دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 فروردين 1396 - 16:15

اظهار نظر نوروزی سیاسیون در گفت وگو با آنا؛ از ابراز تأسف نسبت به نبود آیت الله هاشمی تا امیدواری به ادامه کار دولت روحانی

مقامات دولتی و شخصیت های سیاسی به مناسبت نوروز 96 در گفت وگو با گروه سیاسی خبرگزاری آنا به ارزیابی سال 95 و پیش بینی از وضعیت سیاسی کشور در سال جدید پرداختند.
کد خبر : 168689

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، برخی از شخصیت های سیاسی در ارزیابی خود از سالی که گذشت فقدان آیت الله هاشمی رفسنجانی را برای سیاست کشور یک خلاء دانستند و از این بابت ابراز تأسف کردند. این در حالی است که دو انتخابات سال 96 محور پیش بینی های سیاسیون است. در این میان برخی نسبت به ادامه یافتن دولت حسن روحانی ابراز امیدواری می کنند. در ادامه مجموعه گفت وگو های نوروزی مقامات دولتی و شخصیت های سیاسی با گروه سیاسی خبرگزاری آنا را که از ابتدای سال جدید منتشر شده است را می خوانید:


پیش‌بینی زیباکلام از سال 96؛ گشایش در فضای سیاسی و مطبوعاتی/ روحانی در سال جدید شجاع‌تر می‌شود


یک استاد دانشگاه با اشاره به انتخابات سال 96 از قطعیت دو دوره‌ای شدن دولت حسن روحانی سخن گفت و تأکید کرد: رئیس جمهوری در سال جدید مطالبات را جدی‌تر پیگیری خواهد کرد.


صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا در پیش‌بینی خود از وضع سیاسی سال جدید اظهار کرد: از آنجا که آقای روحانی وارد مرحله دوم دولت خود می‌شود به نظر من خیلی این نگرانی را ندارد که اقدامی کند که مورد غضب اصولگرایان قرار گیرد در نتیجه شجاع‌تر خواهد شد.


وی ادامه داد: آقای روحانی در سال جدید مقداری بی‌باک‌تر می‌شود و به دنبال مطالبات سیاسی برمی‌آید. بر این اساس می‌توان گفت شاید گشایشی در برخی مسائل ایجاد شود.


زیباکلام اضافه کرد: احتمالا در سال جدید آزادی شماری از زندانیان سیاسی را خواهیم داشت و شاهد خواهیم بود که فضای سیاسی بازتر می‌شود و همچنین محدودیت مطبوعات کاهش می‌یابد و امید است که انتخابات آزادتری برگزار شود.


این استاد دانشگاه تأکید کرد: به نظر من رئیس‌جمهوری خیلی جدی تحقق این اهداف را دنبال خواهد کرد.


وی در پیش‌بینی خود از وضعیت اقتصاد در سال جدید نیز گفت: مادامی که اقتصاد ایران فاسد، بیمار و در یک چاچوب ناکارآمد دولتی باشد، هیچ گشایشی در عرصه اقتصادی شاهد نخواهیم بود و این وضع همچنان ادامه خواهد داشت.


تاجرنیا: به سال 96 از نظر اقتصادی امیدوارم/ پیش‌بینی تغییرات گسترده در دولت دوم روحانی


علی تاجرنیا، فعال سیاسی و نماینده مشهد درمجلس ششم گفت: من به سال 96 از نظر اقتصادی نیز امیدوارترم زیرا سرمایه‌گذاری های خارجی که قرار بود بعد برجام در کشور انجام شود به خاطر عدم اطمینان متوقف شد که با انتخاب مجدد روحانی این مشکل برطرف و اقتصاد کشور روند روبه رشد و پرشتابی به خود می‌گیرد.


این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری گفت: در کشوری مانند ایران که با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است، تاکید بر تولید و اشتغال که از ارکان مهم اقتصاد هستند، طبیعی به نظر می آید.


تاجرنیا تصریح کرد: گره‌های اقتصادی کشور را بسیاری می‌دانند اما در عمل طور دیگری رفتار می‌کنند. به طور مثال در دولت نهم و دهم که بیش از همه به تولید و اشتغال تاکید می‌شد، بیشتر از همه دولت‌ها واردات داشتند و به تولید و اشتغال در کشور ضربه اساسی وارد شد.


این عضو پیشین شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت افزود: در این حال اقتصاد مبتنی بر ایستایی و رکود، نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد. به نظر من با توجه به شرایط اقتصادی در دنیا،کشور ما نیازمند تامین امنیت سرمایه گذاری خارجی است. ما نیازمند تعامل و تجارت با دنیا هستیم و همین مساله باعث شتاب در روند پیشرفت و ایجاد رفاه نسبی برای مردم می شود.


وی تاکید کرد: تجربه نشان داده است که نمی شود به اقتصاد نگاه جزیره‌ای داشته باشیم. کشورهایی که رفتارها جزیره ای داشتند و سعی کردند در داخل مرزهای خود فعالیت داشته باشند، به سرنوشت خوبی دچار نشدند.


تاجرنیا درباره سال 95 نیز گفت: سال 95 را سال رخوت می‌دانم. در این سال کشور در هیچ حوزه‌ای گشایش چندانی وجود نداشت. اگر هم در دولت آقای روحانی فعالیت چشمگیری اتفاق افتاد، مربوط به سال‌های دوم و سوم بود.


وی ادامه داد: همچنین در سال 95 به دلیل درگذشت چهره‌های تاثیرگذار سیاسی و فرهنگی به کشور ضربه وارد شد و از این منظر سال پر از مشکل و مصیبیت بود.


تاجرنیا سال 96 را به دلیل برگزاری انتخابات، سال پرشور و نشاطی پیش بینی کرد و افزود: انتخابات باعث ایجاد نشاط در جامعه و فضای سیاسی کشور می‌شود. اگر هم روحانی برای بار دوم اداره کشور را به دست بگیرد، در هیات دولت و وزرا نیز تغییرات زیادی اتفاق می‌افتد و چهره های جدید وارد کار می‌شوند که همین مساله باعث نشاط در فضای سیاسی کشور می‌شود.


نماینده تهران: اقتصاد مقاومتی باید به یک رویکرد دائمی در کشور تبدیل شود/ نامگذاری رهبری راهگشا خواهد بود


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری گفت: پیام مقام معظم رهبری نشان می دهد که توجه و اهمیت دادن به اقتصاد مقاومتی باید به یک رویکرد دائمی در کشور ما تبدیل شود. تاکید ایشان نیز مانند گذشته راهگشا خواهد بود.


محمدرضا بادامچی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا افزود: با توجه به این نکته که وضع واحدهای تولیدی دریکی دو سال گذشته و به‌ویژه بعد از برجام به تدریج رو بهبود است، نامگذاری ایشان برای تداوم بهبود شرایط مفید خواهد بود.


عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه واحدهای تولیدی به کمک دولت و مجلس باید در سال جدید به بازسازی خود ادامه دهند، تصریح کرد: استفاده از تکنولوژی های روز دنیا را برای افزایش تولید و راندمان کاری و ایجاد اشتغال بسیار ثمربخش خواهد بود.


وی ادامه داد: اشتغال و تولید ملی یکی از ضرورت‌های امروز جامعه ما بود که به نظر من مقام معظم رهبری به‌موقع به این موضوع اشاره و تاکید کردند.


بادامچی درباره نقش مجلس در پیشبرد اقتصاد مقاومتی نیز گفت: مجلس در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی مانند گذشته تمام تلاش خود را خواهد کرد که اقتصاد مقاومتی مساله اول و اصلی کشور باقی بماند. در سال 96 دو انتخابات بزرگ در کشور برگزار می‌شود که از این بین انتخابات شوراها که زیر نظر مجلس اداره می‌شود، وقت زیادی از مجلس می گیرد. مجلس بعد از گذراندن انتخابات دوباره با قدرت به مساله اقتصاد مقاومتی باز می‌گردد.


معاون پارلمانی رئیس جمهوری: در سال 95 شاهد مناقشات بی‌نتیجه نبودیم/ بعد از استیضاح آخوندی از رئیس و هیأت رئیسه مجلس تشکر کردم


معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری درباره وضعیت سیاسی کشور تصریح کرد: در سالی که گذشت شاهد مناقشات بی‌نتیجه در کشور نبودیم و اتحاد ملی و انسجام ملی نسبت به قبل خیلی بیشتر شده است.


حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در ارزیابی خود از سالی که گذشت اظهار کرد: سال گذشته از جنبه‌های مختلف قابل بحث و بررسی است. از منظر سیاست خارجی ما شاهد گشایش‌های خوبی بودیم. همچنین بعد از برجام گشایش‌های مختلفی برای کشور ما ایجاد شد.


وی اضافه کرد: در حوزه اقتصاد بین‌الملل، تجارت داخلی و بین‌المللی پیشرفت‌های خوبی به دست آمد. از طرفی موضوع نفی ایران‌هراسی یکی از مهمترین دستاوردهای سال گذشته دولت بوده است.


معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری گفت: امنیتی که در کشور مستقر است، یکی از نعمت‌های بزرگ است که باعث شده اقتصاد ثبات پیدا کند و همچنین سرمایه‌گذاری افزایش یابد و رشد اقتصادی کشور بالا برود.


وی افزود: در حوزه اقتصاد داخلی طی سال 95 شاهد ثبات قیمت ارز و جلوگیری از نوسانات اقتصادی بودیم و از طرفی رشد 6.4 درصدی را تجربه کردیم که این اتفاق خیلی قابل توجه است.


امیری با تأکید بر اینکه «مهار تورم یک مسأله و اقدام خیلی مهم است»، گفت: ایجاد اشتغال و فعال شدن واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل دستاورد خیلی خوبی بوده است.


امیری گفت: در سال گذشته شاهد ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بودیم که یکی از استوانه‌های نظام جمهوری اسلامی بودند. ارتحال ایشان ضایعه بزرگی برای ملت، دولت و مقام معظم رهبری بود. امیدواریم و دعا می‌کنیم که خداوند متعال به نحوی این ضایعه را جبران کند.


وی در تشریح رابطه دولت و مجلس گفت: رابطه ما با مجلس شورای اسلامی خیلی خوب است و از این بابت از همه فراکسیون‌های مجلس تشکر می‌کنیم. مصداق این همراهی و دغدغه مشترک، کسب رأی اعتماد چندباره دکتر آخوندی از مجلس است که در آخرین بار نسبت به دفعه قبل رأی بیشتری کسب کردند که به همین خاطر از رئیس مجلس، هیأت رئیسه و فراکسیون‌ها تشکر کردم که اجازه دادند دکتر آخوندی مجدد در وزارت راه و شهرسازی به ادامه خدمت بپردازند.


سه اتفاق مهم و بزرگ سال 95 از نگاه سخنگوی کارگزاران/ مرعشی: رقیب دولت هنوز تکلیف خود را برای انتخابات نمی‌داند


سخنگوی حزب کارگزاران به ثمر رسیدن برجام، تشکیل مجلس دهم و ارتحال آیت‌الله هاشمی را سه اتفاق بزرگ در سال 95 عنوان کرد.


حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا گفت: من سال 95 را به دلیل به نتیجه رسیدن پروسه برجام، سال موفقی برای دولت و کشور می‌دانم.


وی افزود: یکی از بزرگترین بحران‌های سیاسی بعد از انقلاب برای کشور به مرور زمان حل شد. البته ممکن است انتقاداتی صحیح به برجام وارد باشد و اما اصل این نکته که مشکلات بزرگی در کشور حل شد، دستاورد بزرگی در تاریخ انقلاب اسلامی به محسوب می‌شود.


مرعشی ادامه داد: در کنار حل مشکلات بین‌المللی از طریق برجام، تشکیل مجلس دهم با خط مشی متفاوت نسبت به دوره هفتم، هشتم و نهم و بازگشت اعتدال به مجلس، اتفاق بزرگ دیگری در سال 95 بود.


مرعشی اتفاق بزرگ سوم در سال 95 را ارتحال آیت‌الله هاشمی عنوان کرد و افزود: ضایعه سنگین و تأسف‌بار رحلت آیت‌الله هاشمی، ذائقه مردم و کشور را در سال 95 تلخ کرد.


سخنگوی حزب کارگزاران درباره انتخابات سال 96 نیز گفت: رقابت‌های سیاسی در انتخابات پیش رو با ابهاماتی مواجه است. در حالی که اصلاح‌طلبان کاندیدای نهایی خود را که حسن روحانی است، معرفی کرده‌اند، اصولگرایان به عنوان جریان اصلی رقیب دولت تکلیف خود را نمی‌دانند و سردرگم عمل می‌کنند.


وی در پایان تأکید کرد: در هر حال فکر می‌کنم تا فروردین ماه ابهامات رفع می‌شود و فضای کشور انتخاباتی می‌شود.


وزیر ارشاد در گفت‌وگو با آنا: بستر نشاط ملی را بدون حاشیه گسترش دهیم


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه «جشنواره های سال 95 بهتر از سال‌های قبل بود»، گفت: باید تلاش کنیم بستر نشاط ملی را بدون حاشیه گسترش دهیم .


سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در ارزیابی عملکرد چهار ساله حضور خود در دولت حسن روحانی اظهار کرد: در این مدت چهار سال از صبح تا شب به عنوان یک وظیفه دینی و ملی تمام وقت در خدمت مردم بودم و هر آنچه انجام دادم صرفا با نیت خدمت به مردم و کسب رضای خدا بود.


وی ادامه داد: امروز معتقدم بنده به عنوان عضو دولت و همه اعضای دولت هیچ شأنی جز خدمت به مردم نداشته و نداریم و آنچه وظیفه ماست باید با تمام دقت، در کمال صداقت و شفافیت برای مردم بزرگ، بافضیلت و جامعه بسیار نجیب ایران خدمت کنیم.


صالحی امیری درباره جشنواره‌های حوزه وزارت ارشاد در سال 95 تصریح کرد: به اعتقاد من جشنواره‌هایی که امسال در حوزه وزارت ارشاد برگزار شد، بهتر از سال‌های قبل بود. ضمن اینکه ما معتقدیم جشنواره‌ها حتما باید ارزیابی شوند تا به این ترتیب اشکالات آنها برطرف شود و سال‌های بعد انشاءالله باشکوه‌تر از سال 95 این جشنواره‌ها برگزار شود.


وزیر ارشاد تأکید کرد: جشنواره‌ها عامل بزرگ نشاط ملی در جامعه هستند و مردم از این جشنواره‌ها خوشحال‌اند. باید تلاش کنیم بستر نشاط ملی را گسترش دهیم و از حواشی پرهیز کنیم.


سیدرضا صالحی امیری در نیمه سال 95 بعد از استعفای علی جنتی، برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفت.


آرامش انتخابات 96 به عملکرد اصولگرایان بستگی دارد/ اجماع اصولگرایان بر رئیسی، انتخابات را دوقطبی خواهد کرد


نماینده مردم اهواز در مجلس ششم با بیان اینکه «سال 95 سال بهبود وضعیت مجلس شورای اسلامی بود»، تصریح کرد: ممانعت از ورود تندروها به مجلس فضای آرام‌تری بین دولت و مجلس به وجود آورد و امید برای بهبود وضعیت کشور بین مردم و سیاسیون افزایش یافت.


محمد کیانوش‌راد، نماینده مردم اهواز در مجلس ششم در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اتفاقات سیاسی در سال 95 گفت: در سالی که گذشت با بهبود وضعیت مجلس شورای اسلامی و ممانعت از ورود تندروها به مجلس فضای آرام‌تری بین دولت و مجلس به وجود آمد و امید برای بهبود وضعیت کشور بین مردم و سیاسیون افزایش یافت.


وی ادامه داد: دومین اتفاق بزرگ و تأثیرگذار، فوت آقای هاشمی بود که همه سیاسیون و مردم را بهت‌زده کرد. اما مردم با حضور پرشور در تشییع جنازه ایشان، راه آقای هاشمی که راه اعتدال و مصالحه و رشد و پیشرفت کشور بود را مجددا مورد تأکید قرار دادند. فقدان وجودی ایشان یک شوک جدی بین سیاسیون اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا به وجود آورد؛ اما همه ما در فقدان ایشان باید بزرگترین ویژگی ایشان را که همان اعتدال بود، بیش از همه مورد توجه قرار دهیم و مانند نگاه آقای هاشمی، یک نگاه گسترش یابنده در میان سایر بخش های نظام باشد.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: امسال از نظر سیاسی علی‌رغم بداخلاقی علیه دولت، وضعیت آرام‌تری از نظر سیاسی در کشور شاهد بودیم. در بعد امنیتی نیز علی‌رغم ناآرامی در کشورهای اطراف، شاهد ثبات و امنیت کامل در کشور بودیم.


کیانوش‌راد فضای انتخاباتی را حاصل حضور رقبای جدی از همه جناح‌ها دانست و تصریح کرد: عدم جمع‌بندی اصولگرایان در حمایت از کاندیدای واحد تا حدی بر سردی فضای انتخابات تأثیر گذاشته است. اصولگرایان دچار سرگشتگی در تحلیل مسائل جامعه ایران هستند.


وی ادامه داد: در بررسی پیش‌بینی تحلیلگران که انتخابات آرامی را در سال 96 پیش‌بینی می‌کنند، باید گفت بخشی از تحقق این پیش‌بینی به عملکرد اصولگرایان بستگی دارد. اگر فضا دوقطبی شود آسیب اصلی را اصولگرایان خواهند خورد. اگر هم با کاندیدای نه ‌چندان مطرح، وارد فضای انتخاباتی شوند و اگر جناح افراطی همچنان تخریب روحانی را افزایش دهد به طور طبیعی علی‌رغم طرفداران، رأی خاکستری نیز به سبد رأی روحانی اضافه می‌شود.


کیانوش‌راد تصریح کرد: اگر جناح اصولگرا کاندیدایی مثل رئیسی را که می‌تواند باعث اجماع شود معرفی کنند، در آن صورت فضای انتخاباتی دوقطبی به صورت گسترده شکل خواهد گرفت. در هر حال وضعیت اصولگریان در این انتخابات بغرنج است و باید در انتظار تصمیم نهایی آنان ماند.


نهاوندیان: دلیل منطقی برای امیدواری به آینده کشور وجود دارد/ در سال 96 باید اهتمام بیشتری به مسائل فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم


رئیس دفتر رئیس‌جمهوری گفت: با توجه به زمینه‌هایی که در کشور فراهم شده، دلیل منطقی برای امیدواری به آینده کشور وجود دارد.


محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در ارزیابی خود از سال 96 اظهار کرد: همیشه باید امیدوار بود. سال جدید هم فرصت جدیدی است که باید با تلاش بیشتر و درخواست برکات بیشتر از خداوند، منتظر گشایش‌های جدید در کشور باشیم.


نهاوندیان گفت: در اوایل سال 96 دو انتخابات را پیش رو داریم که مردم بر اساس آن یک مرحله جدید را آغاز می‌کنند.


رئیس دفتر رئیس‌جمهوری درباره اقتصاد کشور اضافه کرد: با این شرایطی که فراهم شد، شاهد رفع تحریم‌های هسته‌ای و رفع مشکلات در برخی از واحدهای صنعتی، کشاورزی، حمل و نقل و بخش خدمات بودیم. اکثر بخش‌های اقتصاد، به جز بخش مسکن و معدن شاهد رشد بودند که این مسأله برای رشد اقتصادی در سال آینده زمینه مناسبی فراهم می‌کند.


نهاوندیان اظهار کرد: در مسائل فرهنگی ـ اجتماعی هم با این اعتنا و اهتمامی که در سال 95 به آسیب‌های اجتماعی شد، به بهبود شرایط امیدواری بیشتری وجود دارد. امیدوارم که بتوانیم به این مسائل که ریشه‌ای‌ترین مسائل جامعه ماست بهتر بپردازیم. به‌هرحال باید سال جدید را با امید آغاز کنیم.


وی دباره احتمال پیروزی حسن روحانی در انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری گفت: تصمیم‌گیرنده مردم هستند. هنوز جامعه وارد فار انتخاباتی نشده است. اجازه بدهید در وقت آن همه صاحب‌نظران اعلام نظر می‌کنند.


نماینده مردم تهران: مهمترین دغدغه‌های 96 کاهش آسیب‌های اجتماعی و رشد اشتغال جوانان باشد/ امیدوارم رکورد جدیدی در انتخابات اردیبهشت ثبت کنیم


نماینده تهران گفت: در سالی که گذشت از نظر رشد اقتصادی و کاهش تورم نسبت به سالیان گذشته بهبود را شاهد بودیم. امیدوارم در سال جدید شاهد این باشیم که تورم کاهش یابد و رشد اقتصادی بیشتر شود.


فریده اولاد قباد در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در ارزیابی خود از سال 96 اظهار کرد: ما عضو فراکسیون امید هستیم و قطعا یکی از مهمترین عوامل موفقیت‌ هر انسان امید به آینده است. در سال 96 با توجه به اینکه ما انتخابات شوراها و ریاست جمهوری را داریم امید داریم با تدبیر و عقلانیتی که ما در سال 92 و 94 داشتیم همین روند را برای اردیبهشت ماه سال 96 ادامه دهیم و با شعور سیاسی مردم بتوانیم یک رکورد تاریخی جدیدی را در انتخابات کشورمان خلق کنیم.


نماینده مردم تهران تأکید کرد: یکی از دغدغه‌های من در حوزه مسائل اجتماعی است که امیدوارم سال جدید شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفتار پرخطر باشیم و بتوانیم برنامه و طرح‌هایی داشته باشیم که معضلات اجتماعی در سطح جامعه کاهش یابد.


اولاد قباد مهم ترین دغدغه خود در سال جدید اشتغال جوانان عنوان کرد و گفت: امیدوارم که روند معضل بیکاری کمتر باشد و شاهد رشد اشتغال جوانان باشیم.


این نماینده مجلس اضافه کرد: یکی از دغدغه‌های من به عنوان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات بحث بودجه آموزش و پرورش بود. در بحث برنامه ششم توسعه، یک بند خرید خدمات آموزشی را داشتیم که با همکاری نمانیدگان در کمیسیون آموزش 16 بند را به آن اضافه کردیم. جدای از این کسری بودجه یکی دیگر از دغدغه‌های من در آموزش و پرورش بوده است که امیدوارم در سال جدید این مسأله حل شود.


وی تصریح کرد: در سالی که گذشت در فراکسیون زنان سعی کردیم پیگیر وضعیت زنان سرپرست خانواده و بد سرپرست باشیم و در برنامه ششم تلاش کردیم که بندهایی را به این مسأله اختصاص دهیم.


نماینده تهران گفت: امیدوارم با همکاری اهالی رسانه بتوانیم شفاف‌سازی در عرصه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را داشته باشیم. از نظر من اقتصاد کشور خیلی مهم است امیدوارم که مشکلات اقتصادی کشور رفع شود.


کرباسچی: افراد احساسی را برای شوراها انتخاب نکنیم / مجموعه نزدیک به احمدی‌نژاد مشکوک است


دبیرکل کارگزاران با اشاره به فوت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در اواخر سال95 گفت: خدا رحمت کند آقای هاشمی را در بدترین شرایطی که بعد از 37 سال زحمت کشیدن برای این نظام و انقلاب قرار گرفت و در نظامی که از بنیانگذارانش بود ردصلاحیت شد به لجبازی و پشت کردن به نظام روی نیاورد، و تاکید کرد مصالح نظام حکم می‌کند به ورطه افراط نیفتیم.


غلامحسین کرباسچی در گفت‌وگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری آنا درباره سپهر سیاسی ایران در سال 95 گفت: این سال از لحاظ رخ دادن پدیده هایی که می توان آن را طبیعی دانست سال ویژه ای بود، فوت برخی چهره‌های شاخص هنری و علمای اسلام همچون آیت الله موسوی اردبیلی که از سابقین انقلاب اند و اواخر سال نیز رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که برای مردم و کشور بسیار تکان دهنده بود و بر سازوکارهای داخلی و خارجی نظام بسیار اثرگذار بود.


وی با اشاره به اینکه آیت‌الله هاشمی از شخصیت منحصر به فردی برخورد بود،تصریح کرد: شاید بتوان به جرات ادعا کرد به این سادگی نمی توان جایگزینی برای ایشان یافت. برای همین معتقدم تاثیر فقدان آیت‌الله هاشمی در همه ابعاد سیاسی کشور محسوس خواهد بود.


تشکیل مجلس دهم کار مهمی بود که انجام شد


دبیرکل کارگزاران با اشاره به تشکیل مجلس دهم به عنوان نهاد مرتبط با امور جاری کشور گفت: تشکیل مجلس دهم اتفاق مهم یا به عبارتی کار مهمی بود که انجام شد.


وی در این باره تصریح کرد: به هر حال مجلس دو یا سه دوره متوالی، یک مجلس یک دستی بود که از آن، صدای یک جناح خیلی کم شنیده می‌شد و این، دو اشکال عمده داشت، یکی آنکه نقش کارشناسی و کارایی مجلس را تقلیل می‌داد، چراکه در بسیاری از امور آرای سیاسی داده می شد و استدلال ها و توجیهات منطقی برای خیلی از تصمیمات ضعیف بود حتی اگر تصمیمات درستی انجام می‌گرفت اما به درستی چکش کاری نمی شد. درحالیکه اگر در مجلس اکثریت و اقلیت قوی وجود داشته باشد که بسیاری از تصمیمات در مرز حرکت کند، نمی توان به ابعاد سیاسی تصمیمات تکیه کرد و موافقان و مخالفان جدی‌تری در آن اظهارنظر می‌کنند و باید برای اقناع دیگران و بیان استدلال‌های خود مطالعات عمیقی انجام دهند. بنابراین در یک پارلمان قوی دو جناح سیاسی باید در دو خط سیاسی مخالف، حضور فعال داشته باشند و زمینه یک رقایت سالم را فراهم کنند تا تصمیمات کشور در بهترین حالت ممکن انجام گیرد.


کرباسچی ادامه داد: علاوه بر این، آن جناحی که در بیرون از مجلس حس می‌کرد نمی‌تواند صدای رسایی در حاکمیت داشته باشد؛ به قوه مقننه به عنوان بخشی از نظام راه یافت و اینگونه احساس کردند صدای آن‌ها به عنوان بخشی از حاکمیت به گوش می‌رسد و این باعث تامین امنیت سیاسی بهتری برای کشور بود و در مجموعه نظام، جناحی دیگر احساس نمی‌کند هیچ وابستگی و پشتوانه ای در درون نظام به جز قوه مجریه ندارد و این اتفاق برای تقویت نظام و وابستگی جناح های سیاسی به قدرت موثر بود.


در سال 95 به جایگاه واقعی مان در اوپک بازگشتیم


این فعال سیاسی، با اشاره به اقدامات دولت در سالی که گذشت گفت: حل شدن مشکل تحریم‌ها و عادی شدن تدریجی روابط ما با دنیای خارج زمینه ای را فراهم کرد تا ما بتوانیم در راستای توانمندسازی اقتصاد کشور گام‌های بهتری برداریم.


وی ادامه داد: ما در سال 95 توانستم اقدامات مهم اقتصادی را انجام دهیم؛هرچند طی سال ها در دولت قبل قیمت نفت در جهان افزایش یافته بود اما به دلیل منزوی شدن و به حاشیه رانده شدن نمی‌توانستیم از مواهب آن بهره ببریم؛ به عبارتی ما از جیب می‌خوردیم و ارزش افزوده جدیدی به اقتصاد کشور وارد نمی‌شد. با تغییر دولت، وقتی ما توانستیم حجم صادرات نفتی خود را به دوران قبل از تحریم‌ها بازگردانیم، علاوه بر اینکه توانمندی اقتصادی ما بیشتر شد توانستیم به جایگاه پیشین خود در اوپک دست یابیم، در حالیکه در گذشته نمی‌توانستیم در مقابل رقبا از منافع خودمان دفاع کنیم و صدای ما در آنجا ضعیف شده بود اما امروز دولت توانست ما را به جایگاه واقعی مان بازگرداند و در نهایت توانستیم دیگر اعضای موسس را مجاب کنیم که از سهم صادراتی خود کم کنند که این اتفاقی مهم در عرصه سیاسی و اقتصادی ایران بود.


دبیرکل کارگزاران همچنین افزود: البته تاثیر آن به سرعت در زندگی مردم جلوه نمی‌کند اما اگر نگاه صحیحی به اقتصاد داشته باشیم، متوجه می‌شویم ورود سرمایه به کشور فرصت اقتصادی است و ان‌شاالله می توانیم اقتصاد قدرتمندی را داشته باشیم. علاوه بر این در سطح بین‌المللی توانستیم با شرکت‌های بزرگی وارد معامله شویم و از آن سطح محدود مراودات خارج شویم و به سطح وسیع تری دست یابیم.البته ممکن است در مواردی همچون خرید هواپیماها، برای عموم مساله مهمی نباشد که صحیح هم هست اما آنچه در این مورد مهم است، اصل و ماهیت اتفاق است که دو شرکت عظیم بوئینگ و ایرباس اعتماد کرده اند با ایران برای مدت زمان طولانی قرداد امضا کنند و عملیاتی شدن آن برای ما حرکتی بزرگ در اقتصاد جهانی و آغاز همکاری با شرکت‌های دیگر باشد که برای اقتصاد کشور در همه زمینه ها از جمله نفت و گاز و انرژی های دیگر موثر اند.


کرباسچی تاکید کرد: به نظر من سال 95 بعد از برجام، آثاری که بعد از دوره ای توقف و رکود اقتصادی مورد انتظار عمومی بود، تدریجی محقق شد و این مساله مهمی در اقتصاد بود.


مجموعه نزدیک به احمدی نژاد مشکوک است/چرا جریان اصولگرایی هشدارهای بزرگان را نادیده گرفت


این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به پرسشی درباره نامه اخیر اسفندیار رحیم مشایی به سید محمد خاتمی و نزدیک شدن به جریان اصلاحات برای فعالیت انتخاباتی آن‌ها گفت: از آنجایی که ارتباطی با این جریان و مجموعه ندارم اطلاعات دقیقی از برنامه‌ها و تفکرات آن‌ها ندارم و معتقدم دستگاه‌های ذیربط باید اطلاعات‌شان در این زمینه را تحلیل کنند که بالاخره این جریان که طی هشت سال با فریفتن کسانی در جناح راست، پشتیبانی گروهی را در آن جناح جلب و جایگاهی در قدرت کسب کنند و بعد از مدتی واقعیت آن‎‌ها برملا شد و جناح راست یا اصولگرا متوجه شد، فعالیت و مدیریت این گروه به نفع کشور نیست و از حمایت‌ آن‌ها بازگشتند که البته این خود جای سوال است که چرا یک جریان سیاسی قوی و ریشه دار هشدارهای شخصیت‌های بزرگ انقلاب را نادیده گرفت تا این جریان در قدرت بماند. اینکه جریان اصولگرای قدیمی که در ایام مبارزات و انقلاب بوده است، چگونه توانست شخصیت‌های اصیل و قدیمی انقلاب مانند آقای ناطق و هاشمی که عضو موسس جامعه روحانیت مبارز بودند را به خاطر گروهی کنار بگذارد و در نهایت مجبور شود آن‌ها انحرافی بخواند پرسش مهمی است.


وی ادامه داد: این مجموعه که به نظر من مشکوک است؛ تنها به تصاحب قدرت می اندیشد،و در شرایطی که متوجه شده است عموم جامعه اعتماد خود را به این جریان به دلیل عملکرد ناصحیح دولت گذشته از دست داده است، تصمیم گرفته‌اند به جریان رقیب اصولگرا نزدیک شوند.


کرباسچی همچنین تاکید کرد: البته این رویکرد خوشبینانه به جریان نزدیک به احمدی‌نژاد است. تحلیل‌های بدبینانه‌ای هم وجود دارد که گروهی ماموریت دارند مردم را نسبت جریان سیاسی بدبین و بی اعتماد کنند، همان اتفاقی که برای جریان اصولگرا رخ داد و امروز این گروه تلاش می‌کنند مردم را نسب به اصلاح‌طلبان بی‌اعتماد کنند. توصیه من به این جریان این است که اگر متوجه شده اند مسیر اشتباهی رفته اند و می‌خواهند در جریان سیاسی کشور حضور داشته باشند، دست از لجبازی و شعارهای غیرعلمی بردارند و راه اعتدال، تعقل، تفکر و توجه به مصالح ملی به جای قدرت را پیش گیرند.


دبیرکل کارگزاران ادامه داد: خدا رحمت کند آقای هاشمی را در بدترین شرایطی که بعد از 37 سال زحمت کشیدن برای این نظام و انقلاب قرار گرفت و در نظامی که از بنیانگذارانش بود ردصلاحیت شد به لجبازی و پشت کردن به نظام روی نیاورد، و تاکید کرد مصالح نظام حکم می‌کند به ورطه افراط نیفتیم.


وی تاکید کرد: همین رفتار و مشی آیت الله هاشمی کرد جریان افراطی در کشور شکل نگیرد و از مسیر انحرافی که کشور در آن گرفتار بود نجات یابد.


اعتدال در کلام محقق نمی شود


کرباسچی همچنین افزود: اگر فردی می‌خواهد به دامن اعتدال و اصلاحات بیاید باید در عمل نشان دهد، وگرنه در کلام که محقق نمی‌شود. اینکه شخصی نامه‌های سریالی بنویسد فرد دیگر از همان طیف اظهارات دیگری کند کمی متناقض خواهد بود. با این حال اگر می خواهند تندروی و افراط را کنار بگذارند باید این بداخلاقی‌های سیاسی و روش «بگم...بگم» که در کشور به راه انداختند و به واقع یک شکاف فرهنگی سیاسی را در میان نیروهای انقلابی ایجاد کردند به شکل صمیمانه ای خطاب به مردم اعلام کنند و نشان دهند به دنبال اداره کشور و از آن مهم تر رعایت اصول اخلاقی انقلاب هستیم.


کارنامه دولت ارزشمند است/مردم بازهم رای می دهند


وی در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی سال آینده و انتخابات پیش رو به خبرنگار آنا گفت: برداشت من این است که علی‌رغم تمام تبلیغات منفی علیه دولت در جامعه و از مجاری رسمی و غیررسمی انجام می‌گیرد، و تردیدها و نارسایی‌هایی که بخشی از آن ریشه در گذشته دارد و بخشی از آن به دلیل عدم تحقق وعده‌ها ایجاد شده است باید گفت این دولت کار بسیار مهم‌تر را در عرصه بین المللی انجام داده و کشور را از ورطه سقوط نجات داد و این در تاریخ برای آن‌ها ثبت شده است.


این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: این کارنامه آنقدر برای مردم ارزشمند است تا اعتماد خود به جریان اعتدال و اصلاحات را از دست ندهند و برای ادامه فعالیت دولت مجددا رای خود را به ‌آن‌ها بدهند، با این حال آرای مردم است و ممکن است به هردلیلی آرای خود را به گروه و جریان دیگری بدهند.


افراد احساسی را برای شوراها انتخاب نکنیم


کرباسچی با اشاره به اهمیت انتخابات شوراها گفت: ما از ابتدای تشکیل شوراها نتوانستیم به اهداف مورد نظرمان در آن‌ها برسیم. شوراها باید از توان کافی و تخصص لازم برای اداره شهرها برخوردار باشند.


ما باید سعی کنیم افرادی پاکدست، باتجربه و غیر احساسی را انتخاب کنیم. چراکه با احساسات و تصمیمات آنی نمی‌توان شهرها را اداره کرد. البته در شهرهای کوچک هم عموما اداره شهر به افراد پخته و باتجربه سپرده می‌شود البته باید تخصص و شناخت آن‌ها نسبت به فضای شهری را مد نظر داشت.


وی در پایان در پاسخ به اینکه آیا اصلاح طلبان در پی تغییر ترکیب شوراها هستند یا نه، گفت: اصلاح طلبان باید در پی آن باشند که معضلات مردم در شهرها را حل کنند، و ترکیب اعضای شورا مساله ثانوی است. اگر اصلاح طلبان بتوانند به اداره بهتر شهر کمک کنند، به هدف خود رسیده اند.


دبیرکل جامعه اصناف و بازاریان: وعده یارانه ۲۵۰ هزارتومانی در جهت تشویش و التهاب در جامعه است


دبیرکل جامعه اصناف و بازاریان ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی به عنوان مهم ترین معضل سال95 گفت: دولت آینده باید عاری از هرگونه شعارزدگی‌ باشد و برای ایجاد انقلابی در ساختار اقتصادی ، در سال آینده روی کار بیاید‌.


احمد کریمی اصفهانی درباره سپهر سیاسی ایران در سال 95 به خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، گفت: آنچه امروز برای ما بیش از هر چیز اهمیت دارد، مسائل و مشکلات اقتصادی است که دامنگیر ملت شده است.


وی ادامه داد: شاهد عدم رضایت عمومی در تأمین حداقل نیازهای معیشتی آن‌ها و مسأله بیکاری هستیم که عامل اصلی بروز همه مفاسد اخلاقی است. امیدواریم در سال آینده اشتغال، اولویت دولت باشد و بداند این معضلی است که همه خانواده‌ها را درگیر کرده و باید آن را رفع کند.


دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار با اشاره به انتخابات 96 افزود: دولت آینده باید عاری از هرگونه شعارزدگی‌ باشد و برای ایجاد انقلابی در ساختار اقتصادی روی کار بیاید‌.


وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل به عنوان شعار سال انتخاب شد اما ما در پایان سال می‌بینیم تغییری در اقتصاد کشور رخ نداده است؛ البته این گفته ما مورد انتقاد خیلی از دوستان است اما شاهد تغییری در وضع معیشتی مردم نبودیم لذا دولت باید اقدامی اساسی در این راستا انجام دهد.


کریمی اصفهانی تأکید کرد: در سال آینده باید به مسأله تولید توجه ویژه‌ای شود و دولت آینده برنامه مشخصی برای آن داشته باشد.


وی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات احمدی‌نژاد در سال ۹۵ برای بازگشت به قدرت گفت: ایشان نمی‌تواند به قدرت بازگردد؛ چراکه هرچه در چنته داشت طی دو دوره ریاست جمهوری‌اش نشان داد و علی‌رغم فرصت‌هایی که در اختیار داشت، مشکلات متعددی را برای کشور ایجاد کرد. افزودن بار مالی یارانه به خزانه خالی یکی از این موارد بود‌.


دبیرکل جامعه اصناف و بازار در این باره تصریح کرد: امروز برخی از همپالگی‌های این آقا شعار انتخاباتی سر می‌دهند که در صورت بازگشت به قدرت تا ۲۵۰ هزارتومان هم یارانه پرداخت خواهند کرد؛ البته من آنها را مقصر نمی‌دانم، دستگاه قضا نباید اجازه دهد افراد چنین اظهارات خلاف واقعی را در جامعه بیان کنند. ما برای تأمین بودجه پرداخت یارانه با سقف ۴۵ هزارتومان برای هر فرد، مشکل داریم چگونه می‌توانیم این مبلغ را افزایش دهیم؟ آیا این اظهارات در راستای ایجاد تشویش و التهاب در جامعه نیست؟ آیا قوه قضائیه نباید با آنها برخورد کند؟ به هر حال هر فردی باید نسبت به اظهارات خود در جایی پاسخگو باشد و مدعی‌العموم باید به این مسائل رسیدگی کند و نباید اجازه ایجاد تشویش اذهان را به این افراد دهد. اگر دستگاه قضا با فردی که در جامعه دروغ‌پراکنی می‌کند برخورد کند دیگران جرأت ادامه این مسیر را به خود نمی‌دهند.


این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به پرسشی درباره سپهر سیاسی ایران در سال آینده و انتخابات ابراز عقیده کرد: با توجه به اینکه ما در وضعیت نامساعد اقتصادی به سر می‌بریم و این دولت و دولت پیشین پاسخگو نبودند؛ باید فردی به میدان بیاید که برنامه و تیمی مشخص به همراه داشته باشد تا با اقبال عمومی مواجه شود. در غیر این صورت شاهد تداوم نارضایتی عمومی خواهیم بود.


کریمی اصفهانی تأکید کرد: باید توجه داشت مردم عامل اصلی تحقق و پیروزی این انقلاب بودند و وظیفه شرعی هر مسئولی است که به مطالبات آنها پاسخ دهد.


باهنر: در سال ۹۵ ایران‌هراسی از بین رفت


رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به دستاوردهای سیاسی و نظامی ایران در خاورمیانه گفت: در سال اخیر توانستیم ایران‌هراسی را دنیا از بین ببریم.


محمدرضا باهنر در پاسخ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره سپهر سیاسی ایران در سال ۹۵ گفت: ما در عرصه بین‌المللی پیشرفت‌های بسیاری داشته‌ایم، زدودن ایران‌هراسی هرچند دشمنان ما تلاش می‌کردند این شرایط را ایجاد کنند، یکی از این اقدامات بود؛ علاوه بر این ارتباطات ما در عرصه بین‌المللی بسیار خوب شده است.


وی ادامه داد: حضور مردم در صحنه‌هایی چون روز قدس، ماه مبارک رمضان و ۲۲بهمن بسیار خوب و چشمگیر بود‌.


رئیس جبهه پیروان خط امام رهبری با اشاره به تحولات سیاسی و نظامی خاورمیانه افزود: علی‌رغم ناامنی‌های بسیاری که در منطقه دیده می‌شود؛ بحمدالله مواضع ما چه از نظر سیاسی و چه از نظر نظامی با پیشرفت‌های چشمگیری همراه بود و در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد، حلب و موصل را در آستانه آزادی می‌بینیم.


وی تأکید کرد: البته مردم خود آن کشورها تلاش کردند اما ما نقش راهنما و آموزش‌دهنده را برای آنها ایفا کردیم و بحمدالله موفق بودیم.


باهنر در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه «پیش‌بینی شما از وضعیت سیاسی سال آینده چیست»، گفت: ان‌شاءالله سال پربرکت‌تری را پیش رو خواهیم داشت.


صوفی: با روی کارآمدن مجلس دهم دولت روحانی نفس راحتی کشید


استاندار سابق گیلان و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، گفت: شروع به کار مجلس یازدهم که اکثر نمایندگان آن مشی اعتدالی داشتند باعث شد که دولت نفس راحتی بکشد و با فراق باز برنامه های خود را اجرا کند.


علی صوفی، استاندار سابق گیلان و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت درباره حوادث و اتفاقات سال 95 به خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا گفت: شروع سال 95 با انتخابات مجلس شورای اسلامی و روی کار آمدن مجلس دهم همراه بود. مجلسی که با توجه به موانع و مشکلاتی که داشت، عملکرد خوب و قابل قبولی در این یکساله از خود به جای گذاشت.


وی ادامه داد: ترکیب مجلس قبلی که عمدتا از تندروها تشکیل شده بود، به هم خورد و نمایندگانی با مشی اعتدالی وارد مجلس شدند و دولت با فراغ بال به دنبال اجرای برنامه‌های خود رفت و به نوعی بعد از مدت‌ها نفس راحتی کشید. به طور مثال در جریان رأی اعتماد به وزرای ورزش و فرهنگ و آموزش و پرورش، مجلس جدید مشی اعتدالی خود را نشان داد. در حالی که در مجلس قبل وزرای دولت به سختی از نمایندگان رأی اعتماد گرفتند.


وزیر تعاون دولت دوم سید محمدخاتمی، به اتفاقات تلخ سال 95 اشاره کرد و افزود: رحلت آیت‌الله موسوی اردبیلی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی باعث تأثر همه مردم و جناح‌های سیاسی کشور شد. البته تشییع جنازه آیت‌الله هاشمی در سال 95 نیز یک پدیده جدید در کشور بود که همگان را شگفت‌زده کرد و به نوعی یک نزدیکی فیزیکی بین همه جناح‌ها و گروه‌های سیاسی به وجود آمد.


عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ادامه داد: بعد از این اتفاق، مسأله آشتی ملی مطرح شد و تا راهپیمایی 22 بهمن فضای خوبی از نظر وحدت نیروها در کشور حکمفرما شد و باعث شد راهپیمایی روز 22 بهمن با شکوه تمام برگزار شود.


صوفی روی کار آمدن دولت ترامپ را در آمریکا بزرگترین اتفاق بین‌المللی در سال 95 عنوان کرد و گفت: این اتفاق تأثیرات جدی در عرصه بین‌المللی برای ایران به همراه داشت و بحث تحریم‌ها و اجرای برجام را تحت تأثیر قرار داد.


استاندار سابق گیلان در پایان صحبت‌های خود به سال پیش رو اشاره کرد و گفت: تخریب دولت روحانی و حتی شایعه ردصلاحیت او در این مدت بارها و بارها مطرح شد ولی با صحبت‌های رهبری این هجمه‌ها تا حدودی کاهش پیدا کرد با این حال امیدوارم در سال 96 انتخابات رقابتی خوبی در کشور برگزار شود و اصل مشارکت گسترده مردم در انتخابات در سال 96 محقق شود.


مافی: تقابل نظرات در انتخابات نوعی از آزادی بیان است


نماینده تهران گفت: انتظار می‌رود چرخ اقتصاد در سال جدید با سرعت بیشتری به حرکت درآید.


پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در ارزیابی خود از وضعیت کشور در سال پیش رو اظهار کرد: در زمینه اقتصادی با توجه به اینکه در سال 95 حجم زیادی از سرمایه‌گذاری‌های ساختاری در اقتصاد انجام شده است انتظار می‌رود چرخ اقتصاد با سرعت بیشتری به حرکت درآید.


وی ادامه داد: از جمله مهمترین این سرمایه‌گذاری‌ها می‌توان به بخش حمل و نقل هوایی و نیروگاهی اشاره کرد، همچنین روند ارتباطات مالی بین‌المللی ما با نرخ مناسبی رو به بهبودی است که این نرخ به امید خدا در سال 96 رشد خواهد کرد.


نماینده تهران گفت: یکی دیگر از پیشرانه‌های اقتصادی ما بحث مسکن است که امید آن می‌رود پس از سکون چند ساله با حرکت به سمت تقاضا به جنبش درآید.


عضو فراکسیون امید مجلس اظهار کرد: در عرصه سیاسی هم طبعا پررنگ‌ترین حادثه در سال آتی انتخابات‌ پیش روست و لازمه فضای انتخابات و تبلیغات، گشایش و آزادی‌ست لذا من فکر می‌کنم اگر انتخابات با روند معمولی خود پیش برود، شاهد تقابل نظرات مختلف خواهیم بود که این نوعی از آزادی بیان است.


پیش‌بینی عضو مؤتلفه از انتخابات 96: دولت تغییر می‌کند


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در پیش بینی سال آینده گفت: سال 96 می تواند منشأ تحولات بسیاری در ساختار سیاسی کشور باشد.


حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره سپهر سیاسی ایران در سال اخیر گفت: سال 95 به لحاظ سیاسی، سالی پرحجم در بعد داخلی و خارجی بود.


وی ادامه داد: تشکیل مجلس دهم و حوادثی که رخ داد همچون رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و سیاست‌هایی که در راستای دوقطبی‌سازی در جامعه صورت گرفت و حاشیه سازی‌هایی که توسط برخی نخبگان سیاسی در کشور ایجاد شد، نشان می‌دهد سال پرکاری از منظر سیاسی را پشت سر گذاشته‌ایم. به نظر می‌رسد این پرکاری زمینه ارتقای بینش سیاسی مردم را فراهم کرد تا در عرصه بین‌المللی درباره عدم اعتماد به آمریکا و غرب در زمینه اجرای تعهدات‌شان به واقع بینی رسیدند و امیدشان به قدرت‌های استکباری برای رسیدن به اهداف و برنامه‌ها را از دست دادند و اتکا به دستاوردها و توانمندی‌های خودشان را به آنها یادآوری کرد.


ترقی در بخش دیگری از این مصاحبه با آنا، سال آینده و انتخابات اردیبهشت 96 را اینگونه پیش‌بینی کرد: قطعا ابتدای سال آینده، با فضای انتخاباتی همراه خواهد بود و سال پرکاری به لحاظ سیاسی خواهد بود.


عضو شورای مرکزی مؤتلفه ادامه داد: اگر دولت تغییر کند، قطعا شاهد تغییراتی در فضای سیاسی و جابه‌جایی‌های متعددی خواهیم بود. و بحث بر سر کابینه آینده مهمترین محورهای سیاسی در سال آینده خواهد بود تا دولت آینده بتواند در نیمه دوم سال به یک ثبات برسد.


ترقی در پایان درباره احتمال تغییر و جابه‌جایی قدرت در قوه مجریه و یک دوره‌ای شدن دولت روحانی گفت: باتوجه به میزان نارضایتی‌های عمومی نسبت به دولت یازدهم احتمال تغییر در دولت آینده بسیار زیاد است. به همین دلیل می‌توان گفت سال آینده می‌تواند منشأ تحولات عمده و مهمی در عرصه سیاسی، قوه مجریه و شوراها شود.


وی در پاسخ به اینکه پیش بینی می‌کند این تغییرات به سمت اصولگرایی خواهد بود یا نه، گفت: در انتخابات پیش رو آن جریانی که می‌تواند حداکثر آرا را کسب کند می‌تواند تغییرات اساسی را در کشور ایجاد کند.


رئیس کل بانک مرکزی: امیدوارم با پیش‌نیازهای خوبی که فراهم شده وضعیت رفاه مردم بهبود پیدا کند


رئیس کل بانک مرکزی گفت: آمارهایی که توسط بانک مرکزی درباره رشد و تورم ارائه شده، نشان می دهد که شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود است و من امیدوارم در آینده با تصمیمات درستی که گرفته شده و پیش نیازهای خوبی که فراهم شده است، وضعیت رفاه و اقتصادی مردم عزیرمان بهبود پیدا کند.


ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره وضعیت نظام پولی و بانکی کشور اظهار کرد: ما در نظام پولی کشور و بانک هایمان یک سری مشکلات داریم که خوشبختانه این مشکلات بخوبی شناسایی شده است و بانک مرکزی هم مصمم است که بانک ها را تحت نظارت قوی تر و کنترل دقیق تر قرار دهد که در مسیر اصلاح قرار گیرند و این حرکت شروع شده است.


وی ادامه داد: برخی ها در واکنش به اقدام بانک مرکزی برای از بین بردن بی نظمی ممکن است بگویند که محدودیت ایجاد شده است. در صورتی که این می تواند استمرار رشد تدریجی و پیوسته را حاصل کند. بانک مرکزی در صدد است که این انضباط را در نظام پولی و بانکی کشور حاکم کند و انشاءالله خدا توفیق بدهد که بتوانیم شرایط مثبتی را حاصل کنیم.


رئیس کل بانک مرکزی درباره مشکلاتی که مردم با موسسات مالی غیرمجاز داشته اند اظهار کرد: همواره گفته ام که مردم عزیز ما نباید تحت تأثیر وعده چنددرصد نرخ بهره اضافه، بدون بررسی ریسک، سرمایه های خود را در موسسات غیر مجاز بگذارند. این اقدام در هر شرایطی خطرناک است و این مشکل اقتصادی کشور نیست بلکه مشکل اقتصادی یک جایی است که صلاحیت اعتماد مردم را ندارد.


وی اضافه کرد: اولین نشانه اینکه نباید اعتماد کرد این است که مجوز از بانک مرکزی ندارد. اینکه فردی سرمایه خود را با وعده نرخ سود بالا به دست این ها می سپارد از ابتدا تصمیم غلطی است. فرد در حقیقت این ریسک را می پذیرد و اگر اتفاقی افتاد نباید تعجب کند و هیچ جایی هم بودجه ای ندارد که سپرده فرد برگردانده شود. بانک مرکزی تنها می تواند به سرعت وارد عمل شود و جلوی فعالیت این موسسات غیر مجاز را بگیرد.


رئیس کل بانک مرکزی گفت: همیشه به استانداران، مقامات قاضایی و نیروی انتظامی توصیه و خواهش کرده ایم که نسبت به فعالیت این موسسات حساسیت کامل در سراسر کشور ایجاد شود چون آنها کم کم در نقاط مختلف شعبه می زنند. این موسسات غیر مجاز موجب برای برهم زدن آرامش اقتصادی کشور می شوند که نباید اجازه بدهیم بوجود بیاید.


وی همچنین درباره اقدام برخی صرافی ها در اخذ وجه اضافه هنگام فروش ارز اظهار کرد: این اقدام احتمالا تخلف است و من به همکاران دستور بررسی می دهم. مردم هم اگر مورد و تخلفی را دیدند می توانند از طریق سایت بانک مرکزی این تخلفات را گزارش بدهند.


تابش: فقدان آیت الله هاشمی تاسف انگیز بود/در سالی که گذشت برجام به ثمر رسید


نماینده مردم اردکان در مجلس درباره تاثیر فوت آیت الله هاشمی بر سیاست ایران در سال های آتی گفت: راه ملت حفظ اهداف و شعائر اسلامی بر پایه رای مردم است و از این جهت نبود ایشان تغییر چندانی در ساختار سیاسی ایجاد نخواهد کرد.


محمدرضا تابش؛نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در ارزیابی سپهر سیاسی ایران در سال ۱۳۹۵ ؛ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا گفت: این سال از این جهت که برجام به نتیجه رسید، مهم بود.
وی همچنین با اشاره به تشکیل مجلس دهم در سال ۹۵ ادامه داد: این اتفاق خوبی بود که رخ داد.
تابش در پاسخ به پرسشی درباره‌ فوت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و تاثیر آن بر ساختار سیاسی کشور گفت: این اتفاقی بد و ناگوار بود؛ فقدان آیت الله هاشمی رفسنجانی امری تاسف انگیز است اما راهی که ملت انتخاب کرده است که همان راه حفظ اهداف و شعائر اسلامی بر پایه رای مردم است و از این جهت ساختار سیاسی تغییر چندانی نخواهد کرد.


شجاع پوریان: فقدان آیت الله هاشمی برای طرفداران اصلاحات و اعتدال نگران کننده بود


ولی الله شجاع پوریان، نماینده سابق مجلس ششم و هفتم در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره اتفاقات سال 95 گفت: مهم ترین اتفاق در سال 95 عملکرد خوب و قابل دفاع دولت آقای روحانی در عرصه سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و بین المللی است.


وی افزود: دولت روحانی در سال 92 و در سخت ترین شرایط اقتصادی و بین المللی قوه مجریه را تحویل گرفت. دولت تدبیر و امید در سال اول موفق شد هرج و مرج بی­ ثباتی در دولت گذشته مخصوصا در عرصه اقتصادی را به آرامش نسبی برساند. در انتهای سال دو و انتهای سال سوم نیز نلاش پرکار تیم دیپلماسی دولت به نتیجه رسید و برجام که یک قرارداد بزرگ بین الملی برای کشور است، به تصویب رسید.


وی درباره دستاوردهای برجام گفت: دولت توانست سایه تحریم های بین المللی را از سر کشور بردارد و مراودات بانکی و تجارت با بانک­های جهانی برای بازرگانان ایرانی سهیل کند. روحانی توانست ناوگان هواپیمایی کشور را بازسازی و نوسازی و به بسیاری از قراردادهای تجاری در بخش پتروشیمی و نفت سروسامان دهد. در زمینه دارو و کالاهای اساسی نیز مشکلاتی بود که دولت آقای روحانی به تدریج آنها را رفع رجوع کرد.


شجاع پوریان در ادامه به دستاوردهای اقتصادی و فرهنگی دولت در سال 95 اشاره کرد و افزود:در زمینه مهار تورم افسارگریخته 40درصدی که در پایان سال 92 وجود داشت، نیز موفقیت های بسیاری پدید آمد و دولت توانست به تدریج آن را مهار کند و امروز براساس آمار رسمی، تورم به 9درصد رسیده است. در حوزه فرهنگ نیز دولت گشایش­ های خوبی داشته است و رسانه­ های مختلف به جامعه رسانه­ ای کشور پیوستنند و در ادامه محدودیت­ هایی که برای اهالی فرهنگ وجود داشت، با حمایت دولت آقای روحانی تا حدود زیادی برطرف شد


نماینده سابق مردم تهران در شورای شهر درباره رحلت آیت الله هاشمی گفت: در سال 95 رحلت جانسوز حضرت آیت الله هاشمی ضایعه و غم بزرگی برای ملت و رهبری نظام ایجاد کرد که این فقدان برای طرفداران گفتمان اصلاحات و اعتدال نگران کننده بود اما بدرقه تاریخی مردم در تشییع جنازه ایشان، بار اندوه و نگرانی را تا حدودی برای طرفداران آیت الله، ملت و خانواده ایشان کاهش داد.


این فعال سیاسی اصلاحطلب به انتخاباتی نشدن فضای کشور اشاره کرد و گفت: علت اصلی این ماجرا به جریان مقابل روحانی و اصولگرایان بازمیگردد. دست جریان مخالف روحانی برایارائه یک کاندیدا که بتواند مقابل او عرض اندام کند، خالی است.تشدد و اختراق در اردوگاه اصولگرایان موج می زند. به همین دلایل برعکس سال های گذشته فضای انتخاباتی خاصی پدیدار نشده است.


شجاع پوریان در پایان ابراز امیدواری کرد که مردم علیرغم بی مهری­ها و سیاه نمایی رسانه ملی بار دیگر به دولت تدبیر و امید اعتماد می­ کنند و هم در انتخابات ریاست جمهوری و هم در انتخابات شوراها به گفتمان عدالت رای می دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب