آرایش سیاسی مجلس پیش از استیضاح آخوندی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از اعتماد، آخوندی وزیر راه و شهرسازی فردا برای دومینبار در دولت یازدهم قرار است، استیضاح شود. آن هم در شرایطی که از سه فراکسیون سیاسی مجلس فراکسیون امید رسما اعلام کرده از این استیضاح حمایت نخواهد کرد و آن را بر خلاف منافع ملی میداند. اما فراکسیونهای مستقلین و ولایت هم چندان در این استیضاح یکدست عمل نمیکنند. شاهد این مدعا هم اینکه اگرچه جعفرزاده ایمنآبادی نایبرییس فراکسیون مستقلین از حامیان این استیضاح است، اما بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رییسه مجلس و از اعضای همان فراکسیون مخالف استیضاح است. مهرداد لاهوتی، سخنگوی فراکسیون مستقلین هم موافقتی با این استیضاح ندارد و حتی به ایلنا گفته موضع فراکسیون مستقلین مخالفت با استیضاح آخوندی است و پیشبینی کرده فراکسیون اصولگرایان یا ولایت هم به برکناری آخوندی رای نخواهند داد. به اعتقاد او برکناری وزیر راه در حالی که یک ماه تا انجام سفرهای نوروزی باقی مانده منطقی نیست. چرا که وزارت راه و شهرسازی مسوول هماهنگیها برای افزایش ضریب ایمنی در انجام سفرهای نوروزی است و معاونتهای این وزارتخانه اعم از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، سازمان هواپیمایی، شرکت راهآهن و سازمان بنادر مسوول مدیریت سفرها و نهادهای نظارتکننده بر عملکرد شرکتهای حمل و نقلی هستند.
استیضاح رای نمیآورد
لاهوتی معتقد است بهطور قطع اگر در این شرایط نمایندگان مجلس رای به حذف آقای آخوندی دهند، این تصمیم مجلس خطرات و آسیبهای جدی را برای مردم به دنبال خواهد داشت. او با تاکید بر اینکه یکی از علل اصلی استیضاح وزیر راه و شهرسازی سانحه قطار مشهد است، گفت: بنده به عنوان نماینده و مدافع حقوق مردم با جدیت دلایل وقوع این سانحه را بررسی کردم و تمام شواهد و مستندات نشان میدهد که خطای انسانی عامل بروز این سانحه بوده است. اما با این وجود وزارت راه و شهرسازی مسوولیت این سانحه را پذیرفت و مدیرعامل شرکت راه آهن از سمت خود استعفا داد. عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه وزیر راه و شهرسازی در دوران بیپولی دولت توانست اقدامات بسیار موثری را انجام دهد، گفت: اینکه قرارداد خرید ٢٠٠ فروند هواپیما و ورود چند فروند از این هواپیماها به ناوگان هوایی کشور بدون اینکه یک ریال آن را دولت تضمین کند، انجام شده یک شاهکار است. در این دوران هیچ کارگاه عمرانی در ساخت و ساز زیرساختها غیرفعال نبوده و اقدامات قابلتوجهی در بخش ریلی و افزایش طول جادههای کشورمان و همچنین جذب سرمایههای بخش خصوصی انجام شده است. سخنگوی فراکسیون مستقلین با بیان اینکه این فراکسیون روز آینده در یک بیانیهای مخالفت خود با استیضاح وزیر راه و شهرسازی را اعلام میکند، گفت: پیش از این فراکسیون امید مخالفت خود را با استیضاح آخوندی اعلام کرد و اغلب اعضای فراکسیون اصولگرایان هم با برکناری آقای آخوندی مخالف هستند. لاهوتی تاکید کرد: برداشت من از فضای مجلس این است که نمایندگان تمایلی به استیضاح وزیر راه و شهرسازی ندارند و این استیضاح رای نمیآورد. به علاوه کمال دهقانی، نایبرییس کمیسیون امنیت ملی و عضو فراکسیون مستقلین هم با بیان اینکه برکناری آخوندی در این شرایط به صلاح نیست به ایلنا گفته امضای خودش را برای استیضاح وزیر راه پس گرفته است. به اعتقاد او در این فرصت کوتاه و باقی مانده از عمر دولت یازدهم استیضاح هیچ کدام یک از نمایندگان مجلس منطقی به نظر نمیرسد و همانطور که مجلس دهم به سه وزیر پیشنهادی رای اعتماد داد، باید با همان منطق نسبت به استیضاح وزرا رفتار کند. معتقدم عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل و ترابری قابل قبول بوده است.
در فراکسیون ولایت هم اگرچه چهرههایی همچون محمدجواد ابطحی از حامیان این استیضاح هستند اما موسویلارگانی، نایبرییس کمیسیون اقتصادی و عضو همین فراکسیون از مخالفان آن است. استدلالهای موسویلارگانی برای مخالفت با این استیضاح منطقی است. او به ایلنا گفته: معتقدم در استیضاح اقای آخوندی باید به این نکته توجه شود که آقای آخوندی وزیر یک دستگاه عمرانی عریض و طویل است که فعالیتهای بسیار گستردهای دارد. مشکلات وزارت راه و شهرسازی باید ریشهای حل شود و با یک استیضاح مشکل این نهاد عمرانی کشور رفع نخواهد شد. در دولت قبل ادغام وزارت راه و ترابری و وزارت مسکن و شهرسازی یک اشتباه بود و به فعالیتهای بسیار گسترده عمرانی این دو وزارتخانه افزوده شد. به اعتقاد موسویلارگانی در این شرایط استیضاح وزیر راه و شهرسازی به صلاح نیست و بهطور قطع با استیضاح آخوندی مشکلاتی در مدیریت وزارت راه و شهرسازی پیش میآید. این نماینده اصولگرا اشارهای هم به استیضاح قبلی آخوندی داشته و گفته است البته نمایندگان مجلس در دوره قبل به استیضاح وزیر راه و شهرسازی رای ندادند و نتیجه این استیضاح هم بستگی به دفاعیات آقای آخوندی از عملکرد خود دارد. معتقدم وزیر میتواند نمایندههای مجلس را قانع کند و آرامش خاطر برای نمایندگان و مردم ایجاد کند. او با اشاره به مشکلات حوزه مسکن در چهار سال گذشته گفت: رکود یکی از مهمترین مشکلات اقتصاد کلان کشور است که باید به آن توجه بیشتری میشد. موسویلارگانی درباره عملکرد وزارت راه و شهرسازی در بخش حمل و نقل هم گفته است: باید منصف بود و به دستاوردهای بسیار مهم این دولت در بخش حملونقل توجه کرد. عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه عملکرد آقای آخوندی در حوزه حملونقل قابل قبول است، گفت: در بخشهای حملونقل هوایی و جادهای دستاوردهای قابل توجهی داشتیم و از همه مهمتر اینکه در بخش حمل و نقل ریلی عملکرد دولت و وزارت راه و شهرسازی قابل تحسین است.
انتهای پیام/