دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشیان در گفت‌وگو با آنا خبر داد:

همکاری واحد تهران جنوب با سه دانشگاه آلمان وارد فاز اجرایی شد/ جذب دانشجو از مهر 96

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب گفت: «قرارداد این دانشگاه با دانشگاه‌های «نوردهاوزن»، «ارفورد» و «المناو» آلمان با هدف تبادل دانشجو، هیات علمی، نشریات و اطلاعات دانشگاهی، توسعه کیفی علمی و پژوهشی انجام شد و قرار است همکاری‌های مشترک در مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌های دو کشور اجرایی شود.»
کد خبر : 157234

گروه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب اوایل بهمن با دانشگاه‌های آلمان‎ تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد و قدم در مسیر تبادل استاد و دانشجو با مراکز علمی خارجی گذاشت.


به این مناسبت گفت‌وگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با دکتر بهروز دانشیان سرپرست این واحد دانشگاهی در راستای دستاوردهای این سفر و تفاهم‌ ایجاد شده را می‌خوانیم:


* اهداف و برنامه‌های شما در قالب هیات دانشگاهی به آلمان چه بود؟


در این سفر قرارداد همکاری با دانشگاه‌های نوردهاوزن، ارفورد و المناو امضا شده و مطالعات مقدماتی به‌منظور بستن تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های صنعتی «برلین» و «ینا» در دست اقدام است

- قبل از هر چیز جا دارد از نگاه بلند دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره بین‌المللی شدن دانشگاه و ارتباط و تعامل با دانشگاه‌های معتبر جهان تشکر کنم و قدردانی خود را از همت و زحمات دکتر احمد شمس رئیس سابق واحد تهران جنوب در عقد تفاهم‌نامه و راه‌اندازی دفتر دانشگاه در مرکز توسعه همکاری‌های ایالت تورینگن آلمان اعلام کنم که این اقدام سنگ بنای گام‌های بعدی شد تا این قرارداد همکاری مشترک با جدیت پیگیری و عملیاتی شود.


این سفر به منظور عقد قرارداد با دانشگاه‌های «نوردهاوزن»، «ارفورد» و «المناو» با هدف تبادل دانشجویان و اعضای هیات علمی، تبادل نشریات و اطلاعات دانشگاهی، توسعه کیفی علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد و قرار است همکاری‌های مشترک در مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌های دو کشور اجرایی شود.


در این سفر قرارداد همکاری با دانشگاه‌های نوردهاوزن، ارفورد و المناو امضا شده و مطالعات مقدماتی به‌منظور بستن تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های صنعتی «برلین» و «ینا» در دست اقدام است.


در بازدید از مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدیدپذیر و مرکز تحقیقات دانشگاه، این مرکز به‌منظور همکاری‌های علمی پژوهشی و تبادل استاد و پژوهشگر و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) اعلام آمادگی کرد.


* چه رشته‌های تحصیلی و چه مقاطعی در دانشگاه‌های طرف قرارداد پذیرش خواهد شد؟



- قرار شد ما به‌صورت گزینشی برای برخی از رشته‌های این دانشگاه‌ها با صدور مدرک مشترک دانشجوی مشترک بپذیریم؛ به این صورت‌که هر دو دانشگاه مدرک صادر می‌کنند اما ارائه این دو مدرک باهم دارای اعتبار خواهد بود. بنابراین لازم است زیرساخت‌ها، شرایط دانشجویان و استادان، نوع رشته‌های تحصیلی با هم هماهنگ و مشترک باشد و به این منظور کمیته‌ای برای رفع ناهماهنگی‌ها و یکسان‌سازی آیین‌نامه‌های آموزشی و پژوهشی تشکیل شده و شیوه‌نامه مشترک و معتبر ظرف مدت یک ماه تدوین خواهد شد.


با توجه به اینکه واحد تهران جنوب به عنوان یک قطب فنی شناخته شده است در گام اول در رشته‌های فنی و مهندسی به صورت مشترک دانشجو پذیرفته خواهد شد. به عنوان مثال رشته مهندسی عمران در دانشگاه ارفورد، مهندسی صنایع، شیمی، برق و مکانیک در دانشگاه صنعتی المناو، انرژی‌های تجدیدپذیر (شاخه‌ای از مکانیک) در دانشگاه نوردهاوزن پذیرش دانشجو انجام می‌شود.


* آیا این روابط مورد تایید وزارت علوم است؟


- با توجه به اینکه قبلا با این دانشگاه‌ها فقط تفاهم‌نامه امضا شده بود، نمی‌توانستیم پذیرش دانشجو داشته باشیم اما اکنون که قراردادهای لازم بسته شده است، از مهر 96 این اتفاق خواهد افتاد و عنوان دفتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در ایالت تورینگن و دانشگاه‌های طرف قرارداد با رشته‌های مصوب در دفترچه وزارت علوم وارد می‌شود.


در بازدید از مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدیدپذیر و مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، این مرکز به‌منظور همکاری‌های علمی پژوهشی و تبادل استاد و پژوهشگر و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) اعلام آمادگی کرد

* دانشگاه‌های آلمان را با واحد تهران جنوب چگونه مقایسه می‌کنید؟


- دانشگاه‌های آلمان منظم، دقیق و هدفمند عمل می‌کنند و واحد تهران جنوب هم دارای منابع قوی از نظر تعداد رشته‌های تحصیلی، تعداد دانشجو، تعداد اعضای هیات علمی و وسعت فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی است و حدود دو یا سه رشته تحصصی و فنی بین دانشگاه‌های ایالت تورینگن و واحد تهران جنوب مشترک است که سعی ما هم بر این است که در راستای نقاط قوت آن‌ها پیش برویم.


* آیا در نظر دارید که این روابط را با سایر دانشگاه‌های خارجی هم گسترش دهید؟


- با موافقت هیات رئیسه و اداره کل بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی، همکاری با کشور گرجستان از سوی واحد تهران جنوب در دستور کار قرار دارد و در فاز اول اولویت همکاری با کشور آلمان است تا پس از طی مسیر و پیشرفت و کسب نتایج مطلوب آمادگی گسترش همکاری‌ها با سایر کشورها را نیز پیدا کنیم.



* نحوه برخورد دانشگاهیان ایالت تورینگن آلمان با هیات اعزامی ایرانی چگونه بود؟


- انتخاب دکتر میرزاده به عنوان رئیس انجمن آسایهل موجب شد که جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در سطح بین‌المللی افزایش یافته و زمینه همکاری با دانشگاه‌های برتر جهان در حوزه‌های مختلف فراهم شود، در این میان عملکرد بسیار خوب و مثبت استادان و دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های آلمان موجب شده است دیدگاه آنها به دانشگاه‌های ما همراه با احترام و علاقه‌مندی باشد که امیدوارم با نظارت و پیگیری مستمر این سطح از روابط بیش از پیش ارتقا پیدا کند.


* یکی از اهداف کلان دانشگاه آزاد اسلامی حضور در مجامع بین‌المللی با ارائه دستاوردهای مطرح جهانی است، چشم انداز واحد تهران جنوب را در این حوزه چگونه ارزیابی می‌کنید؟


- با توجه به نسبت استاندارد دانشجو و هیات علمی در واحد تهران جنوب به موازات توسعه و ترقی در این واحد دانشگاهی درصدد راه‌اندازی و شرکت فعال در شهرک‌های فناور هستیم تا بتوانیم شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد این واحد که از سوی استادان و دانشجویان راه‌اندازی می‌شود؛ ابتدا در مرکز رشد حمایت و سپس درآمدزا و سودآور کرده و برای تبدیل آن‌ها به شرکت دانش‌بنیان گام برداریم و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی تحت پوشش را به سمت تولیدات تخصصی و صنعتی سوق دهیم.



حضور فعال در مجامع بین‌المللی و راه‌اندازی مراکز پژوهش خودکفا برای توسعه مناسبات علمی با سازمان‌ها و موسسات و تلاش برای ارتقای واحد از طریق بهبود کیفیت علمی، کاهش اتکا به شهریه، توسعه فناوری‌های نوین به‌ویژه تکنولوژی، آینده‌پژوهشی و ایجاد رشته‌های جدید از دیگر اهداف ماست.


بین‌المللی کردن دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت دکتر میرزاده با جدیت مورد توجه قرار گرفته و گسترش خوبی پیدا کرده است و بنده خودم و همکارانم را موظف به پیگیری و تلاش روزافزون برای اجرای بهتر این طرح می‌دانم

* و حرف آخر....


- بین‌المللی کردن دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت دکتر میرزاده با جدیت مورد توجه قرار گرفته و گسترش خوبی پیدا کرده است و بنده خودم و همکارانم را موظف به پیگیری و تلاش روزافزون برای اجرای بهتر این طرح می‌دانم.


از زحمات و خدمات دکتر فرهاد حسین‌زاده لطفی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر حسین ابراهیمی مدیر کل امور بین‌الملل دانشگاه هم که تلاش زیادی برای آماده سازی بسترهای لازم برای چنین فعالیت‌های با ارزش را داشته‌اند، تشکر و قدردانی می‌کنم. از پروفسور هاوزن همکار و نماینده دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در دفتر آلمان و دکتر فریور فاضل‌پور مدیر امور بین‌الملل واحد تهران جنوب به خاطر همت و مساعی مجدانه برای پیگیری امور محوله صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم و امیدوارم مهر 96 شاهد اجرای این طرح به صورت مشترک با این دانشگاه‌ها در رشته‌های معین و مورد توافق باشیم.


از همه اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان واحد تهران جنوب تقاضا دارم که با همکاری همدیگر و تلاش روز افزون همکاری کنند تا این واحد دانشگاهی را در حد یک دانشگاه بین‌المللی ارتقا دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب