اعتبار گواهی سازمان استاندارد در 70 کشور
به گزارش گروه اقتصادی آنا از اتاق بازرگانی ایران، نیره پیروزبخت در نشست صبحانه کاری در اتاق بازرگانی ایران رئیس سازمان استاندارد با اشاره به فعالیت های این سازمان گفت: سازمان استاندارد به عنوان یک سازمان نظارتی فرا بخشی و حاکمیتی سالهاست که بهصورت ملی و بینالمللی فعالیت میکند. در زمینه بینالمللی طی 2 تا 3 سال گذشته با توجه به گشایشی که در فضای سیاست بین الملل برای کشور بوجود آمده، برای این سازمان هم گشایشهایی ایجاد شده است.
وی در توضیح موقعیت سازمان استاندارد ایران در زمینه بین المللی گفت: تا سال ٢٠١٣ به دلیل مسائل سیاسی و به این دلیل که نمیتوانستیم به سازمان ایزو برای حق عضویت پولی پرداخت کنیم، تعلیق شده بودیم اما طی سالهای اخیر این مشکل برطرف شده است. همچنین رتبه ما در سازمان جهانی ایزو بهبود قابلتوجهی داشته، بهطوریکه از رتبه 31 در سال 2011 به رتبه 27 در سال 2013 رسیده ایم.
پیروزبخت ارتقای تولید ملی هم از لحاظ کمی و هم ازلحاظ کیفی و تقویت حضور ایران در مجامع بینالمللی بهعنوان یک کشور صنعتی رو به رشد مبتنی بر استاندارد را بهعنوان اهداف اصلی سازمان ملی استاندارد عنوان کرد.
وی با تأکید بر ارتباط خوب اتاق ایران با این سازمان گفت: عضویت اتاق ایران در شورای عالی استاندارد، نشانددهنده ارتباط خوب و قوی سازمان ملی استاندارد با پارلمان بخش خصوصی است؛ ما معتقدیم باید از راهنمایی و همراهی اتاق استفاده کنیم.
پیروز بخت افزود: از سال 90 که سازمان استاندارد از موسسه تبدیل به سازمان شده است، وظایف این سازمان هم گسترشیافته و از بخش خصوصی و مردم بیشتر بهره گرفتهایم. بهطوریکه به ازای هر یک کارشناس در سازمان ملی استاندارد، 20 کارشناس از خارج از سازمان بهعنوان بازوی سازمان فعالیت میکنند. همچنین از ظرفیت اساتید دانشگاه هم استفاده کرده و اکنون 300 نفر از اساتید دانشگاه بهعنوان کارشناس سازمان استاندارد فعالیت میکنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد در مورد بحث حلال هم گفت: در مورد موضوع حلال پس از کشوقوسهای فراوان که در عرصه ملی و منطقهای داشتیم، قانون عضویت سازمان استاندارد در موسسه استاندارد و اندازهشناسی کشورهای اسلامی در سال گذشته به تصویب مجلس رسید و در داخل هم بهواسطه مصوبه هیات دولت، شورای سیاستگذاری و راهبری تجارت محصولات و خدمات حلال تشکیل و سازمان استاندارد بهعنوان دبیرخانه شورا و وزیر صمت بهعنوان رئیس شورا انتخاب شدند. ما پیشنهاد کردهایم اتاق ایران مسئولیت کمیته تجارت این شورا را به عهده بگیرد که به تصویب هم رسیده است.
پیروزبخت از تغییر روند کاری این سازمان طی 3 سال اخیر خبر داد و گفت: ما در راه جدیدی قرار داریم و در 3 سال گذشته رویکردهای خود را تغییر دادهایم و به دنبال این هستیم که استاندارد نه بهعنوان پلیس بلکه بهعنوان یک فرایند زیرساختی در کشور تلقی شود؛ باید بهجایی برسیم که همیشه بهعنوان یک ناظر آگاه محسوب شویم، به گونه ای که چه در حضور استاندارد چه در نبود آن، استانداردها رعایت شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به صحبتهای رئیس اتاق ایران در مورد موازی کاری هم گفت: ما جلساتی با سازمان دامپزشکی و غذا و دارو برای حل این مشکل داریم و همچنین در قانون جدید سازمان استاندارد که در حال بررسی و تصویب است بسیاری از مواد اصلاح میشود. امیدواریم مشکل موازی کاریها حلشده و نظارت عالیه با سازمان ملی استاندارد باشد.
انتهای پیام/