دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حاشیه‌های تلویزیون در سالی که گذشت

مدیریت کوتاه سرافراز اما با حاشیه‌های فراوان

شاید عجیب‌ترین اتفاق در حوزه مدیریت تلویزیون بتوان مربوط به محمد سرافراز دانست. او که پس مدیریت ده ساله ضرغامی سکان دار تلویزیون شد یکی از کوتاه‌ترین دوره‌های مدیریت را تجربه کرده است.
کد خبر : 166312

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی آنا، اگر مدیریت عزت‌الله ضرغامی را طولانی ترین مدیریت بدانیم، از او بعنوان اولین مدیری رسانه ملی بعد از انقلاب یاد می‌شود که دوره ریاستش نیمه تمام باقی می ماند؛ عمر مدیریت علی عسگری 18 ماه بود.


محمد سرافراز در آبان ۱۳۹۳ با حکم مقام معظم رهبری رئیس سازمان صدا و سیما شد و 23 اردیبهشت ماه هم استعفا داد . او از همان ابتدای ورود به سازمان شایعه استعفایش به گوش رسید. همکاران او در تلویزیون کانالی در فضای مجازی ایجاد کردند و خبرهای او را دست به دست کردند، خبری از جنس اینکه او برای مدتی سرکار نیامده است و غیره.


اگر دوران ضرغامی شبکه‌های تلویزیونی همچون قارچ رشد کرد و این امر آسیب‌های بسیاری را برای تلویزیون به بار آورد، سرافراز با نیت چابک‌سازی وارد تلویزیون شد و اذغام شبکه‌های تلویزیون و البته تعدیل نیروهای تلویزیون از او مدیری منفور ساخت که طبیعتا بیشترین ضربه را از سوی کارکنان اخراجی و کارمندانی که تهدید به تعدیل شده بودند دید.


سرافرازمیراث‌دار تصمیم‌ها و اتفاقات زمان ضرغامی بود او در طول دوران ۱۸ نزدیک به ۹۰ پست مدیریتی را حذف کرد و تمام مدیران دوران ضرغامی را کنار گذاشت، بنابراین جای تعجبی ندارد که او از سوی مدیران هم طرد شود. نکته‌ایی که دکتر صادق زیباکلام استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی آن را اینگونه تحلیل کرد: «کسانی که در این ۱۸ ماه از اقدامات آقای سرافراز ناخرسند بودند در واقع زیر پای ایشان را خالی کردند و اقداماتی علیه رئیس صدا و سیما انجام دادند و باعث حذف ایشان شدند.»


البته او از زوایه دیگری هم به این موضوع نگاه کرد: «روایت دیگر از علت رفتن آقای سرافراز این است که مدیریت آقای سرافراز به هیچ وجه نتوانست مشکلات و مسائل بنیادی صدا و سیما که مهم ترین آن از دست دادن مخاطب تحصیل کرده ایرانی بود را چاره سازی کند؛ چنانکه امروز نفوذ شبکه های فارسی زبان روز به روز در حال افزایش است؛ در حالی که انتظار می رفت آقای سرافزار گامی هایی در این جهت بردارد که لااقل سرعت تکثیر مخاطبین شبکه های فارسی زبان کمی کاهش پیدا کند. اما در ۱۸۸ ماه اخیر نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه حتی سرعت تکثیر مخاطبان شبکه های ماهواره ای بیشتر هم شد.»


اما این تمام حاشیه‌های دوران کوتاه مدیریت او نبود. حاشیه‌ و شوخی قومی برنامه «فیتلیه‌ها»، عدم پخش مصاحبه عادل فردوسی‌پور با محمد جواد ظریف، حاشیه‌های خروج شهرزاد میرقلی خان، دعوای مستقیم با دولت بر سر پوشش ندادن برجام، شفاف سازی مجری پرس تی وی درباره تعرض یکی از مدیران این شبکه به او و داستان‌های دیگر بزرگترین ضربه را به او زد. عواملی که باعث برخی از کارهای مثبت او از جمله رفع ممنوعیت مجری‌های همچون رضا رشیدپور دیده نشود.


سرانجام خبرهای حاکی از استعفای سرافراز منتشر شد که طبق سنت دیرینه استعفای مدیران ابتدا تکذیب و سرانجام تایید شد. البته در مورد استعفای او بحث بازنشستگی هم مطرح شد که چندان دلیل روشنی به نظر نمی‌رسد. سرانجام در پی استعفای محمد سرافراز، عبدالعلی علی‌عسکری به عنوان ششمین رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در ‌۲۲ اردیبشهت ماه ۱۳۹۵بر صندلی مدیریت این سازمان نشست؛ نا گفته مشخص است که مشکلاتی که د ر دوره قبل و البته قبل‌ترش هم وجود داشت همچنان ادامه دارد، خصوصا مشکلات بی‌پولی که باعث شد شبکه پنج سریال تکراری «شوخی کردم» و شبکه چهار سریال تکراری «دوران کهن» را در ایام نوروز روانه آنتن کنند و یا درگیری مسائل مالی با تهیه کننده کلاه قرمزی باعث شود این برنامه هم تکراری روی آنتن برود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب