حرکت نقدینگی به سمت تولید با کاهش سود بانکی؛ اولویت اقتصادی سال جدید
حمید حسینی، عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آنا گفت: با توجه به امکانات و ظرفیتهای کشور اولویتهای مختلفی برای اقتصاد در سال جدید وجود دارد.
وی یکی از مهمترین اولویتها را بحث نظام بانکی و مشکلات این نظام دانست و افزود: برای حل مشکلات این بخش باید گامهای مهمی برداشته شود.
حسینی افزود: همچنین در زمینه مبارزه با فساد و قاچاق باید تلاش شود تا کاری که آغاز شده است،ادامه پیدا کند زیرا این امر موجب رشد بنگاههای اقتصادی خواهد شد.
وی گفت: اولویت دیگر در اقتصاد کشور، حل مسائل باقیمانده از برجام و ادامه دیپلماسی است. اقتصاد ایران نیاز دارد تا ارتباط بانکی با بانکهای بزرگ داشته باشد و این مشکل باید سریعتر حل شود.
این فعال بخش خصوصی در ادامه گفت: با وجود این مسائل، بحث اشتغال مهمترین مشکل اقتصاد است. تلاش این است تا اشتغال فعلی کشور حفظ شود و همچنین با راهکارهای ارائهشده،از تعداد بیکاران نیز کم کنیم.
وی افزود: در زمینه حمایت از صادرکنندگان، در سال 95 دولت نتوانست بودجهای برای مشوقهای صادراتی در نظر بگیرد و به نظر میرسد در سال جدید نیز کار خاصی انجام شود.
به گفته وی یکی از راهکارهایی که میتواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند این است که هرچه سریعتر مناقصات نفتی برگزار شود زیرا با فعال شدن بخش بالادستی صنعت نفت، میتوان تاثیر را در سایر بخشها نیز دید.
حسینی ادامه داد: این قراردادها میتواند پلی برای سایر بخشهای صنعت نفت باشد و ظرفیت نفت ایران را فعال کند.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی برگزاری مناقصات نفتی در قالب آی پی سی را مهمترین اولویت صنعت نفت ایران عنوان کرد.
وی با اشاره به اجراییشدن برجام و لغو تحریمها و همچنین قیمتگذاری خوراک پتروشیمیها و افزایش تولید نفت، ادامه داد: با توافق اوپک و افزاییش نسبی قیمت نفت، انتظار بر این بود تا رشد اقتصادی بیشتری را شاهد باشیم اما بیشترین رشد در نفت ثبت شد و سایر بخشها مانند خدمات و صنعت نتوانستند رشد مطلوبی را ایجاد کنند.
حسینی سال 95 را سال پرامید همراه با چالش برای فعالان اقتصادی عنوان کرد و گفت: در سال 96 نیز به نظر میرسد با توجه به چشمانداز اقتصاد جهانی، انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه، انتخابات پارلمانی در آلمان و همچنین انتخابات در ایران، اقتصاد نتواند رشد زیادی داشته باشد.
وی افزود: تمام این اتفاقات منجر به این خواهد شد تا فضای دنیا سیاسی شود و رشد اقتصادی کندتری را شاهد باشیم. از سوی دیگر در سال جدید نمیتوان به رشد اقتصادی بر مبنای نفت امیدوار بود زیرا ایران تمام ظرفیت خود برای تولید و صادرات نفت را در سال 95 به کار گرفته است.
انتهای پیام/