه برادر رئیس جمهوری در مجلس

امروز نماینده مشهد و کلات در زمینه مصادره اموال ایران د رکانادا ، مسائل مربوط به موسسات اعتباری و قاچاق از گمرک ها از وزیر اقتصاد و دارایی سوال پرسید.
کد خبر : 170739

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزای آنا، جواد کریمی قدوسی در نشست علنی امروز _دوشنبه 21 فروردین_ مجلس شورای اسلامی در تشریح سه سوال خود از علی طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی گفت: از زمان طرح سوالاتم در کمیسیون اقتصادی تا طرح آنها در صحن علنی یک سال می گذرد، در حالی که از بین 6 سوال مطرح شده تنها 3 سوال امکان طرح در صحن را پیدا کرده است.


سوال اول: مگر قرار نبود اموال ایران بعد از برجام آزاد شود؟


نمانیده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: مصادره اموال ملت ایران در بانک های خارجی به صورت اوراق و ارز در حالی که قرار بود یکی از دستاوردهای برجام، آزادی اموال ایران باشد، قابل توجیه نیست و پس از برجام نیز همچنان شاهد مصادره 2 میلیارد دلار اموال ملت ایران براساس کیفرخواست دادگاه های آمریکا بودیم. هر چند پس از آن نیز یک و نیم میلیون دلار توسط کانادا و در دو ماه گذشته یک میلیارد و 600 میلیون دلار از پول ایران توسط یک دادگاه در لوگزامبورگ مصادره شده، بنابراین از وزیر می خواهم این موضوع را توضیح دهد.


وی با طرح این سوال که مگر قرار نبود اموال ایران آزاد شود؟، گفت: با شرایط موجود ممکن است در آینده تا سقف 100 میلیارد دلار نیز اموال ایران توسط آمریکا مصادره شود، لذا بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در این باره چه پاسخی دارند؟


کریمی قدوسی با یادآوری گفته های مسئولان بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: به گفته این مسئولان آمریکایی ها تا سقف 80 میلیارد دلار کیفرخواست علیه ایران صادر کرده اند و آنها را یکی پس از دیگری در دادگاه های خود مطرح می کنند! تا اموال، ارزها، اوراق و دارایی های ایران را مصادره کنند، لذا سوال این است چرا این موضوع توسط دولت و وزارت اقتصاد مدیریت نمی شود در حالی که قرار بود با برجام این مشکل نیز حل شود.


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از پاسخ های وزیر درخصوص دو سوال دیگر خود قانع نشده است، افزود: آقای طیب نیا مصادره اموال ایران از سوی بانک های آمریکایی را به کل تکذیب کرده و می گوید؛ اصلا چنین مسأله ای وجود ندارد، درحالی که منبع گفته هایم گزارش منتشر شده در رسانه های رسمی به تاریخ 22 خرداد 1395 درخصوص مصادره 13 میلیون دلار از دارایی های ایران در دادگاه کانادا است.


وی نفس سوال خود را درخصوص امنیت دارایی های ایران پس از برجام مطرح کرد و افزود: برجام در این حوزه کاملا نقض و نادیده گرفته شده است، چراکه دارایی ها نه تنها بازگردانده نشده اند، بلکه همانجا در دسترس آنها باقی مانده در حالی که آمریکایی ها درصدد مصادره دوباره اموال ایران هستند، از آنجا که سوال من درخصوص مصادره سنگین اموال ایران پس از برجام با وجود پرداخت هزینه های بسیار در صنعت هسته ای است، از توضیحات آقای طیب نیا در این خصوص قانع نشدم.


سوال دوم: رسیدگی به موسسه اعتباری میزان/ اقدامات خوبی انجام گرفته است


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی درخصوص موسسه میزان و دیگر تعاونی های اعتباری در استان خراسان گفت: اگر چه در رابطه با حل مشکل صندوق میزان اقدامات خوبی صورت گرفت که جای تشکر دارد، اما صندوق های دیگری در سراسر کشور با مشکل روبرو هستند، لذا باید به فساد مالی صورت گرفته در این صندوق ها رسیدگی شود.


کریمی قدوسی در بخش دوم ارائه مطالب خود، پس از استماع توضیحات وزیر اقتصاد درخصوص سوالات مطروحه از سوی وی با تشکر از زحمات طیب نیا و بانک صادرات برای حل مشکل سپرده گذاران موسسه میزان، گفت: با وجود آنکه میزان دارایی ها و سپرده های منحل شده در موسسه قابل توجه بود، اما بانک صادرات با تلاش توانست در پرداخت این هزینه به سپرده گذاران اقدام کند. طبق بررسی "ستاد بحران در استان خراسان" اگر همه دارایی ها باز می گشت و دارایی های موسسه میزان نیز محاسبه می شد، باز هم یک رقم قابل توجهی برای بانک صادرات باقی می ماند، هرچند بحث پرداخت سود سپرده های سپرده گذاران موسسه میزان نیز مطرح است که باید به آن توجه کرد، اما از توضیحات وزیر درخصوص موسسه میزان قانع شدم.


سوال سوم: قاچاق کالا افزایش سریع بیکاری و گسترش آسیب‌های اجتماعی را به دنبال دارد


کریمی قدوسی سوال دیگر خود را از وزیر اقتصاد در رابطه با مبارزه با قاچاق کالا آن هم از مبادی رسمی و گمرکات، مطرح کرد: رهبر معظم انقلاب در تاریخ 10 تیرماه 1380 جمله ای را فرمودند که امسال در مشهد مقدس آن را تکرار کردند. ایشان فرمودند "با پدیده قاچاق باید به معنای حقیقی کلمه مبارزه شود، چراکه این پدیده به اقتصاد و هویت ملی کشور و همه برنامه ریزی ها آسیب وارد می کند و این موضوع به لحاظ شرعی ممنوع و حرام قطعی است، چراکه موجب فساد می شود". ایشان امسال در مشهد مقدس حرام شرعی و قطعی را در این خصوص مطرح کردند.


وی با بیان اینکه تکرار سخنان رهبری نشان از ضرورت اجرای این فتوا بر همگان دارد، تصریح کرد: باید برای اجرای این فتوا قدم های انقلابی برداریم چراکه تکرار آن پس از 16 سال مبین آن است که برای اجرای آن اقدام درستی صورت نگرفته است.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: درصد قابل توجهی از مشکلات اقتصادی و تولیدی به مبارزه با قاچاق کالا معطوف میشود چراکه تعطیلی مطلق تولید را به دنبال داشته است، البته معتقدم قاچاق به عنوان یک پدیده شوم مطرح نیست، بلکه به عنوان یکی از ارکان طراحی شده در جنگ اقتصادی توسط دشمنان این کشور است. این موضوع افزایش سریع بیکاری را به دنبال داشته و آسیب های اجتماعی را گسترش می دهد.


کریمی قدوسی با بیان اینکه قاچاق کالا، استقلال اقتصادی کشور و به تبع آن استقلال سیاسی و فرهنگی را تحت الشعاع قرار می دهد، اضافه کرد: این مسئله زمینه بروز ناامنی های فرهنگی و اجتماعی را ایجاد کرده و همه این موارد حاکمیت ملی را تضعیف می کند. در این شرایط زمینه برای ضربه نظامی دشمن به کشور فراهم می شود، لذا باید به شبکه های مافیایی قاچاق همچون رژیم حزب بعث و صدام نگریست، چراکه امروز مسیر جنگ اقتصادی برای از پای درآوردن نظام اسلامی دنبال می شود.


وی با یادآوری اینکه رزمندگان، مردم، فرماندهان و مدیران با روحیه جهادی فتوای جهاد حضرت امام (ره) را عملیاتی و خطر نفوذ دشمن را در همان ابتدای مرز خنثی و نابود کردند، ادامه داد: در شرایط فعلی ضروری است به فتوای ولی امر مسلمین در حوزه قاچاق کالا پس از گذشت بیش از یک دهه عمل شود اما متاسفانه شاهدیم دشمن از کانال جنگ اقتصادی تا درون تهران نیز نفوذ کرده است.


این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با صدای رسا به باندهای قاچاق می گویم که "این تو بمیری، از آن تو بمیری ها نیست" و همانطور که ملت در برابر نفوذ نظامی صدام و آمریکا ایستاد، مقابل شما نیز خواهد ایستاد و روزی این فتوا بر کرسی قدرت خواهد نشست.


کریمی قدوسی خطاب به قاچاقچیان کالا با بیان اینکه اگر به دنبال پول هستید، بیایید حاصل زحمات این مردم را صادر کنید، گفت: طبق گزارش رسمی سیستم های امنیتی، اطلاعاتی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و رصد رسانه ملی گمرک ها در چند سال اخیر، شاهراه‌های کالای قاچاق بودند، لذا قاچاق کالا قابل انکار پذیر نیست، در حالی که وزیر اقتصاد می گوید؛ این قاچاق از مبادی دیگری انجام میشود.


وی با بیان اینکه آیا کولبرها می توانند 25 میلیارد دلار قاچاق کالا داشته باشند، آن هم با کوله؟! گفت: اگر چه مناطق آزاد نیز در این موضوع سهم دارند، اما بیشترین قاچاق از مبادی رسمی و سیستم انجام می شود.


این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نقش دوتابعیتی ها در قاچاق کالا فراموش شده است، در حالی که بسیاری از شرکت های کاغذی به ثبت رسیده در امارات و دبی، با ارتباطات با مبادی داخلی قاچاق کالا را هدایت می کند.


وی با بیان اینکه در 3 دوره هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی کمیسیون امنیت به دنبال دعوت وزارت اطلاعات از قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا بازدید داشت، افزود: طبق گزارشات مستند؛ "باند قاچاق کالا توسط وزارت اطلاعات ردگیری شده بود و طبق این گزارش از مغز متفکر قاچاقچیان تا انبارهایشان در تهران شناسایی شدند"، اما رفتن به بازار رضا مشهد و گرفتن یک کیلو نقره از فروشندگان آنها به معنای وجود دست هایی در گم کردن رد قاچاق کالا در کار است و البته مقام معظم رهبری نیز به این موضوع اشاره مستقیم کرده اند.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چرا با وجود شناسایی شدن قاچاقچیان در تهران با آنها مبارزه نمی شود، ادامه داد: معتقدم از صفر تا صد مبارزه با قاچاق کالا دست دولت است با این وجود باید پرسید چه دستی در کار است که قاچاق کالا توانسته جوانان و خانواده ها را به خاک سیاه بنشاند؟ چطور می شود با این شواهد و مستندات و مشخص بودن مجاری قاچاق، وزیر اقتصاد بگوید؛ "گمرک در این مسئله نقشی ندارد"، مگر ما دنبال به زمین گمرک هستیم؟! منظور ما این است که باید با مفاسد بزرگ مبارزه کرد.


وی طیب نیا را یکی از وزرای محوری برای مبارزه با قاچاق کالا دانست و افزود: آقای طیب نیا؛ بفرمایید در این مدت چند مدیرکل عزل کرده اید؟ چرا در صورتی که می دانید رئیس گمرک کارآمد نیست، وی را عزل نمی کنید؟ درحالی که برای اجرای این اختیارات قانونی به شما فتوا نیز داده شده است.


کریمی قدوسی خطاب به رئیس جمهوری گفت: آقای روحانی در این 4 سال یک سخن از شما علیه قاچاق کالا نشنیدیم، در حالی که باید با بازرسی سرزده، گذاشتن دوربین، کمک از وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در ایست بازرسی ها، رصد همه و عزل و نصب مدیران نالایق با این آسیب مبارزه می کردید؛ اما همه فریادها را در حالی ولی امر مسلمین زدند که اعمال این نظارت ها وظیفه شما بود. بخدا قسم این صحبت های من سیاسی نیست چراکه سوال ها را یک سال قبل تدوین کرده بودم، پس نگویید؛ در نزدیکی انتخابات به دنبال طرح این سوالات رفته ام.


وی با بیان اینکه در "ستاد مبارزه با قاچاق کالا" دیده بانی برای مبارزه با قاچاق کالا تغییر داده شده و موضوع به سمت بازار و کسبه متدین سوق یافته است، تصریح کرد: گفتند؛ مبارزه با قاچاق کالا را باید اتاق بازرگانی و اتاق اصناف دنبال کند، اما این آدرس غلط است. چرا آمار و آدرس غلط می دهید؟ در حالی که آقا فرمودند؛ آمار قاچاق 15 میلیارد دلار است و طبق گزارش رسمی واردات کشور در سال گذشته 41 میلیارد دلار بوده است.


کریمی قدوسی افزود: واردات در سه محور کالاهای سرمایه ای، کالاهای مصرفی و کالاهای واسطه ای تقسیم میشود و اگر کالاهای سرمایه ای را کنار بگذاریم، رقم 15 میلیارد دلار قاچاق برای دو بخش دیگر سرسام آور میشود، ضمن آنکه 160 هزار میلیارد تومان که باید صرف تولید می شد، در پای قاچاق کالا و واردات بی رویه ذبح شد و دولت همچنان می گوید برای راه انداختن تولید پول ندارم!


کریمی قدوسی ادامه داد: دولت در حالی می گوید به دلیل نداشتن اعتبار باید برای انجام کارهای تولیدی از سرمایه گذاری خارجی استفاده کرد که سال گذشته 160 هزار میلیارد تومان بدون آنکه بانک ها بخواهند تسهیلات بدهند، به پای قاچاق صرف شد، اما اگر این پول به چرخه اقتصادی و تولیدی کشور بازگردد، رکود و مشکلات مردم حل خواهد شد.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس خطاب به وزیر اقتصاد گفت: شما به عنوان یکی از سه وزیر عضو کمیسیون ماده یک در بحث تعرفه ها هستید و سوال از شما این است که سال گذشته برای تعرفه ها چه کردید؟ در حالی که جلسه و پیغام گذاشتند در سال انتخابات دست به تعرفه ها نزنید. ترامپ دیوانه پس از نشستن بر مسند ریاست جمهوری طبق تعریف برنامه اقتصادی اش برای آمریکا تعرفه کالاهای چینی را از 20 درصد به 35 درصد افزایش داد و معتقد است باید از کالاهای آمریکایی حمایت شود تا بیکاری ریشه کن شود، حال چرا چنین اتفاقی در کشور ما نمی افتد؟ دست چه کسانی پشت صحنه قرار دارد؟


وی تصریح کرد: معاملات مشکوک 25 تا 30 هزار میلیاردی در 3 بانک دولتی، 4 بانک خصوصی و 3 صرافی بزرگ نشان میدهد که در قاچاق کالا نقش داشتند و به صراحت از نقش حسین فریدون در معاملات مشکوکی که به تازگی صورت گرفته سخن می گویم. در حالی که سال گذشته هزار صرافی غیرمجاز تاسیس و به میزان 15 میلیارد دلار قاچاق کالا صورت گرفته است. کدام سیستم بانکی این 15 میلیارد دلار قاچاق را جابجا می کند؟


طرح اتهام علیه برادر رئیس جمهوری در مجلس/ مخالفت نائب رئیس با آن


در ادامه کریمی قدوسی به اسم حسین فریدون برادر و دستیار ویژه رئیس جمهوری اشاره کرد و مدعی نقش وی در فساد اقتصادی شد که با تذکر علی مطهری نائب رئیس مجلس شورای اسلامی روبرو شد.


مطهری در ادامه تاکید کرد: نمی توان اسامی افراد را تا قبل از محرز شدن جرمشان بیاورد و این کار خلاف قانون است.


کریمی قدوسی توضیح داد: من مسئولیت این مسأله را می پذیرم، چرا که سوال، حق قانونی من است و تمام اقداماتم را در چارچوب قانون انجام می دهم و البته بار اولم نیست که اسم افراد را می برم چراکه در دفاع از ارزش های انقلاب هیچ خط قرمزی جز قانون و شرع مقدس و اخلاق برای خودم قائل نیستم و با همه وجودم مقابل این باندها ایستاده و خواهم ایستاد.


وی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: سوال من این است که چگونه 15 میلیارد دلار از کشور برای قاچاق کالا خارج می شود؟ در حالی که پای FATF را به کشور باز می کنید تا سازمان های بین المللی بر گردش اقتصاد ما نظارت داشته باشند؟ چرا در داخل بر روی همین موضوع همین 15 میلیارد دلار تمرکز نکرده تا حساب های آنها بسته شود و پرونده های آنها به دادگاه برسد؟ شما در این موضوع نقش دارید.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس تصریح کرد: به هزار صرافی غیرمجاز، هزار شرکت غیرمجاز و هزار شرکت لیزنگ غیرمجاز در دولت مجوز داده شد و 3500 صندوق اعتباری غیرمجاز در حالی فعال هستند که اکثر آن‌ها در شبکه‌های غیرمجاز نقش دارند، لذا وظیفه مبارزه با آنها برعهده حاکمیت است.


خدا را شاهد می گیرم در صحبت‌هایم هیچ نگاه سیاسی نیست


کریمی قدوسی ادامه داد: خدا را شاهد می‌گیرم که این موضوع را فقط برای منافع ملی دنبال می‌کنم در حالی که در سه مجلس گذشته در صحبت‌هایم هیچ نگاه سیاسی و جناحی را دنبال نکردم و طرح این مباحث با انتخابات هیچ رابطه ای ندارد، البته دوستان مجلس هشتم به یاد دارند در زمان سر برآوردن فساد 3هزار میلیارد تومانی من نخستین فریادزننده بودم و خطاب فریادهایم تنها "امیرمنصور آریا" بازداشت شده نبود و نسبت به دست داشتن برخی از همکاران در این فساد نیز اعتراض داشتم.


وی با یادآوری دیدار خود با سخنگوی قوه قضاییه، گفت: در دیدار با آقای اژه‌ای به اتفاق سردار کوثری ایشان گفتند؛ "می‌دانید در همین مجلس نفوذی‌های امیرمنصور آریا طرح آورده‌اند تا راه فساد قانونی شود؟" بنابراین در سالی که فریاد رهبری در اجرای این فتوا بلند است دعوت گمرگ از فراکسیون، جای تامل دارد لذا باید حواس خود را جمع کرده تا پای خود را بر روی پوست خربزه نگذاریم.


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان تاکید کرد: من آقای طیب نیا را یک وزیر صالح می‌دانم و البته خوب می‌دانم به تنهایی حریف فساد نمی‌شود چراکه ما اطلاع داریم در داستان بانک صادرات و نسبت مدیرعامل آن که اکنون در زندان است، چه گذشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب