دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1396 - 15:56
با حضور مقامات سازمان محیط‌ زیست، سازمان ملل متحد و وزیر مختار سفارت ژاپن صورت گرفت؛

امضای سند فاز چهارم همکاری ایران و ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه

سند فاز چهارم همکاری ایران و ژاپن و برنامه عمران ملل متحد برای احیای دریاچه ارومیه با حضور مقامات سازمان محیط‌ زیست، سازمان ملل متحد و وزیر مختار سفارت ژاپن امضا شد.
کد خبر : 170455

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، طرح همکاری در احیای دریاچه ارومیه با الگوسازی مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی در فازهای اجرا شده و امروز فاز چهارم این همکاری امضا شد. این پروژه سال 1393 به عنوان یک فعالیت جدید به طرح حفاظت از تالاب‌های ایران اضافه شد که افزایش آگاهی مردم، مدیریت پایدار منابع آب و کاربری اراضی کشاورزی و حفاظت از تنوع زیستی و بهره برداری پایدار از منابع تالاب اهداف مدیریتی این برنامه است.


سوزوکی، وزیر مختار سفارت ژاپن در مراسم امضای فاز چهارم سند همکاری مشترک دفتر عمران ملل متحد، دولت ژاپن و سازمان حفاظت محیط‌ زیست در راستای احیای دریاچه ارومیه گفت: همه ما معتقدیم شرایط دریاچه ارومیه نامساعد است و با توجه به شرایط بحرانی دریاچه ارومیه، دولت ژاپن تصمیم گرفت یک میلیون دلار برای احیای دریاچه در اختیار دولت ایران قرار دهد.


سوزوکی افزود: دولت ژاپن این همکاری در رابطه با احیای دریاچه ارومیه را از سال ۲۰۱۴ آغاز کرد. این چهارمین سال است که این همکاری ادامه دارد و این همکاری نتیجه گفتگوی روحانی، رئیس‌جمهور ایران با نخست‌وزیر ژاپن در سال ۲۰۱۳ است. احیای دریاچه ارومیه و نجات آن کاری نیست که یک شبه و در مدت زمان کوتاهی قابل انجام باشد. دستاوردهای خوبی که حاصل شده، نتیجه تلاش همه گروه‌هایی است که دغدغه نجات دریاچه ارومیه را داشته‌اند و هر دو کشور ایران و ژاپن از نتایج مثبت این همکاری خرسند هستند.


وزیر مختار سفارت ژاپن با بیان اینکه این نتیجه تلاش‌های مشترک برای محیط‌زیست طی مدت طولانی است، گفت: دولت ژاپن امیدوار است که همکاری مشترک ایران، ژاپن و برنامه عمران ملل متحد UNDP منجر به احیای بیشتر و بهتر دریاچه زیبای ارومیه شود و رفاه و زندگی بهتر برای ساکنان اطراف آن به دنبال بیاورد.


در ادامه این جلسه فرهاد دبیری، معاون محیط‌ زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین دریاچه و یکی از اکوسیستم‌های ارزشمند کشور معرفی کرد و گفت: دریاچه ارومیه سال‌های پرتنش و پرتلاشی را پشت سر گذاشته اما هنوز راه درازی را تا احیا در پیش دارد.دریاچه ارومیه هر سه عنوان «پارک ملی»، «ذخیره‌گاه زیست کره» و «تالاب بین‌المللی» دارد و اقدامات ملی و به دنبال آن مدیریت یکپارچه برای احیای دریاچه ارومیه آغاز شده است.


دبیری ادامه داد: با دستور رئیس‌جمهور در نخستین جلسه هیات دولت، ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد و در کنار اقدامات ملی، اقدامات بین‌المللی نیز برای احیای دریاچه ارومیه آغاز شده که یکی از ارزشمندترین آنها، همکاری جمهوری اسلامی ایران با ژاپن پس از گفتگوی میان حسن روحانی، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر ژاپن بوده است.


معاون محیط‌ زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست یادآور شد: در این مدت اقدامات چشمگیری انجام شده و هم اکنون شاهد امضای سند فاز چهارم این همکاری هستیم و ویژگی این همکاری، تاکید بر مشارکت جوامع محلی است که امیدواریم ادامه این همکاری نتایج مثبتی برای این اکوسیستم ارزشمند به دنبال داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب