مولاوردی: طرح ملی تابآوری اجتماعی زنان با مشارکت استانداریها در حال تدوین است/ برای عدالت جنسیتی نیازمند کمک دانشگاه و دانشگاهیان هستیم
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در نشست مشاوران دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی زنان و خانواده با تسلیت سانحه پلاسکو گفت: «متاسفانه در این سانحه تاسفبار و جانسوز تعدادی از هموطنان عزیزمان کشته شدند و همه ما را داغدار کردند. امیدواریم این سوانح با درس عبرتی که میگیریم تبدیل به فاجعه نشود، در کشورهای دیگر چنین حوادثی رخ میدهد ولی این گونه فاجعه نمیشود. امیدواریم با گزارشی که هیات تحقیق ریاست جمهوری ارائه خواهد داد درسی برای همه ما باشد.»
او با تسلیت درگذشت آیتالله هاشمی ادامه داد: «این رحلت ناگهانی ما را در بهت و شوک فرو برد، نقش ایشان در ارتقای جایگاه زنان در دوره سازندگی را نمیتوان نادیده گرفت. ایشان زیرساختهای حضور زنان در جامعه را فراهم کردند و برای اولین بار دفتر ریاست جمهوری در امور زنان را دایر کردند. البته در آن زمان مشاور زنان رئیسجمهوری اجازه حضور در جلسات هیات دولت را نداشت ولی بعدا در دولت اصلاحات با حکم آقای خاتمی مشاور رئیسجمهوری در امور زنان توانست در جلسات هیات دولت شرکت کند.»
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ادامه داد: «آیتالله هاشمی به نقش زنان در برنامههای توسعهای 5 ساله توجه ویژهای داشتند. اکنون هم در آستانه تصویب برنامه ششم توسعه هستیم. امیدواریم شورای نگهبان به رویکرد زنان در این برنامه توجه کند و ما هم بتوانیم بهتر در جهت تحقق آرمانهای آیتالله هاشمی گام برداریم.»
او همچنین برگزاری این نشست را در آستانه دهه فجر به فال نیک گرفت و گفت: «این ایام فرصت مغتنمی است تا مروری داشته باشیم بر شعارها و اهدافی که در انقلاب اسلامی مطرح شد. امیدوارم بتوانیم با برنامهریزی درست به سمت این اهداف پیش رویم.»
دختران در دوره اصلاحات دانشگاهها را تسخیر کردند
مولاوردی به وضعیت زنان در 4 دهه پس از وقوع انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: «در این 4 دهه زنان دورههای مختلفی را پشت سر گذاشتند که در هر دوره توانستند نقشآفرینی مطلوبی داشته باشند، آنها در دهه اول انقلاب و در دفاع مقدس پا به پای مردان در همه صحنهها حضور داشتند، در دهه دوم و دوران سازندگی نیز پا به میدان گذاشتند و در هر جا که توانستند نقشآفرینی کردند، در دهه سوم و دوره اصلاحات نیز فضایی فراهم شد تا زنان نقش مطلوبتری داشته باشند و توانستند در این دوره دانشگاهها را به تسخیر خود درآورند تا جایی که 54درصد دختران کرسیهای دانشگاهی را تصاحب کردهاند. در دهه چهارم اوج آمادگی برای توسعه و پیشرفت کشور به وجود آمد با وجود این آمادگی زنان در دو شاخص جدی سیاسی و اقتصادی حضور ندارند و بیشتر حضور زنان مربوط به حوزههای اجتماعی و فرهنگی است در صورتی که در قانون اساسی برابری زن و مرد مورد تاکید قرار گرفته است.»
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: «ما توانستهایم برابری جنسیتی را در دوره ابتدایی مدارس ایجاد کنیم و برای مشارکت بهتر نیازمند برنامه جدی هستیم.»
مولاوردی نقش زنان در مدیریت دانش و تحقق توسعه پایدار را انکار ناپذیر دانست و گفت: «در شرایطی که با استفاده بیرویه از منابع زمین روبرو هستیم، باید بهرهمندی مناسب از باقیمانده منابع مورد تاکید باشد. در این شرایط باید به واقعیتها توجه کنیم تا عقب نمانیم.»
مولاوردی به اهداف توسعه پایدار که در دستور کار همه کشورهای دنیاست اشاره کرد و گفت: «هدف برابری جنسیتی در کشور ما مورد تاکید است و ما به دنبال عدالت جنسیتی هستیم. البته روش قابل اجماعی در این زمینه وجود ندارد و نیازمند کمک دانشگاه و دانشگاهیان هستیم تا بتوانیم منطبق با شرایط کشورمان پیش رویم و توسعه پایدار را محقق کنیم.»
توافقنامه معاونت زنان با دانشگاه تهران اجرایی نشد
او به توافقنامهای که معاونت امور زنان ریاست جمهوری با وزارت علوم و معاونت علمی رئیس جمهوری امضا کرده است اشاره کرد و گفت: «نگران این هستم که این توافقنامه در حد امضا باقی بماند. توافقنامهای با دانشگاه تهران داشتیم که خوابگاه دختران تاسیس کنیم. این توافقنامه هنوز اجرایی نشده است، از این رو نگران امضای توافقنامه جدید هستم. امیدوارم مانند توافقنامه قبلی نشود و بتوانیم به برنامههایی که داریم برسیم.»
او به موضوع زنان در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: «در ماده 116 برنامه ششم توسعه به موضوع زنان پرداخته شده است. امیدواریم که شورای نگهبان آن را تایید کند تا از این طریق بتوانیم اهدافی را که برای زنان ایرانی تعریف کردهایم محقق شود.»
مولاوردی به مدیریت دانش در شهرها و کشورهای هوشمند تاکید کرد و ادامه داد: «مدیریت دانش کیفیت زندگی را ارتقا میدهد. البته برای این نوع مدیریت ملت و مردمی هوشمند لازم داریم. شهروندان باید بیاموزند که هوشمند و تابآور باشند، همچنین طرح ملی تابآوری اجتماعی زنان و خانواده با مشارکت استانداریها در حال تدوین است. از این طریق میخواهیم نقش زنان در شهرهای هوشمند فعال شود. برای متوازن کردن توسعه باید از زنان استفاده شود. امیدواریم که با همت همه زنان نهاد مستحکم خانواده در افق 1404 همچنان که در این چشمانداز مورد تاکید قرار گرفته بیش از پیش ارتقا یابد.»
انتهای پیام/