حجتالاسلام عسکری: راهبرد مهم دانشگاه آزاد اسلامی جذب نخبگان و توسعه کیفی است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این جلسه حجتالاسلام و المسلمین علی عسکری با گرامیداشت یاد امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی و یاد پدر معنوی و موسس و بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی آیتالله هاشمی رفسنجانی، از مقام معظم رهبری به خاطر انتصاب دکتر علیاکبر ولایتی به عنوان رئیس هیات موسس این دانشگاه تشکر کرد و گفت: «دکتر ولایتی شخصیتی اندیشمند و نخبه از جنس دانشگاهیان است و دورانی طولانی، زیاد و اثرگذار در همکاری با مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی قرار داشته است و 8 سال وزیر خارجه آقای هاشمی بودهاند و به عنوان یک چهره برجسته و بینالمللی شناخته شده است.»
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «این انتصاب مایه دلگرمی خوبی برای خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی شد. آنچه که بنده در طول حضور دکتر ولایتی در دانشگاه در جلسات مختلف شاهد بودم، تاکید ارزشمند ایشان بر ادامه راه آیتآلله هاشمی در ارتباط با تولید علم و پژوهش و جذب نخبگان و توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی است. به همین دلیل هم 12درصد از بودجه مصوب هیات امنای مرکزی با تایید ایشان به پژوهش و تحقیقات کاربردی اختصاص داده شده است.»
او افزود: «این مطالب به عنوان یک راهبرد بیش از گذشته مورد توجه دانشگاه آزاد اسلامی قرار میگیرد. در همین زمینه موضوع اقتصاد مقاومتی دانشبنیان نیز مورد اهتمام همکاران ما در دانشگاه آزاد اسلامی قرار خواهد داشت.»
عسکری گفت: «مقام معظم رهبری با توجه به اشرافی که به مجموعه شرایط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جهان معاصر و کشور دارند، ضرورت توجه به اقتصاد دانشبنیان را مطرح فرمودند و تاکید کردند که اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که در شرایط فشار و تحریم و در شرایط دشمنیها و خصومتهای شدید، میتواند تعیینکننده رشد و شکوفایی کشور باشد و تمام سعی ما هم در دانشگاه آزاد اسلامی، تحقق منویات مقام معظم رهبری است و از این رهگذر، راهبردهای پژوهش و پژوهشهای کاردبردی و همچنین مراکز رشد دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان با کمک استادان و دانشجویان کارشناسیارشد و دکتری منظور نظر و مورد عمل قرار میگیرد.»
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: «ارزشهای بنیادین مهمی که دانشگاه آزاد اسلامی در چارچوب تبعیت از اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری دنبال میکند، تحقق اصل 44 قانون اساسی در حوزه اقتصاد است که خود دانشگاه آزاد اسلامی نماد روشنی از این اصل است.»
او به دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت جدید اشاره کرد و گفت: «دانشگاه در سالهای اخیر و در دوران مدیریتی دکتر میرزاده، دستاوردهای علمی، اقتصادی و پژوهشی خوب و درخور تحسینی را به انجام رسانده است. ما بدون اینکه ریالی بودجه دولتی داشته باشیم، به بیش از صدهزار نفر از قبیل هیاتعلمی و کارمند حقوق پرداخت میکنیم. به همین خاطر نمیشود فقط به شهریه دانشجویان اکتفا کرد و تلاش میکنیم از راه اقتصاد دانشبنیان و امضای قرارداد با بخش خصوصی و دستگاههای دولتی و رفع نیازهای آنها، بخشی از اعتبارات مورد نیاز خود را تامین کنیم. در همین زمینه هم قراردادهای خوبی با دولت در طرحهای ازدیاد برداشت از چاههای نفتی به روش علمی و در طرح ریزگردها داشتهایم.»
عسکری افزود: «تولیدات دانشبنیان خوب دانشگاه یه فعلیت رسیده است و محصولات خوبی در حال تجاریشدن و ورود به بازار است و تلاش میکنیم که این تولیدات به بازارهای منطقهای و جهانی هم برسد. تقویت بنگاههای دانشبنیان اقتصادی به عنوان یک راهبرد در دستور کار همه همکاران قرار دارد و یکی از مواردی که از این پس، در ارزشیابی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مورد نظر قرار میدهیم. این است که در پژوهشهای کاربردی و در بحث دانشبنیان حرفی برای گفتن و عملی برای ارائه به جامعه و مردم داشته باشند. همچنین به همین خاطر تعامل سازنده و اثربخش خود را با مجلس و دولت و نیز بخش خصوصی توسعه میدهیم؛ به ویژه که مقام معظم رهبری در حکم دکتر ولایتی فرمودند که دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه اثربخش است.»
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «ما سعی میکنیم قوانین حمایتی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی از دانشگاه آزاد اسلامی را پیجویی کنیم. این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه مردمبنیان همیشه مورد حمایت نمایندگان مجلس و دلسوزان نظام بوده است و خواهد بود. در سه سال اخیر به طور معمول هر سال یک بار، اکثریت قاطع نمایندگان در نامه و بیانیهای حمایت خود را از دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کردهاند و این حمایت هم به این دلیل است که این دانشگاه نگذاشته است پول و اقتصاد خانوادههای ایرانی صرف دانشگاههای درجه دو و سه منطقه شود و دانشگاه آزاد اسلامی بستر و زمینهای را فراهم کرده است تا از طریق بومیگزینی به ویژه در زمینه تحصیلات تکمیلی، فرزندان این ملت تحصیل و ارتقای علمی خود را در ایران داشته باشند. چون نمایندگان این اثربخشی و حضور دانشگاه آزاد اسلامی را در شهرهای خود در اقصینقاط ایران شاهد بودهاند، در نتیجه حمایت معنوی خود را از این دانشگاه تاکنون دریغ نکردهاند.»
در پایان این مراسم، حکم انتصاب دکتر دکتر حسین عباسپور، سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس و نامه تشکر از خانم دکتر فرح حبیب، سرپرست سابق این واحد دانشگاهی که با امضای دکتر حمید میرزاده صادر شده بودند، قرائت شد و معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی برای سرپرست جدید و سابق این واحد دانشگاهی آرزوی توفیق کرد.
انتهای پیام/