جلالی: طرفین مذاکرات هستهای مراقب بدخواهان توافق باشند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، کاظم جلالی رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا و جمعی از نمایندگان مجلس امروز جمعه - 18 اردیبهشت ماه - با «مارک انجل» رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان لوکزامبورگ دیدار و گفتوگو کردند.
جلالی در این نشست که با حضور غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، فاطمه آلیا نماینده تهران، امید کریمیان نماینده مریوان، سیامک مرهصدق نماینده کلیمیان در مجلس و محمود بریمانی سفیر ایران در بلژیک برگزار شد، با اشاره به مذاکرات هستهای میان ایران و گروه 1+5، گفت: تمام مشکلات مطرحشده در پرونده هستهای ایران با گفتوگو قابل حل است.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیسجمهوری، رئیس مجلس و مجلس شورای اسلامی ایران از توافقی که نتیجه آن برد-برد باشد به طور کامل حمایت خواهد کرد.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا تأکید کرد: دو طرف مذاکرهکننده ایران و گروه 1+5 باید مراقب بدخواهان توافق هستهای باشند.
وی افزود: در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران استفاده غیرصلحآمیز از انرژی هستهای هیچ جایگاهی ندارد و استفاده صلحآمیز از این انرژی تنها مدنظر ایران است.
نماینده شاهرود در مجلس تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نیز فتوایی مبنی بر حرام بودن استفاد غیرصلحآمیز از انرژی هستهای را صادر کردهاند که این خود مهر تأییدی بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران دانش هستهای را به صورت بومی و با اتکا به دانشمندان و متخصصان جوان خود به دست آورده است و قطعا از این دانش صیانت خواهد کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: ما قائل به اجرای کامل انپیتی از جمله خلع سلاح کامل کشورهای دارنده تسلیحات هستهای هستیم.
وی با اشاره به وقایع منطقه توضیح داد: حوادث اخیر جنگ بین شیعه و سنی نیست بلکه یک گروه اقلیت افراطی با حمایتهای چند کشور دست به این اقدامات جنایتکارانه میزند.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا، با اشاره به وقایع یمن خاطرنشان کرد: عربستان با زیر پاگذاردن حقوق بینالمللی و حق طبیعی یمن، به این کشور حمله کرده است و با تخریب زیرساختها و کشتار مردم بیپناه، جنایات فاجعهآمیزی را در این کشور مرتکب شده است.
وی افزود: عربستان در حالی به کشتار و جنایت در یمن دست زده است که به عنوان یک کشور بزرگ در منطقه میتوانست مشکل داخلی این کشور را با گفتوگو حل کند اما اکنون خودعامل اصلی بحران در این کشور شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس درخصوص تجارت مواد مخدر در منطقه خاطرنشان کرد: قاچاق و ترانزیت مواد مخدر از افغانستان باعث شده است تا بخش عمدهای از درآمد ناشی از فروش این مواد صرف تجهیز گروههای تروریستی شود.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی و به طور جدی با موضوع مواد مخدر در حال مبارزه است و در این راه بسایر از جوانان کشور ما شهید شدهاند.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا تاکید کرد: مبارزه با گروههای تروریستی نیازمند اقدامی جدی است و باید به این نکته توجه داشته باشیم که هیچگاه تروریست خوب و بد نداریم.
سیامک مرهصدق در این نشست با اشاره به حوادث عراق، گفت: وضعیت اقلیتهای آشوری، مسیحی، ایزدی در عراق بحرانی و نگرانکننده است و داعش در حال نسلکشی مسیحیان در این کشور است.
وی افزود: من پیامی از آقای یوناتن بتکلیا نماینده آشوریان ایران در مجلس را با این مضمون دارم که مسیحیان و آشوریان در منطقه نیاز به حمایت عملی و جدی دارند و و اقدام صوری در این زمینه پاسخگو نخواهد بود و با این کارها نمیتوان آنها را نجات داد.
نماینده کلیمیان در مجلس خاطرنشان کرد: دولت بشار اسد در سوریه همواره حقوق اقلیتها را رعایت و از حقوق آنها حمایت میکرد ولی تبدیل شدن سوریه به مدرسه تروریستی، امنیت منطقه و کل جهان را به خطر انداخته است.
امید کریمیان نیز در ادامه این نشست، تصریح کرد: آنچه امروز در منطقه رخ میدهد جنگ شیعه و سنی نیست بلکه همانگونه که صدام حسین یک سنیمذهب بود و 182 هزار کرد سنی را در یک سال به قتل رساند امروز نیز حکومت آل سعود با حمایت از گروههای تندرو در حال کشتار دسته جمعی است.
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس خاطرنشان کرد: در خصوص وقایع منطقه باید این نکته را در نظر بگیریم که بیشتر کشتهشدگان توسط داعش، سنی، آشوری و مسیحی هستند و از سوی دیگر هیچ یک از علمای اهل تسنن نیز هیچ یک از اقدامات این گروه تروریستی را تایید نکردهاند.
مذاکرات هستهای ایران و 1+5 مسیر خوبی داشته است/ ایران نقش مهمی در مبارزه با داعش دارد
«مارک آنجل» نیز در این نشست تصریح کرد: دیپلماسی پارلمانی در ارتقای سطح روابط دو کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و مجالس ایران و لوکزامبورگ در این زمینه میتواند نقش ارزندهای را بازی کنند.
وی با ابراز تأسف یادآور شد: رئیس پارلمان لوکزامبورگ بسیار علاقهمند به برگزاری نشستی با هیئت پارلمانی ایران بود اما به دلیل درگذشت پدرشان موفق نشد تا در این نشست حضور پیدا کند.
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس لوکزامبورگ تأکید کرد: امروز با مسیر خوب و سازندهای که مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 داشته است، فکر میکنم توافق جامع هستهای شکل خواهد گرفت.
«آنجل» با بیان اینکه «منطقه خاورمیانه اوضاع حساسی دارد»، افزود: خطر داعش به خوبی احساس میشود و معتقدیم ایران نقش مهمی در مبارزه با این گروه تروریستی دارد.
«لورنت موسار» عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس لوکزامبورگ در این نشست، گفت: آنچه درباره آشوریان عراق و سوریه اتفاق افتاده است نسلکشی است.
وی با تأکید بر اینکه «تنش و درگیری در منطقه نگرانکننده است»، تصریح کرد: حمله عربستان به یمن بدون داشتن ماموریت از طرف سازمان ملل متحد رخ داده است.
انتهای پیام/