دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 فروردين 1396 - 12:44
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد:

احیای غرور ملی ایران در برداشت گاز از پارس جنوبی در پسابرجام

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: ‌امروز می‌توانیم ادعا داشته باشیم که غرور ملی ایران در بهره‌برداری از میدان مشترک پارس جنوبی احیا شده است.
کد خبر : 166940

اسدالله قره خانی،‌سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی،‌ در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا،‌ با بیان این مطلب ادامه داد: ‌تا پیش از این قطر بیشترین برداشت را از میدان مشترک پارس جنوبی انجام می‌داد و با استفاده از همین گاز به بزرگترین صادرکننده ال ان جی جهان تبدیل شده بود، ‌اما امروز با اقتدار می‌توانیم بگوییم به برداشت روزانه نزدیک به قطر رسیده‌ایم و با افتتاح سایر فازها می‌توانیم امیدوار باشیم که در چند سال آینده برداشت تجمعی ایران نیز به قطر نزدیک شود.


قره خانی ادامه داد: ‌تقویت بنیه اقتصادی کشور و برنامه ریزی‌های لازم در میادین مشترک برای افزایش ظریب بازیافت از دیگر مواردی بود که در سایه پسا‌برجام در صنعت نفت اتفاق افتاد.


به گفته وی عملکرد وزارت نفت در دولت یازدهم به دو بخش قبل از برجام و بعد از برجام تقسیم می‌شود و می‌توان گفت آنچه که چشمگیر بوده بعد از برجام است.


قره خانی افزود: پیش از اجرایی شدن برجام نمی‌توانستند مانور لازم را داشته باشند زیرا جذب سرمایه‌گذاری،‌ انتقال پول نفت صادراتی، کاهش درآمد وزارت نفت، ‌سقوط قیمت جهانی نفت و تعطیلی پروژه‌های صنعت نفت سبب شده بود تا وزرات نفت تحرکات لازم را در آن زمان نداشته باشد.


امروز با اقتدار می‌توانیم بگوییم به برداشت روزانه نزدیک به قطر رسیده‌ایم و با افتتاح سایر فازها می‌توانیم امیدوار باشیم که در چند سال آینده برداشت تجمعی ایران نیز به قطر نزدیک شود

وی با اشاره به تحولات پیش‌آمده در پسا برجام گفت:‌ این تحولات بیشتر در وزارت نفت خود را نشان داد و بخشی از سرمایه‌های کشور که به عنوان پول بلوکه شده نفت بود،‌ آزاد شد.


قره خانی ادامه داد:‌ در زمان تحریم، ‌خریداران نفت ایران تنها به چند کشور محدود شده بود و در زمینه انتقال پول از این کشورها نیز با مشکل مواجه بودیم.


وی بازگشت کشتیرانی ایران به تجارت دنیا را یکی از مهمترین موارد دانست و افزود:‌ خریداران نفت ایران متنوع شدند،‌ دیپلماسی فعال ایران در اوپک فعال شد و توانستیم سهم خود از بازار را به پیش از تحریم‌ها برسانیم.


به گفته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس،‌ جهشی در وزارت نفت ایجاد شد که زمینه را برای حرکت به سمت الگوی قراردادهای نفتی یا همان آی پی سی فراهم کرد.


همچنین این نماینده مجلس تاکید کرد که توسعه چند پالایشگاه مانند پالایشگاه لاوان،‌ بندر عباس و ستاره خلیج فارس برای تولید 16 میلیون لیتر بنزین یورو 4 از موفقیت سیاست‌های وزارت نفت حکایت دارد.


وی ادامه داد: ‌توزیع بنزین و گازوئیل یورو 4 در کلان شهرها در دولت یازدهم آلودگی هوا را کاهش داد و در حال حاضر روزانه 23 میلیون لیتر بنزین یورو 4 در سراسر کشور توزیع می شود که از لحاظ زیست محیطی و صیانت از سرمایه ملی بسیار تاثیرگذار است.


قره خانی با اشاره به احداث خط لوله انتقال گاز به زاهدان،‌افزود: از سوی دیگر احداث ایستگاه‌های تقویت فشار بر روی خط هشتم سراسری برای افزایش دو برابری حجم انتقال گاز و پایداری شبکه در مرکز و شمال کشور از دیگر اقدامات وزارت نفت به شمار می‌رود.


وی گفت: اینها نشان می‌دهد که وزارت نفت توانسته از فرصت پیش آمده در پسا برجام استفاده مناسب را ببرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب