دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه اقتصاد دانش بنیان، اقدام و عمل کرده است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حمید میرزاده در این جلسه گفت: «خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی تاثیر زیادی در توسعه علمی، پژوهشی، فناوری و کارآفرینی در ایران داشته است. توسعه کیفی در دانشگاه آزاد اسلامی بهخصوص در دهه چهارم فعالیت آن، اتفاق افتاده است و امروز بیشتر واحدها به توسعه کارآفرینی، فناوری و پژوهشی و تبدیل فرآیند علم به ثروت و محصولات دانشبنیان توجه ویژه دارند.»
میرزاده به وضعیت مناسب دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ تجهیزات، فضاهای آموزشی، امکانات و اعضای هیات علمی اشاره کرد و گفت: «به پیشنهاد بنده، کارگروهی برای ارزیابی امکانات و تجهیزات دانشگاه، در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است و براساس گزارش مستند این کارگروه، دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای آموزشی علوم فنی مهندسی، انسانی، پزشکی، دارا بودن اعضای هیات علمی، فضاهای آموزشی، آزمایشگاهها و کارگاهها از وضعیت مطلوبی برخوردار است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: «این گزارش به وزارتخانههای علوم، بهداشت، مجلس شورای اسلامی و دولت ارسال شده و توانستیم تواناییهای خود در حوزه آموزش عالی را اثبات کنیم. در حالی که تقاضای اجتماعی برای تحصیلات تکمیلی در ایران وجود دارد دانشگاه آزاد اسلامی می تواند پاسخگوی این نیاز باشد.»
میرزاده یادآوری کرد دانشگاه آزاد اسلامی در طول دوره فعالیت خود توانسته بار بزرگی از دوش دولت بردارد. او گفت: «ما از دولت تدبیر و امید انتظار داریم تا از ظرفیت این دانشگاه برای کاهش بار مالی دولت استفاده بیشتری کند. امروز دولت با مشکلات مالی فراوانی مواجه است که دانشگاه آزاد اسلامی میتواند قسمتی از این مشکلات را حل کند.»
افتخارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی انکار ناپذیر است
او به افتخارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «ثبت بیش از 67هزار تولید علمی دانشگاه در پایگاه اسکوپوس، 46هزار مقاله علمی در سایت ISI و کسب رتبه 161 تولید علمی جهان در پایگاه ESI تنها با 39 واحد مجری دوره تحصیلات تکمیلی گوشه ای از افتخارات این دانشگاه بزرگ و مردمی است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادآوری کرد مقام معظم رهبری یکی از رهبران جهان است که بیشترین تاکید بر توسعه علمی و پژوهشی کشور دارند. او گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی براساس فرمودههای مقام معظم رهبری در راه توسعه اقتصاد دانشبنیان گام بر میدارد.»
او به بازدید آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد جزیره خارگ اشاره کرد و گفت: «واحد علوم دریایی خارگ ازجمله واحدهای برتر دانشگاه است، به طوری که ناوبران ناوهای شرکت ملی نفتکش و کشتیرانی جمهوری اسلامی اغلب از فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند.»
رعایت استانداردهای آموزش عالی در دانشگاه آزاد اسلامی
میرزاده اعلام کرد در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 19هزار عضو هیات علمی با درجه استادیاری وجود دارد. او گفت: «از این تعداد، 14هزار نفر واجد شرایط تدریس در دوره دکتری هستند. براساس مقررات جاری آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی می توانست با توجه به این تعداد عضو هیات علمی، 70هزار دانشجوی دکتری داشته باشد اما کمتر از نصف این رقم در واحدهای مجری دوره دکتری مشغول تحصیل هستند.»
او بر رعایت استانداردهای آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد و گفت: «میانگین نسبت عضو هیات علمی به دانشجوی دکتری در دانشگاههای دولتی یک به 5 است که این نسبت در دانشگاه آزاد اسلامی یک به 2.7 است.»
میرزاده یادآوری کرد دانشگاه آزاد اسلامی در 3 سال گذشته هیچ توسعه کمی نداشته است. او گفت: «برخی از واحدهای ما در این دوره ادغام یا منحل شدهاند و این امر با هدف توسعه کیفی و رسیدن به استانداردهای بالای آموزش عالی رخ داده است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به برگزاری اجلاس 71 شورای مرکزی دانشگاه در بهمن ماه سال جاری با موضوع فرهنگی اشاره کرد و گفت: «این دانشگاه یکی از معدود دانشگاههایی است که در حوزه اقتصاد دانشبنیان، پیام مقام معظم رهبری درخصوص «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» را عملی کرده است.»
واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تولید و عرضه محصولات دانشبنیان فرهنگی را در دستورکار خود قرار دادهاند
او در ادامه گفت: «معرفی مفاخر و مشاهیر ملی در اولویت امور فرهنگی دانشگاه قرار دارد. واحدهای دانشگاهی سراسر کشور نیز تولید و عرضه محصولات دانشبنیان فرهنگی را در دستورکار خود قرار دادهاند.»
میرزاده به انتخاب غرفه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان غرفه برتر در نمایشگاه پژوهش و فناوری در سال جاری اشاره کرد و گفت: «در این نمایشگاه دانشگاههای سراسر کشور دارای 3هزار و 200 مترمربع غرفه بودند، در صورتی که دانشگاه آزاد اسلامی به تنهایی غرفهای به مساحت 2هزار و 200 مترمربع داشت که در آن 800 محصول تجاریسازی شده در معرض دید عموم قرار گرفته بود.»
او گفت: «پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با دستور رئیسجمهور و آیتالله هاشمی رفسنجانی، تاسیس شده است. این پژوهشگاه که شبکه نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی است، دارای 20 آزمایشگاه برتر و بیش از 170 نخبه دانشگاهی است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای جلسه، از روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز خواست تقویت طرح های پژوهشی را در رأس برنامه های خود قرار دهند و برای توسعه علمی و پژوهشی واحد خود تلاش بیشتری داشته باشند.
بودجه دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اصلاحاتی بهخصوص در حوزه پژوهشی و استفاده از منابع دانشبنیان برای توسعه فعالیتهای پژوهشی و پیشبینی اعتبار برای بازخریدی و بازنشستگی کارکنان تصویب شد.
بودجه دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از حیث منابع و مصارف 176 میلیارد تومان و از حیث درآمد هزینه 140میلیارد تومان به تصویب اعضای جلسه رسید.
انتهای پیام/