دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1395 - 14:25

حسینعلی امیری: کمک‌های نقدی و غیرنقدی دستگاه‌های حمایتی را نباید به پای انتخابات نوشت/ روحانی اخیرا برای کاندیداتوری به جمع‌بندی رسیده است

معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: دستگاه های حمایتی مختلفی مانند کمیته امداد، بهزیستی و ... در کشور وجود دارند که اقدام به کمک های نقدی و غیر نقدی می کنند و نباید آن را به انتخابات ربط داد.
کد خبر : 162093

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری صبح امروز (یکشنبه، 8 اسفندماه) در نشست خبری با اهالی رسانه که در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: معاونت امور مجلس ریاست جمهوری از طریق هماهنگی با معاونین امور مجلس وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی مسئولیت تنظیم روابط دولت و مجلس را برعهده دارند.


معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه آقای روحانی در ابتدای انتصابم در این سمت بر ارتقاء روابط بین مجلس و دولت تاکید کردند، اظهار کرد: در این میان ایجاد انسجام، هماهنگی و همراهی بین بخش های مختلف وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی در ارتباط با مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و هر آنچه که به حوزه تقنین برمی گردد در دستورکار است.


وی با بیان اینکه رئیس جمهور در دولت تاکید و توصیه های زیادی برای جلوگیری از بخشی نگری قسمت های مختلف دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها دارند، تصریح کرد: براساس آنچه که مدنظر آقای روحانی بود تاکنون برنامه ریزی های زیادی صورت گرفته تا در راستای ایجاد یکپارچگی دولت با بخش های مختلف نظام اجرایی یک سازمان پارلمانی تشکیل شود که این امر در حال پیگیری است.


امیری افزود: براساس تجربه هر وقت دولت و مجلس از هماهنگی خوبی برخوردار بوده و دغدغه مشترک داشته اند، کار کشور خوب پیش رفته است و هرگاه ناهماهنگی بوده مردم متضرر شده اند.


معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه براساس فرموده امام راحل (ره) مجلس در رأس امور است، گفت: ایجاد یک درک مشترک بین دولت و مجلس امری بسیار مهم برای دولت تلقی می شود. معاون امور مجلس رئیس جمهور و دستگاه های اجرایی تلاش می کنند تا همراهی، همدلی، انسجام و اتحاد در گفتار و عمل تحقق یابد که البته خوشبختانه در این خصوص توفیقات خوبی نیز حاصل شده است.


وی ضمن تشکر از اداره حکیمانه مجلس توسط دکتر لاریجانی اظهار کرد: خوشبختانه روابط بین دولت و مجلس وضعیت خوبی دارد اما به شرایط کنونی قائل نیستیم و باید سطح همکاری و تعاملات ارتقاء یابد.


امیری با اشاره به اینکه هرگاه همدلی قوای سه گانه در سطح جامعه گسترش یابد، مردم پیام سیاسی مثبتی را دریافت می کنند، افزود: تحقق این مهم موجب ناامیدی دشمنان می شود.


معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه براساس دستور رئیس جمهور از این به بعد وزرا و روسای دستگاه های قوه مجریه به صورت هفتگی در مجلس حضور خواهند داشت و در این میان با اصحاب رسانه گفت وگو می کنند، ادامه داد: اعتقاد دارم رسانه رابط بین مردم و حاکمیت است لذا هر چقدر این تعامل بیشتر شود مسئولان بیشتر در جریان مشکلات قرار گرفته و تلاششان را برای رفع مشکلات افزایش خواهند داد.


وی در خصوص انجام استیضاح وزیر راه و شهرسازی و مطرح شدن استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت اعتقاد دارد طرح سوال، تذکر و استیضاح حق نمایندگان است و این امر در قانون اساسی تصریح شده و دولت نیز این حقوق را به رسمیت می شناسد.


امیری ادامه داد: رئیس جمهور اعتقاد دارد دولتش، دولتی پاسخگو است و نمایندگان می توانند اقدام به طرح سوال کنند، مسئولان نیز باید پاسخ دهند.


معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه طرح استیضاح براساس وظیفه نظارتی مجلس انجام می شود، اظهار کرد: استیضاح وزیر راه و شهرسازی بیشتر امری کارشناسی بود و نگاه سیاسی به این قضیه وجود نداشت.


وی با اشاره به اینکه کمیسیون های مختلف مجلس موضوعات مربوط به استیضاح وزیر راه و شهرسازی را بررسی کردند، تصریح کرد: براین اساس با توجه به حضور آقای آخوندی در مجلس و ارائه پاسخ به سوالات نمایندگان خوشبختانه مجلس قانع شد و اعتماد به ایشان استمرار پیدا کرد.


امیری با اشاره به اینکه استیضاح همیشه یک تهدید نیست و گاهی فرصت تلقی می شود، افزود: وزیر راه و شهرسازی این موضوع را به فرصت تبدیل کرده و مطالب قابل توجهی اعم از پاسخ به دغدغه ها، شبهات و برنامه های وزارتخانه اش بیان کرد.


معاون پارلمانی رئیس جمهور در خصوص استیضاح وزیر آموزش و پرورش نیز گفت: حدود 3 ماه از وزارت آقای دانش آشتیانی در آموزش و پرورش می گذرد، طبیعتا نمی توان یک وزیر را در وزارتخانه بزرگی مانند آموزش و پرورش در این مدت ارزیابی کرد.


وی ضمن بیان اینکه معاون امور مجلس وزارتخانه آموزش و پرورش و آقای دانش آشتیانی موضوع را حل خواهند کرد، افزود: عمده مطالبی که مطرح شده در قالب مطالعات منطقه ای، مسائل محلی و ... است از این رو طبیعتا خواسته هایی که از نظر فنی و قانونی امکان اجرا داشته باشند نسبت به رفع آن ها اقدام خواهد شد.


امیری ادامه داد: در این میان شاید برخی درخواست ها نیز امکان اجابت از نظر فنی، کارشناسی و قانونی نداشته باشد، لذا با روش اغنایی موضوع را برای نمایندگان توضیح خواهند داد.


معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه با اشاره به مطالب مطرح شده در خصوص انتقاد نسبت به تبلیغات زودهنگام تبلیغاتی در برخی مناطق و انتقاد دبیر شورای نگهبان نسبت به این موضوع گفت: آقای رئیس جمهور در جلسات دولت و حتی در جلسات مربوط به مجریان انتخاباتی بارها تاکید داشتند که به هیچ عنوان نباید از بیت المال له یا علیه فردی استفاده شود.


وی با اشاره به اینکه حساسیت در هزینه کرد بیت المال براساس باورهای دینی و البته دستور رئیس جمهوری برای وزرا اهمیت دارد، اظهار کرد: موضوع مطرح شده در خصوص تبلیغات زودهنگام انتخاباتی مربوط به ایام گذشته است که همان موقع نیز مورد بررسی قرار گرفت؛ در این بین آقای روحانی اخیرا به جمع بندی برای حضور در انتخابات 96 رسیده اند در صورتی که آن زمان چنین تصمیمی مطرح نبود.


امیری تصریح کرد: دستگاه های حمایتی مختلفی مانند کمیته امداد، بهزیستی و ... در کشور وجود دارند که اقدام به کمک های نقدی و غیر نقدی می کنند و نباید آن را به انتخابات ربط داد.


معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه انتقاد دبیر شورای نگهبان نسبت به این موضوع از سر دلسوزی و لحاظ کردن مسائل نظام بوده است، گفت: هر موقع آقای جنتی به عنوان دبیر شورای نگهبان شبهه ای در رابطه با انتخابات داشته باشند آماده هستیم در دولت نسبت به آن توضیح لازم را ارائه دهیم.


وی با اشاره به اینکه پاسخگویی به سوالات و شبهات انتخاباتی موجب حفظ اعتماد مردم می شود، گفت: طبیعتا ایجاد حس اعتماد یکی از بزرگترین سرمایه هایی است که می توان در راستای آن اقدام جدی کرد.


امیری ضمن تاکید بر اینکه دولت از اجتماعات قانونی حمایت می کند، افزود: خوشبختانه در انتخابات گذشته شاهد بودیم احزاب و جناح های مختلف مراعات قانون را داشته و شاهد بی نظمی نبودیم البته در این بین دولت هیچگونه بی نظمی را بر نمی تابد.


معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به قوانین حاکم بر انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا بیان کرد: نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا با مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است از این رو براساس گزارش ارائه شده توسط وزیر کشور کلیه بسترها و هماهنگی های لازم برای برگزاری دوره انتخاباتی یاد شده فراهم شده است.


وی تصریح کرد: بخش مربوط به انتخابات ریاست جمهوری با شورای نگهبان هماهنگ شده و کارهای مشترکی که بین این دو مجموعه باید انجام شود، در حال اجرا است و آنچه مربوط به نظارت مجلس شورای اسلامی بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا است نیز بر همین اساس پیگیری می شود.


امیری با بیان اینکه دولت در مواجهه با شوراها این مجموعه را همراه و همیار خود در ارائه خدمات به شهروندان می داند، تصریح کرد: یکی از ویژگی های نظام کشورمان، اداره امور با اتکای به آراء عمومی است که یکی از مصادیق بارز دموکراسی تلقی می شود.


معاون پارلمانی رئیس جمهور در توضیح مربوط به لایحه جامع انتخابات نیز اظهار کرد: در انتخابات گذشته متوجه شدیم که قانون انتخابات معیوب است و وزارت کشور به عنوان مجری، شورای نگهبان به عنوان ناظر و کاندیداها و گروه های سیاسی به این نتیجه رسیدند که این قانون دارای مشکلاتی است لذا نیاز به نظام جامع انتخاباتی داریم که ایرادات فعلی را نداشته باشد و البته متناسب با شرایط، بهره گیری از تکنولوژی های روز و شفافیت باشد.


وی با اشاره به اینکه مطالعه تطبیقی در خصوص نظام جامع انتخاباتی انجام شد که طی آن 8 کشور مورد بررسی قرار گرفتند، گفت: براساس مطالعات انجام شده و تجربیات وزارت کشور، شورای نگهبان و گروه های سیاسی پیش نویس لایحه نظام جامع انتخاباتی تهیه و به دولت ارائه شد؛ در این میان همزمان با این اتفاق سیاست های کلی نظام انتخاباتی نیز از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد بنابراین باید این سیاست ها نیز مدنظر قرار می گرفت.


معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه سیاست های کلی نظام انتخاباتی در لایحه اعمال شد و هم اکنون این لایحه در کمیسیون سیاسی دفاعی دولت در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم هرچه زودتر این مهم در صحن دولت مطرح و بعد از آن به مجلس ارائه شود اما نمی توان قول داد که لایحه نظام جامع انتخاباتی به انتخابات آینده برسد زیرا باید حساسیت های لازم مانند شفاف سازی، روشن کردن وضعیت منابع مالی نامزدها، یکپارچه سازی نظام انتخاباتی و ... را اعمال کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب