دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1395 - 12:43

نوبخت در پاسخ به آنا: عروسی برخی است اگر آقای روحانی کاندیدا نشود/ هرگونه فعالیت انتخاباتی اعضای دولت همراه با استعفا خواهد بود

محمدباقر نوبخت درباره برخی اخبار مبنی بر وجود فشارهایی بر آقای روحانی برای کاندیدا نشدن، گفت: قطعا عروسی برخی خواهد بود که آقای روحانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا نشود.
کد خبر : 157194

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود با اهالی رسانه، در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه «آیا از سوی گروه‌ها یا بخش‌هایی تاکنون اعمال فشارهایی صورت گرفته که آقای روحانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری 96 کاندیدا نشوند؟»، گفت: تاکنون در این زمینه اعمال فشاری بر رئیس‌جمهوری نبوده است اما بحث رسانه‌ای در این باره بسیار مطرح شده و رسانه‌هایی در این باره کار کرده‌اند.


وی افزود: عروسی گروهی خواهد بود که آقای روحانی کاندیدا نشود ولی باید بدانیم که بهره‌گیری از افراد باتدبیر، زیرک و فهیمی چون آقای روحانی، به نفع نظام است.


نوبخت، همچنین در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار آنا درباره اینکه «آیا تغییر و تحولاتی در نهاد ریاست‌جمهوری و دولت در راستای برنامه‌های انتخاباتی صورت خواهد گرفت؟»، اظهار کرد: اگر قرار بر تغییر و تحولات در راستای برنامه‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوری باشد تغییراتی اتفاق خواهد افتاد که با استعفای همکاران همراه خواهد بود تا شائبه‌ای ایجاد نشود. بنده خودم دبیرکل یک حزب هستم ولی در بحث انتخابات مجلس اصلا ورود نکردم تا شائبه‌ای ایجاد نشود چرا که اینجا برخلاف آنچه در دنیا مرسوم است، حزبی بودن اتهام است.


سخنگوی دولت در ادامه تأکید کرد: دولت تخلفی در این زمینه نخواهد کرد.


نوبخت در بخش ابتدایی این نشست خبری، با اشاره به ایام دهه فجر گفت: انقلاب ما از دو ویژگی فراگیری و استقلال برخوردار بود. انقلاب ایران تلفیقی از سنت و مدرنیسم است که در نهایت به جمهوری اسلامی منجر شد.


عیدی کارمندان دولت با حقوق بهمن‌ ماه پرداخت می‌شود


سخنگوی دولت همچنین درباره عیدی کارمندان دولت گفت: این عیدی با حقوق بهمن ماه پرداخت می‌شود. حقوق اسفند ماه کارمندان دولت نیز ۱۵ تا ۲۰ اسفند ماه پرداخت خواهد شد.


رئیس‌جمهوری جلسات منظمی با رهبر انقلاب دارند


نوبخت در واکنش به اینکه «آیا رئیس‌جمهوری درباره شدت گرفتن انتقادها و تخریب‌ها علیه دولت با رهبر انقلاب جلسه‌ای داشته است یا خیر؟»، اظهار کرد: جلسات منظم و مستمری میان رئیس‌جمهوری و رهبر معظم انقلاب برگزار می‌شود، اما چنین حرفی تاکنون از رئیس‌جمهوری نشنیده‌ایم، ضمن اینکه رئیس‌جمهور هر موضوع مهمی را با رهبری مطرح کرده و مشورت می‌گیرند، زیرا وجود رهبر معظم انقلاب ظرفیت و فرصتی برای دولت است، ما از سوی دولت همیشه قدردان رهبر معظم انقلاب هستیم.


نوبخت در پاسخ به پرسشی درباره ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به آمریکا و مذاکرات احتمالی میان ایران و آمریکا برای رفع این مشکل گفت: قطعا تاکنون مذاکره‌ای نداشتیم. ما اصل را بر منافع ملی قرار داده‌ایم و هرکس که منافع ما را تهدید کند، منافع ملی خودش را نیز تهدید می‌کند.


وی ادامه داد: هرچند مذاکره نداشته‌ایم، اما در این زمینه هوشمندانه عمل کرده‌ایم. عملکرد ما درباره کشتی‌گیران آمریکایی نیز بر همین اساس بود.


نوبخت درباره مساله حذف یارانه افراد پردرآمد ادامه داد: قرار بر آن بوده است که یارانه 4میلیون نفر حذف شود که تاکنون 3 میلیون نفر از یارانه محروم شده‌اند و وزارت تعاون موظف است در این زمینه با احتیاط عمل کند تا اشتباهی در حذف یارانه افراد صورت نگیرد.


وی همچنین تاکید کرد: چنانچه کسی نیازمند واقعی باشد، یارانه او را قطع نخواهیم کرد و هدف از قطع یارانه گروهی از افراد پردرآمد این است که این هزینه را صرف امور دیگری چون طرح‌های عمرانی و زیربنایی و بهداشت و سلامت و پرداخت به نیازمندان کنیم.


وی در این زمینه افزود: علت قطع و پرداخت مجدد یارانه برخی از افراد این است که در فرآیند حذف یارانه برخی از افراد گروهی اعتراض کرده و پرداخت یارانه آنها مجددا از سر گرفته می‌شود که بعد از بررسی‌های دولت و دست یافتن به مستنداتی مبنی بر عدم نیاز آنها، مجددا یارانه آنها قطع خواهد شد.


نوبخت در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره برخوردهای وزارت اطلاعات با برخی از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران و ضرب و شتم آنها گفت: قطعا این مساله را با وزیر مربوطه مطرح و پیگیری خواهم کرد.


وی ادامه داد: ضرب‌وشتم افراد و به طور خاص خبرنگاران غیرقانونی بوده و با توجه به اینکه در ایام پیروزی انقلاب قرار داریم و امام‌ راحل نیز بارها سفارش و تاکید کرده بودند هیچ رفتار تند و خشونت‌آمیز با بازداشت‌شدگان رژیم سابق انجام نگیرد و بر‌اساس اسلام با آنها رفتار شود، بروز چنین رفتارهایی از سوی نهادها با افراد مخالف، غیرقانونی بوده است، چه رسد به خبرنگاران و اصحاب رسانه.


سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اظهاراتی منتسب به مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و برخی دیگر از سران نظام درباره اصلاح قانون اساسی و اقدامات دولت در این زمینه گفت: دولت برنامه‌ای برای اصلاح قانون اساسی ندارد و برمبنای قانون اساسی این اصلاح طی فرآیندی ممکن خواهد بود که تاکنون سازوکار آن صورت نگرفته است.


نوبخت در واکنش به اینکه «آیا رئیس‌جمهوری درباره شدت گرفتن انتقادها و تخریب‌ها علیه دولت با رهبر انقلاب جلسه‌ای داشته است یا خیر؟»، اظهار کرد: جلسات منظم و مستمری میان رئیس‌جمهوری و رهبر معظم انقلاب برگزار می‌شود، اما چنین حرفی تاکنون از رئیس‌جمهوری نشنیده‌ایم، ضمن اینکه رئیس‌جمهور هر موضوع مهمی را با رهبری مطرح کرده و مشورت می‌گیرند، زیرا وجود رهبر معظم انقلاب ظرفیت و فرصتی برای دولت است، ما از سوی دولت همیشه قدردان رهبر معظم انقلاب هستیم

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات و واکنش دولت گفت: طرح آشتی ملی از سوی سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات در آستانه انتخابات انجام گرفته است، گفت: دولت طرحی در این راستا ندارد.


نوبخت در ادامه به پرسشی درباره برنامه‌های دولت برای اتمام پروژه‌های عمرانی تا پایان سال‌جاری گفت: اولویت دولت برای انجام امور زیربنایی عمدتا معطوف به پروژه‌های ناتمام است و اغلب پروژه‌ها مربوط به سفرهای استانی است که در دولت گذشته آغاز شده بود.


وی ادامه داد: در آغاز فعالیت این دولت 2هزار و 46 طرح ناتمام باقی مانده بود و از آنجایی که سیاست دولت یازدهم بر افزایش و ایجاد طرح‌های جدید نیست، تصمیم بر آن شد طرح‌های قدیمی را تکمیل کرده و به سرانجام برسانیم و اولویت‌ اتمام با طرح‌هایی است که 80 درصد از انجام آنها پیش رفته است.


وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر وزیر امورخارجه ایران مبنی‌بر اینکه دولت دشواری‌هایی را پیش‌رو خواهد داشت، گفت: دقیقا نمی‌دانم مقصود ایشان چه بوده است؟


سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تغییر نرخ ارز گفت: خوشبختانه نرخ دلار در حال کاهش است و دولت باید اقدامات لازم برای صیانت از ارزش پول ملی را انجام دهد.


وی تاکید کرد: نفع دولت در افزایش نرخ ارزهایی چون دلار نبوده و نیست و بنده به عنوان یک فرد مطلع می‌گویم شاید گروهی از افزایش نرخ ارزها منتفع شوند، اما دولت از این وضعیت نفعی نخواهد برد.


وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره اقدامات دولت در راستای پیگیری تخلفات اقتصادی دولت قبلی گفت: بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم با توجه به موقعیت‌های شغلی که داشتیم به اسنادی دست یافتیم و متوجه تخلفات اقتصادی در بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف شدیم.


وی افزود: البته ترجیح دادیم به جای رسانه‌ای کردن این موارد به صورت قانونی این مسائل را پیگیری کنیم چرا که این افراد دیگر در مناصب سابق حضور نداشتند و البته صحیح هم نیست که آدم افتاده را لگد زد، به این ترتیب از دستگاه‌های نظارتی خواستیم تا این مساله را دنبال کند و گزارش‌هایی را در این زمینه ارائه کند.


نوبخت تاکید کرد: بیان این مسائل از سوی مسئولان دولت یازدهم و پیگیری آنها نه براساس منازعات فردی، بلکه براساس منافع ملی صورت گرفته است و چنانچه در دولت فعلی نیز تخلفاتی صورت گیرد، دستگاه‌های نظارتی باید براساس اسناد و مدارک موجود مساله را پیگیری و با افراد متخلف برخورد کنند و براساس اسناد و به صورت متقن اعلام نظر کنند تا آبروی افراد تحت‌تاثیر قرار نگیرد و افکار عمومی ملتهب نشود. علاوه بر این در آینده نیز بتوان پاسخگوی آلام عمومی بود.


نوبخت همچنین در زمینه معافیت‌های مالیاتی و همچنین میزان افزایش مالیات در سال آینده گفت: منابع درآمدی دولت از سه بخش مالیات، فروش نفت و اوراق مالی تامین می‌شود و مالیات نیز باید سهمی در این زمینه داشته باشد.


وی ادامه داد: کاهش مالیات به معنای کاهش خدمات‌رسانی دولت است و با توجه به افزایش هزینه‌های دولت که مجلس محترم در بررسی برنامه و بودجه به هزینه‌های دولت افزوده است، افزایش میزان مالیات انجام خواهد گرفت.


نوبخت ادامه داد: من در آینده آماری را در این زمینه ارائه خواهم کرد تا گرایش دولت به افزایش منابع درآمدی خود از طریق مالیات یا نفت را نشان خواهد داد و بیانگر میزان رشد اقتصادی نیز خواهد بود.


وی در پاسخ به پرسشی درباره کاهش ارزش یارانه نقدی و برنامه‌های دولت در این زمینه گفت: باید پذیرفت که ارزش یارانه‌ نقدی کاهش یافته است و برنامه دولت بر این است تا در کنار حذف یارانه نقدی گروهی از افراد پردرآمد، یارانه افراد نیازمند افزایش یابد.


نوبخت تاکید کرد: البته اگر بپذیریم ارزش یارانه نقدی کاهش یافته است، باید این گزاره را نیز بپذیریم که نرخ فروش بنزین آزاد نیز کاهش یافته است و نباید در این زمینه انتقادی به دولت وارد کرد.


سخنگوی دولت همچنین وعده داد‌ گزارشی از تکلیف برنامه ششم در بودجه 96 ارائه کند.


نوبخت درباره احتمال تحریم شخصیت‌ها و برخی شرکت‌های آمریکا در واکنش به اقدامات اخیر آمریکا ادامه داد: در جلسه روز شنبه دولت، گفت‌وگوهایی در این زمینه صورت گرفت که نتایج نهایی آن به زودی اعلام خواهد شد.


وی همچنین درباره برنامه‌های دولت در حوزه سلامت گفت: دولت در زمینه سلامت با دو مبحث عمده درگیر است، اول طرح تحول سلامت است که هدف اصلی آن کاهش هزینه‌های درمانی از سوی بیماران بوده است که منبع تامین مالی آن دولت است و تاکنون منابع آن پرداخت شده و این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت.


نوبخت با اشاره به طرح بیمه سلامت به عنوان مساله دیگری که از دغدغه‌های دولت است، گفت: طرح بیمه سلامت از سوی سازمانی با همین عنوان که تحت‌ نظر وزارت تعاون، رفاه و کار اجتماعی قرار دارد، در کنار سازمان تامین‌اجتماعی اداره می‌شود.


وی ادامه داد: مشکل عمده ما درباره بیمه سلامت، عدم توازن میان هزینه‌ها و منابع مالی این سازمان است. چرا که پیش‌بینی ما بر این بوده است که این سازمان حدود 5.5 تا 6 میلیون نفر از افراد کم‌توان مالی را تحت پوشش بیمه‌ای خود قرار دهد؛ با این حال امروز 11 میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که این امر هزینه‌های سنگینی را به این سازمان تحمیل کرده است.


سخنگوی دولت ادامه داد: تغییر تعرفه‌های پزشکی و افزایش ارزش نسبی آن از دیگر مسائلی است که این سازمان برای اجرای طرح مذکور با آن دست و پنجه نرم می‌کند.


وی افزود: دولت برای حل این معضل تاکنون 4 هزار و 800 میلیارد تومان برای رفع کسورات به این سازمان پرداخت کرده است و قرار است 8 هزار میلیارد دیگر از بدهی‌های موجود در این زمینه را از طریق فروش اوراق تامین کنیم.


کسری مالی در سازمان تأمین اجتماعی


نوبخت در پایان درباره پرداخت‌های معوقه سازمان تامین اجتماعی گفت: این سازمان نیز با کسری مالی مواجه شده است و از دولت نیز مطالبات مالی دارد؛ البته این به این معنا نیست که ارائه خدمات تامین اجتماعی از سوی نهادهای ذیربط با خللی مواجه شود، چرا که این خلاف سیاست‌های دولت است و ما باید در اسرع وقت مشکلات مربوط به آن را حل کنیم.


نوبخت در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تزریق پول به بانک‌ها در آستانه سال نو گفت: این مساله قابل‌ پیش‌بینی است و همکاران ما در بانک مرکزی اقدامات لازم را انجام خواهند داد. علاوه بر این در ستاد اقتصادی دولت که شامل خزانه‌داری، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی می‌شود در تلاشیم بتوانیم تمام عیدی کارکنان دولت را همراه با حقوق بهمن‌ماه آنها پرداخت کنیم و حقوق اسفندماه را نیز 15 الی 20 اسفندماه به کارکنان پرداخت و مابقی موجودی دولت را صرف امور لازم در دستگاه‌های دیگر کنیم.


وی در پاسخ به پرسش دیگری درخصوص آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران گفت: فرآیند رفع بلوکه‌شدن پول‌ها به طور کامل صورت گرفته است ولی بخشی از پول‌های ما در کشورهایی همچون هند باقی مانده که البته هیچ محدودیتی برای پرداخت این پول‌ها به کشور ما وجود ندارد، با این حال این کشورها در پرداخت پول‌ها تعلل می‌کنند و یا اخلالی از سوی آنها وجود دارد. از طرفی دیگر برخی از کشورها قصد دارند به جای پول به ما کالا بدهند و این از معضلاتی است که در این زمینه وجود دارد. با این حال تاکید می‌کنم هیچ محدودیتی در بازگرداندن پول‌های آزاد شده ما وجود ندارد.


سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره محل صرف هزینه افزایش درآمد حامل‌های انرژی گفت: آنچه ما از طریق هدفمندی سوخت دریافت می‌کنیم، به صورت خالص به خزانه دولت و محل صرف هزینه‌های دولت واریز نمی‌شود، بلکه شامل کسورات قانونی چون مالیات می‌شود. علاوه بر آن، 14.5 درصد به شرکت نفت تعلق می‌گیرد و 5 درصد آن نیز صرف بهسازی خطوط نفتی کشور می‌شود و درآمد خالص آن به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شود.


وی ادامه داد: البته عده‌ای نسبت به این مساله ایراداتی وارد داشتند که ما از مجلس و دیوان محاسبات خواستیم به این مساله ورود پیدا کند و بعد از بررسی‌های دیوان محاسبات مشخص شد از درآمد خالص دولت بعد از کسورات قانونی 36هزار و 400 میلیارد تومان بوده است که به حساب سازمان هدفمندی واریز شده است.


نوبخت همچنین افزود: البته ما می‌دانیم تا شب انتخابات مباحث انتقادی در این زمینه به دولت وارد خواهد شد.


سخنگوی دولت در پاسخ بر پرسشی درباره اقدامات دولت برای تامین معیشت کولبران و رفع مشکلات آنها با توجه به اتفاقات اخیری که برای کولبران در استان کردستان رخ داده است، گفت:‌ اینها افراد شریف و زحمت‌کشی هستند و برای ارتزاق دست به این کار می‌زنند و نباید لفظ نا صحیح قاچاقچی را برای این افراد به کار برد چرا که اینها خود نیز وسیله‌ای برای انجام این عمل غیر قانونی هستند.


وی ادامه داد: ما باید اقدامات اساسی در زمینه مقابله با قاچاق و واردات انجام دهیم.


نوبخت تاکید کرد: بحث معیشتی کولبران نیز طبق دستور رئیس جمهوری در حال پیگیری است و برای حل مشکلات آنها و ایجاد امکانات لازم برای اشتغال و تامین معیشتی صحیح آنها استانداری‌ها و فرمانداری‌ها موظف به پیگیری شدند.


نوبخت در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره عقب‌گرد بودجه مساجد و تغییراتی که مجلس در این زمینه داده است و تامین بودجه مساجد از سوی ستاد عالی کانون‌های مساجد باید تامین شود، گفت: ‌ما بر اساس دستور و تصمیم مجلس عمل خواهیم کرد.


وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اتهاماتی که به نزدیکان رئیس جمهوری نسبت داده می‌شود و برنامه‌ها و اقدامات دولت برای مقابله با آن گفت:‌ ما ضمن تکذیب و تقبیح این مساله این حق را برای منتقدان قائل می‌شویم که اسناد و مدارک خود را به دستگاه‌های نظارتی ارائه کنند.


نوبخت تاکید کرد:‌ البته چنانچه این اتهامات اثبات نشود آن را گناه می‌دانیم و تقبیح می‌کنیم چرا که اگر شعار ما دعوت به انقلاب و انقلابی‌گری است باید عدالت را به عنوان اصلی انقلابی رعایت کنیم در غیر این صورت اتهام‌زنی‌ها رفتاری ضد انقلابی است.


سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات وزارت خارجه و دولت در راستای حادثه منا و پیگیری آن گفت: دستگاه دیپلماسی ما از طریق ابزارهای قانونی بین‌المللی و بر اساس اصل دفاع از حقوق ملت این مساله را پیگیری می‌کند.


وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره آزمایشات موشکی اخیر ایران و اظهارات مقامات آمریکایی گفت: در این زمینه اقداماتی غیر قانونی نداشته‌ایم با این حال برخی از امور باید با زیرکی انجام شود تا فرصت بهانه‌جویی به دولت یا کشوری را ندهیم چرا که بدخواهان مترصداند.


نوبخت ادامه داد: البته همه ما می‌دانیم چگونه عمل کنیم تا کسی متوجه نشود و در عین حال امور و اهداف مورد نظر خود را پیش ببریم؛ و اینها نکات ظریفی است که همگی به آن وقوف دارند.


وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره 15 مورد مغایرتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی برنامه ششم توسعه به آن وارد کرده است، گفت: این ایرادات به درستی وارد شده است چرا که با سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری مغایرت داشته است و آنچه در کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مغایرت‌ها تشخیص داده شده بود بعد از بررسی در صحن مجمع همگی به جز دو نکته مورد تایید قرار گرفت.


سخنگوی دولت در این زمینه ادامه داد: البته دولت نیز در این زمینه با مجمع موافق بوده است و امیدواریم شورای نگهبان هر چه سریع‌تر موارد اصلاحی را به مجلس بازگرداند تا اصلاحات صورت گرفته و در نهایت برنامه قابلیت اجرایی پیدا کند.


نوبخت در پایان در پاسخ به پرسشی درباره گمانه‌زنی‌هایی مربوط به دیدار اخیر رهبری و رئیس جمهوری و گلایه‌های رئیس جمهوری درباره انتقادات شدید به دولت و توصیه‌های رهبری مبنی‌بر حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه جلسات منظمی میان مقام رهبری و آقای روحانی وجود دارد صحیح است و در آنجا مسائل مختلفی میان آنها مطرح می‌شود.


وی ادامه داد: با این حال تصور می‌کنم آنچه شما درباره جزئیات این دیدار مطرح می‌کنید بیشتر زاییده ذهن افراد باشد اما با توجه به پیشینه روابط میان رئیس جمهوری و رهبر معظم انقلاب قطعا ایشان برای حضور در انتخابات با رهبری مشورت خواهند کرد چرا که ایشان ظرفیتی است که همه نهادها و دستگاه‌های نظام باید از خواست، دستور و رهنمودهای ایشان بهره ببریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب