نیل به کیفیت، کارآیی و هزینه کمتر از اهداف اصلی و مهم دانشگاه آزاد اسلامی است/ پیادهسازی اقتصاد دانشبنیان با انجام پژوهش کاربردی هدفمند و مسئلهمحور
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در این بیانیه به همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با دولت تدبیر و امید و همچنین نمایندگان دانشگاه آزاد تاکید شده است.
در بخشی از متن بیانیه 12 بندی، اهداف دانشگاه آزاد اسلامی توسعه آموزش عالی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، تقویت کیفی استانداردهای آموزشی، پیادهسازی اقتصاد دانشبنیان با انجام پژوهش کاربردی اعلام شده است.
همچنین بر اساس این بیانیه، از انتصاب دکتر علی اکبر ولایتی ابراز خردسندی و از مدیریت دکتر حمید میرزاده تقدیر شده است.
در متن این بیانیه 12 بندی آمده است:
«با لطف و عنایت پروردگار متعال و با تائید حضرت امام(ره) بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد عالمانه و بینش آیندهنگر حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس فقید هیات موسس و هیات امنا شجره طیبه دانشگاه آزاد اسلامی را که تاثیری شگرف در توسعه آموزش عالی ایران داشت از خود به یادگار نهاد.
اینک بار دیگر مدیران این دانشگاه فراگیر که آثار حیات بخش آن در ابعاد علمی و آموزشی، فرهنگی و اقتصادی منشا خیر و مایه مباهات کشور است، گردهم آمدهاند تا در جهت توسعه دانش، فرهنگ و اقتصاد با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای بالقوه دانشگاه با گامهای استوار به پیش روند.
شعار هفتاد و یکمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه با محوریت «دانش، فرهنگ و اقتصاد» و با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی(ره) که نقش اساسی در توسعه آموزش عالی ایران را با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی داشتند، در روزهای 19 و 20 اسفند 95 تشکیل شد.
ما مدیران دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تجدید میثاق با آرمانهای بلند امام راحل، و پیروی از رهنمودهای ارزشمند مقام معظم رهبری، با ابراز خرسندی از ان0تصاب شایسته دانشمند فرهیخته، استاد گرامی جناب آقای دکتر علی ولایتی به عنوان رئیس هیات موسس و هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که نشانگر نقش موثر این دانشگاه در آموزش عالی ایران است، از درگاه خداوند متعال مسالت داریم با توجه به تجارب خردمندانه ایشان شاهد رشد و شکوفایی روزافزون این مجموعه بزرگ آموزشی در کشور باشیم و بیانیه هفتاد و یکمین اجلاس دانشگاه را به شرح ذیل اعلام میداریم:
1-دانشگاه آزاد اسلامی، آمادگی خود را برای تعامل و همکاری با دولت تدبیر و امید، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و اعضای محترم هیات مؤسس و هیات امناء دانشگاه مخصوصا با جناب آقای دکتر ولایتی جهت توسعه اهداف آموزش عالی از طریق ظرفیت عظیم این دانشگاه اعلام داشته وخواهان ایجاد تعادل و برخورد عادلانه در قبال برنامه ها و فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در کشور هستیم.
2-دانشگاه آزاد اسلامی در راستای توسعه آموزش عالی و تقویت کیفی استانداردهای آموزشی با بهرهگیری از نظرات صاحبان اندیشه، برنامههای جامع و روز آمد در جهت استانداردسازی و حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین را طراحی و اجرا کرده است و نسبت به بازمهندسی نحوه توزیع و جذب هیات علمی بیشتر و توسعه رشتههای تحصیلات تکمیلی و ایجاد رشتههای نو و بین رشتهای متناسب با نیازهای جامعه و صنعت و جذب هیات علمی بیشتر اقدام کرده است و این حرکت یعنی توسعه کیفی در سر لوحه برنامههای دانشگاه است.
3-پیادهسازی اقتصاد دانشبنیان با انجام پژوهش کاربردی هدفمند و مسئلهمحور، ثبت اختراع ملی و بینالمللی، تاسیس و توسعه مراکز رشد واحدهای فناور، تاسیس شرکتهای دانشبنیان، پارک علم و فناوری و شهرکهای فناوری آزاد (شفا)، بهرهوری حداکثری از ظرفیت عظیم شبکه آزمایشگاههای همکار آزاد (ساها) از برنامههای راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی است.
4- دانشگاه آزاد اسلامی در راستای مشارکت در تحقق اهداف متعالی و توسعه پایدار همه جانبه کشور، طرحها و برنامههای راهبردی خود را با رویکرد پیوستهای فرهنگی تدوین میکند و بر اولویت فرهنگ تاکید میشود. تکریم از ارباب رجوعان به ویژه دانشجویان در اولویت امور دانشگاه قرار دارد و برای سلامت روحی دانشگاهیان در محیطی با نشاط و امن تلاش خواهیم کرد.
5- نیل به کیفیت، کارآیی و هزینه کمتر از اهداف اصلی و مهم دانشگاه است، برنامه کاهش وابستگی مالی دانشگاه به شهریه و جذب منابع درآمدی مبتنی بر توسعه فعالیتها و سرمایهگذاریهای دانشگاه مستلزم مدیریت درآمد و هزینه و پیگیری امور صرفهجویی و تکیه بیشتر بر اقتصاد دانشبنیان است.
6-دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه کمی و کیفی آموزش و پژوهش علوم پزشکی را در سرلوحه اهداف خود قرار داده است و اجرای برنامههای اعتباربخشی داخلی و بینالمللی آموزشی و درمانی، توسعه رشتههای علوم پزشکی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، توسعه و ارتقای مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی، تامین بستر درمانی مناسب برای آموزش بالینی را به صورت جدی پیگیری میکند.
7- تکمیل و بهرهبرداری پروژههای عمرانی نیمهتمام و مورد نیاز دانشگاه طی 3سال و نیم اخیر، دریافت اسناد قطعی املاک و اراضی ارزشمند آمادهسازی زیرساختهای نرمافزاری و ساختاری استفاده از ظرفیت مازاد دانشگاه در حوزه گردشگری، بهرهبرداری از طرحهای تجمیع ارتقا سطح فنی در اجرای پروژههای عمرانی و تبدیل به احسن املاک مازاد برای تامین درآمد پایدار و دیگر محورهای فعالیت حوزه عمرانی است.
8-با معرفی توانمندیهای دانشگاه آزاد اسلامی به کشورهای مختلف از فرصتهای ایجاد شده در روابط بینالملل با جذب دانشجویان غیرایرانی و ایجاد سامانههای الکترونیکی در حوزه بینالملل به توسعه روابط و تعامل با دانشگاهها و سازمانها و انجمنهای علمی - بینالمللی اهتمام کرده است به طوری که در سطح منطقهای و جهانی در زمره دانشگاههای برتر و کارآمد باشیم و از طریق این شبکه فارسیزبانان خارج از کشور را جذب میکنیم.
9- ارتقای سلامت روحی و جسمی از طریق توسعه فعالیتهای حوزه ورزش همگانی و پرکردن اوقات فراغت، تلاش در راهاندازی شرکتهای دانشبنیان در حوزه ورزش و درآمدزایی از منابع ورزشی موجود، همچنین راهاندازی شعب باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه، در راستای ارتقای ورزش حرفهای و تقویت نماد دانشگاه از اهداف حوزه ورزش است.
10- سازمان سما نسبت به توسعه مدارس سما در مناطق کمتر توسعهیافته، گسترش پژوهشهای دانشآموزی، فعالیتهای دانشبنیان و کاربنیان و تمرکز بر مهارتآموزی و کارآفرینی و حمایت از تولیدات داخلی مجموعه سما از طریق بازاریابی درون سازمانی و درون دانشگاهی، راهاندازی شعب جدید آموزشکدههای فنی و حرفهای با عزمی راسخ اقدام خواهد کرد.
11- توسعه ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات در تمامی سطوح علمی و فرهنگی الزامی است و استفاده درست از این فناوری، شتاب در رشد دانشگاه و صرفهجویی در هزینهها را در بر دارد. لذا از تمام ظرفیتها برای توسعه زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباط و مکانیزاسیون بهره خواهیم گرفت.
12- برنامهریزی در امور آموزش عالی با رویکرد آیندهپژوهی کلیدیترین سند رشد است. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاه رقابتی و پویا و کارآفرین در عرصههای بینالمللی با رویکرد مدیریت برنامهمحور حرکت میکند. استقرار سامانه جامع ارزیابی عملکرد و رتبهبندی، توانمندسازی منابع انسانی طی دورههای آموزشی کوتاهمدت، تقویت معیشت پایدار کارکنان دانشگاه از ابزارهای اساسی برنامهریزی است.
در پایان نظر به اینکه محتوای کاری اجلاس شورای مرکزی برگزاری جلسات کمیسیونهای تخصصی است بنابراین پیگیری جدی اقدامات عملی در قبال این موضوع ضرورت دارد و مدیران دانشگاه بر اجرایی شدن مصوبات اجلاس 71 متعهد هستند.»
انتهای پیام/