دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سید حسن خمینی در اختتامیه هفتادویکمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی

نام دانشگاه آزاد اسلامی با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گره خورده/ دوره دکتر ولایتی دوره خوب برای دانشگاه است/ رشد مناسب دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت دکتر میرزاده/ تاکید آیت‌الله هاشمی بر مدیریت اقای میرزاده

آیت‌الله سیدحسن خمینی، عضو هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در دومین روز از هفتادویکمین اجلاس شورای مرکزی این دانشگاه به مباحثی درباره حضور مثبت دکترولایتی به عنوان رییس هیات امنا و هیات موسس، مدیریت دانشگاه، وضعیت فرهنگی، اهمیت ماندن در مسیر عدالت و اعتدال، حساسیت آقای هاشمی نسبت به مدیریت دانشگاه و ... پرداخت.
کد خبر : 165161

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آناٰ آیت‌الله سیدحسن خمینی در آیین اختتامیه هفتادویکمین شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی که پیش از ظهر امروز در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، گفت: «نام دانشگاه آزاد اسلامی با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گره خورده است و راه‌اندازی این دانشگاه نشان‌دهنده نوع نگاه ایشان در آن زمان به دانشگاه بود. امروزه دانشگاه آزاد اسلامی حدود 40 درصد بار آموزش عالی را بر عهده دارد و رتبه علمی‌اش در سطح جهان به 155 رسیده است.»


حمایت آقای هاشمی، دکتر ولایتی و هیات امنا سرمایه آقای دکتر میرزاده است


عضو هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، ادامه داد: «دوره آقای دکتر ولایتی دوره خوب برای دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود. دانشگاه آزاد اسلامی آرامش خوبی دارد و جا دارد که از دکتر ولایتی هم تشکر کنم. آقای دکتر ولایتی از خانواده دانشگاه بوده و همیشه هم با آقای هاشمی ارتباط خوبی داشته و هم دانشگاه را بر مدار پیش می‌برد و حضور ایشان را مغتنم می‌شماریم و مطمئنم دوره هیات امنا و هیات موسس ایشان دوره کارهای بزرگی خواهد بود و به حمدالله در جلسه‌ای که برگزار شد از تیم دکتر میرزاده تقدیر کردند و این سرمایه بزرگی برای آقای دکتر میرزاده است که هم حمایت آیت‌الله هاشمی را داشتند و هم حمایت هیات امنا و آقای دکتر ولایتی را دارند و من مطئمن هستم که دوره آقای دکتر ولایتی دوره خوب برای دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.»


تاکید آیت‌الله هاشمی بر مدیریت دکتر میرزاده


یادگار امام خمینی (ره) افزود: «به حمدالله مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر با حُسن تدبیری که آقای هاشمی داشتند، مدیریت خوبی را پیدا کرده است. یادم می‌آید شاید تقریبا پنج شش ماه پیش بود که ما دو به دو محضر ایشان بودیم، ایشان گفت "واقعا ما چه کسی را می‌توانستیم پیدا کنیم که دانشگاه را از مرز ضرردهی به سوددهی برسانیم؟"، آقای هاشمی به شدت نسبت به مدیریت آقای دکتر میرزاده حساسیت داشتند، اهمیت می‌دانند و تاکید داشتند؛ واقعیت هم این است که دانشگاه در دوره برادر بزرگوارمان، آقای میرزاده رشد بسیار خوبی داشته و کارهای بسیار بزرگی صورت گرفته است و مژده هم داده‌اند که تا سه سال آینده ان‌شاءالله رتبه دانشگاه را به زیر 100 بیاورند. دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه یکپارچه است که ان‌شاءالله با عظمت خودش به یک رتبه خوب برسد و امیدواریم این دانشگاه بتواند این نقطه را قابل دستیابی کند.»


او به بحث پژوهش و مباحث مطرح شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: «مرتبا گفته می‌شود که باید بودجه پژوهش را بالا ببریم، اما بحث این است که ما در چه حوزه‌هایی باید پژوهش کنیم؟ بزرگان فن گفته‌اند که انسان فرهیخته و فرزانه به دنبال سوالاتی که به دردش نمی‌خورد، نمی‌رود. ممکن است ما در برخی از حوزه‌ها تحقیق کنیم، اما نتیجه‌ای که به دست می‌آید، فایده‌ای در امروز و فردای ما نداشته باشد.»


عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی به سوالاتی که بعضا مطرح شده و برخی به دنبال جواب آن هستند اشاره کرد و گفت: «مثلا می‌پرسند اگر موش در دریاچه نمک بیفتد، چه می‌شود؟ یا مثلا در قطب شمال و جنوب که شش ماه شب است و شش ماه روز، تکلیف نماز و روزه چه می‌شود؟ و ... این‌ها سوالاتی نیست که افراد فرهیخته و فرزانه به دنبال آن بروند؛ پژوهش باید فرقی به حال ما داشته باشد و بتوان جواب آن را به کار بست. مجموعه دانشگاه‌ها باید به سراغ تحقیقاتی بروند که نخواهد در پستوی دانشگاه خاک بخورد، باید ببینیم که درد جامعه چیست و به دنبال آن برویم؛ طرحی چند سال پیش به نام دکترای پژوهش محور آمده که به نتیجه نرسید.»


سید‌حسن خمینی افزود: «امسال طبق آماری که آقای دکتر میرزاده دادند، وابستگی دانشگاه به شهریه کم شده است و ما 14 درصد به غیرشهریه متکی شده‌ایم و این کار بزرگی است، به نظرم امتیاز روسای واحدها دیگر نباید به تعداد دانشجو، درآمد، کار ساختمانی و ... باشد، مهم این است که یک رییس دانشگاه چه مقدار توانسته پژوهش ثمردار انجام دهد. روسای دانشگاه‌ها باید بگویند که در پایان یک بازه زمانی معین چقدر توانسته‌اند این مهم را در مجموعه خود فراهم کنند. البته کسی از یک دانشگاه کوچک، انتظارات یک دانشگاه جامع را ندارد و من فکر می‌کنم این مهم در روحیه آقای دکتر میرزاده بوده و همین ما را امیدوار می‌کند که در سال‌های آینده بتوانیم به درجات بهتری برسیم.»



مواظب باشیم که از مسیر اعتدال خارج نشویم


یادگار امام ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی با سیاست آقای هاشمی و نوع نگاه ایشان شکل گرفت، خلاصه کردن شخصیتی مانند آقای هاشمی کار سختی است، اما اگر ما بخواهیم ایشان را در یک نقطه خلاصه کنیم، عبارت است از اعتدال؛ اعتدال یعنی عدالت‌ورزی و عدالت؛ یعنی حد وسط بین افراط و تفریط. ما نه باید گرفتار تندروی‌های افراطی شویم و نه گرفتار بازماندگی‌های تفریطی. اینطور نیست که کسی بتواند همه مردم را در همه ابعاد راضی کند، به هرحال یکی خوشش می‌آید و یکی نه، دل همه انسان‌ها یک طور نیست. اما باید مواظب باشیم که از مسیر اعتدال خارج نشویم.»


او بر زیر‌بار تحریک‌ها نرفتن تاکید کرد و گفت: «بی‌سیاست‌ترین مدیر کسی است که از فحش می‌ترسد و قیمتش اندازه حرف مفت است. یک بار به آقای هاشمی گفتم فرق الان با گذشته این است که قبلا این حرف‌ها را مردم درباره ما، در خانه می‌زدند، حالا یک دکمه اینتر هم می‌زنند و می‌فرستند روی سایت و ما از آن‌ها با خبر می‌شویم و بالاخره عادت می‌کنیم، کما اینکه عادت هم کرده‌ایم.»


بعضی برای اینکه بگویند اشرافی نیستند، ریا می‌کنند


سیدحسن خمینی در ادامه گفت: «باید مراقب باشیم از مسیر عدالت و اعتدال خارج نشویم، دانشگاه آزاد اسلامی اگر توفیقی داشته و در آِینده هم خواهد داشت به سبب همین بوده است که مدیرانش عدالت ورزیده‌اند و با اعتدال رفتار کرده‌اند. البته من نمی‌گویم که کسی عصبانی نمی‌شود، اما زود باید برگردیم. باید مراقب باشیم که مجموعه، گرفتار ورطه افراط و تفریط نشود، ما نه باید گرفتار تملق شویم و نه گرفتار بی‌ادبی. بعضی‌ها فکر می‌کنند که برای تملق باید فحش دهند، در حالی که می‌شود مودب بود و تملق نکرد؛ نه باید گرفتار ریا شویم و نه اشرافیت، بعضی برای اینکه بگویند اشرافی نیستند، ریا می‌کنند.»


عضو هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «مجموعه را باید معتدل نگه داریم و رمز موفقیت مجموعه هم همین است، انتظار بنده و بسیاری این است که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر اعتدال باقی بماند و این باید مدنظر دکتر میرزاده قرار بگیرد و ما این موضوع را به عنوان یکی از فاکتورهای ابقای مدیریت مدنظر قرار می‌دهیم.»


شیب حرکت به سوی کمال در دانشگاه آزاد اسلامی مناسب است


او به مسائل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی مجموعه‌ای جدا از کشور نیست. ما واقعا باید خودمان و خدای خودمان را محور قرار دهیم و ببینیم که آیا کارمان در مجموع درست بوده یا نه و اگر درست نبوده تعصب نورزیم. مجموعه دانشگاه، کار بسیار بزرگی دارد و حوزه فرهنگی هم کار بسیار بزرگی دارد و جا دارد که من از دکتر سیدطه هاشمی تشکر کنم که در این مدت زحمات زیادی کشیده‌اند. دانشگاه آزاد اسلامی کارهای بزرگی کرده است و کارهای بزرگی هم باید بکند. اشکالاتی داشته و دارد و قبلا باید این‌ها را رفع می‌کرده و الان هم باید بکند. مهم این است که شیب حرکت به سوی کمال مناسب و در جهت درست باشد و اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، این شیب در دانشگاه وجود دارد. هیچ وقت هم نباید مجموعه دانشگاه را به عنوان مجموعه‌ای جدا از جامعه بدانیم. باید مقایسه کنیم که اگر از میانگین جامعه بدتریم، باید آن را درست کنیم و اگر بالاتر بود، باید آن را حفظ کرده و بهتر شویم.»


یادگار امام ادامه داد: «بودجه فرهنگی از بودجه‌هایی است که باید عادلانه توزیع شود. دانشگاه آزاد اسلامی اساس‌نامه روشنی دارد و ارکان آن معلوم است و باید مطابق قانون آنچه که نص دانشگاه است، عمل شود و اگر آقای دکتر میرزاده براساس آن عمل کند که تا به حال هم عمل کرده‌ است، موفق خواهد بود. سرانه فرهنگی دانشگاه معلوم است و طبیعتا باید مشخص شود و اینطور نباشد که به گروهی تعلق بگیرد و به گروهی دیگر تعلق نگیرد. من به دوستان معاونت فرهنگی عرض می‌کنم که کار بزرگ و سختی دارد و در سختی است که انسان‌ها مشخص می‌شوند.»


دانشگاه آزاد اسلامی سر سفره نفت ننشسته است و متعلق به همه دانشجویان است


او در بخش دیگری از سخنانش افزود: «آدم در تنور دیو می‌تواند رستم شود و باید ده‌ها بار صدای استخوان‌های خود را بشنود تا دیگر چیزی برایش مهم نباشد، درست مثل آقای هاشمی. یکی از ویژگی‌های ممتاز آقای هاشمی در سال‌های آخر این بود که دیگر واکسینه شده بود و فلز وجودی‌اش تبدیل به یک شیء ناب شده بود و البته ما جوان‌ترها باید چکش بخوریم.»


یادگار امام به تشکل‌های دانشجویی نیز اشاره کرد و گفت: «همه تشکل‌هایی که قانون از آن‌ها حمایت می‌کند، باید حق زندگی را داشته باشند؛ اینکه بنده حق صحبت داشته باشم که مهم نیست، خب نوه امام می‌آید و صحبت می‌کند، البته ممکن است گاهی این هم نشود. اما اینکه کسی بدون جایگاه بیاید و حرف بزند و انتقاد کند، مهم است.»


سیدحسن خمینی در پایان گفت: «فضای دانشگاه متعلق به همه دانشجوها است، به ویژه در دانشگاه آزاد اسلامی که سر سفره نفت ننشسته است و عظمت این دانشگاه به این است که با پول تک‌تک مردم ایجاد شده است. اما باید مراقب باشیم ریال به ریال حقوقی که می‌گیریم از همین دانشجوهایی است که آنجا نشسته‌اند و باید مراقب باشیم که حقوق تک تک آن‌ها رعایت شود.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب