دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر فرهنگ: نباید فضای مجازی را محل مناقشه ملی کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه نباید فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را به محل مناقشه ملی تبدیل کرد گفت: باید با مشارکت همگانی اعم از حوزه های علمیه، مجلس و دولت با پذیرش واقعیت ها این فضا را هدایت و مدیریت کنیم.
کد خبر : 164868

به گزارش گروه فرهنگی آنا از ایرنا، سید رضا صالحی امیری عصر سه شنبه در آیین اختتامیه نهمین جشنواره رسانه های دیجیتال در سالن سینمایی وزارت ارشاد با اشاره به اهمیت و جایگاه فضای مجازی اظهار داشت: امروز مرزهای استفاده از شبکه های اجتماعی درست تعریف نشده است.


عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد که امروز برخی افراد به خود اجازه می دهند به هر بهانه ای در شبکه های اجتماعی نسبت به دیگران انگ ، تهمت و افترا بزنند از این رو نیازمند تعریف چارچوب های قانونی و اخلاقی برای این فضاها هستیم.


وی افزود: ما مجاز نیستیم این فضا را به حال خود رها کنیم بلکه باید استفاده از آن را قانونمند کنیم.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مجموعه تغییرات در دهه های پس از انقلاب اسلامی، مهمترین تغییرات را مربوط به دهه چهارم دانست که این تغییرات بیش از دهه های گذشته خواهد بود گفت: این مهم بیانگرآن است که هر لحظه با تغییرات گسترده مواجه خواهیم بود.


به گفته صالحی امیری این تغییرات فقط در عرصه دیجیتال و فضای مجازی نیست بلکه حوزه های فرهنگی و اجتماعی را نیز شامل می شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان اینکه ما درپی تغییرات، منتظر هستیم تا اتفاقی رخ دهد آنگاه درباره آن تدبیر و چاره می کنیم، گفت: باید پذیرفت که شبکه های اجتماعی در ایران به جای تهدید ، فرصت هستند که باید این فرصت و واقعیت را در جهت فرهنگی و دینی به کار بست.


صالحی امیری همچنین بر جهش و جنبش تولید محتوا در شبکه های مجازی و اجتماعی تاکید کرد و اظهار داشت: امروز شبکه های اجتماعی دیگرمجازی نیستد بلکه حقیقی هستند چراکه در لحظه ، صدا، عکس، مطلب ، تصویر و ... به دور ترین نقطه جهان انتقال داده می شود.


به گفته وی این تغییرات در سطح میکرو و ماکرو رخ می دهد. چراکه هم خانواده و فرد هم مدرسه و جامعه همگی دستخوش این تغییرات است.


عضو کابینه دولت یازدهم به نگاه های مختلف به حقیقت و واقعیت تغییرات در شبکه های اجتماعی اشاره و از نگاه سختگیرانه، نگاه آزادانه به معنای ولنگاری فرهنگی و نگاه مدیریت و هدایت فضای مجازی به عنوان سه زاویه دید به این شبکه ها یاد کرد.


وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در جامعه ایران نیازمند بازشناسی و واکاوی و بازنمایی تحولات فرهنگی به خصوص در دهه چهارم که اتفاقات مهمی در حال شکل‌گیری است هستیم و نمی‌توانیم کشوری را در مقیاس سرعت تغییرات با ایران برابر بدانیم. جامعه ایران در حال تجربه تحولات زیادی است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: امروز عمق و گستره تحولات بسیار گسترده شده و جغرافیای ایران را نیز دربرگرفته و بیش از ٤٠ میلیون نفر از کشور ما در مسیر تحولات از طریق شبکه‌های هوشمند قرار گرفته‌اند.


صالحی امیری اظهار داشت: نقدی که می‌توان درباره مواجهه با این تحولات عنوان کرد اینکه ما فقط همه تغییرات را متوجه فضای مجازی تلقی می کنیم در حالیکه عمق، گستره، جنس، ابعاد و اجزای این تغییرات نیز بسیار مهم است؛ چرا که این تغییرات تنها مختص فضای دیجیتال نیست و در ادامه آن تغییرات فرهنگی و اجتماعی نیز وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه این تغییرات همزمان در دو سطح فردی و اجتماعی در حال رخ دادن است، گفت: در گذشته مهارت‌آموزی بر عهده خانواده‌ها بود اما به تدریج با آمدن نظام‌های آموزشی این وظیفه بر عهده مدارس گذاشته شد و از آنجا که مدرسه توانایی پاسخگویی به نیازهای این نسل پویا را نداشت این وظیفه بر عهده جامعه افتاد و امروز بر عهده شبکه‌های اجتماعی نهاده شده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه همچنین با اشاره به اینکه امروز تغییرات در جامعه بدون حضور شبکه‌های اجتماعی ناممکن است، گفت: متاسفانه دچار تحلیل روی معلول‌ها شده‌ایم و از علت‌ها فاصله گرفته‌ایم اما در این میان نگاه‌های متفاوتی از جمله سختگیرانه و تقابلی، رها سازی و تسلیم و نگاه مبتنی بر اصل پذیرش واقعیت و مدیریت و هدایت به شبکه های مجازی وجود دارد.


صالحی امیری همچنین به رویکرد پذیرش فضای مجازی و مدیریت آن اشاره و تصریح کرد: این نکته‌ در شورای عالی فضای مجازی، شورای انقلاب فرهنگی و در دولت دنبال می شود که ضمن به رسمیت شناختن شبکه‌های اجتماعی باید از این محیط صیانت کرد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد باید بپذیریم که شبکه‌های اجتماعی در ایران فرصت هستند که باید قانونمند و در چارچوب صحیح ازاین فضا استفاده کرد.


صالحی امیری تاکید کرد: نمی‌توان در مقابل موج تقاضاهای فرهنگی جامعه سد و ممانعت ایجاد کرده و به همین خاطر باید مصرف جامعه را به سمت مصرف سالم هدایت کرد.
عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه باید به سرعت به سمت گسترش نظام‌های آموزشی حرکت کنیم، گفت: تنها داشتن دغدغه و نگرانی مساله‌ای را حل نخواهد کرد بلکه باید در سطوح مختلف اجتماعی برای ایجاد آمادگی جامعه در راستای ورود فضای تغییرات آموزش های لازم داده شود؛ یعنی بتوانیم نسل آگاهی را تربیت کنیم که با قرار گرفتن در این فضای جدید دچار چالش های هویتی، فرهنگی و اجتماعی نشوند.


صالحی امیری با بیان اینکه فضای مجازی حوزه دستور، اجبار و بخشنامه نیست، تاکید کرد: فضای مجازی حوزه باورها و نه بایدهاست.


وی ادامه داد: نه اینکه در این حوزه بایدی وجود نداشته باشد چرا که حتما برای استقرار نظم نیاز به بایدهاست اما حوزه تغییرات فرهنگی و اجتماعی، حوزه باورهاست و باید باورهای اجتماعی و فرهنگی در این حوزه تقویت شوند.


عضو کابینه دولت تدبیر و امید یادآور شد: نباید همه چیز را تنها متوجه دولت کرد؛ نهادهای مدنی و عمومی نیز باید به میدان بیایند و مسئولیت قبول کنند، از روحانیت تا سازمان تبلیغات و صدا و سیما باید مسئولیت بپذیرند و برای شکل گیری یک نظام جمعی تلاش کنند.


آیین اختتامیه نهمین جشنواره رسانه های دیجیتال عصر سه شنبه با حضور رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، شماری از مسئولان فرهنگی و هنری، فعالان فضای مجازی و رسانه های دیجیتال و همچنین برگزیدگان این دوره جشنواره در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.


در ادامه این مراسم با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزیدگان نهمین دوره جشنواره رسانه های دیجیتال تجلیل شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب