دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1395 - 16:13
به مناسبت فرا رسیدن سال نو میلادی صورت می گیرد:

سازمان میراث فرهنگی میزبان نمایشگاه آثار صنایع دستی هموطنان مسیحی

نمایشگاه آثار صنایع دستی هموطنان مسیحی به حمایت دفتر. صادرات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از 11 تا 15 دی ماه در ساختمان شماره 1 سازمان از ساعت 9صبح تا 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان است.
کد خبر : 147530

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، هراچ مگردون طراح، سازنده و قلم زن نقره ، دارای درجه 2 هنری در رشته حکاکی، دارای 28 سال سابقه کار هنری و شرکت در نمایشگاه‌های گروهی مجموعه های نیاوران و سعدآباد و نمایشگاه ارمنستان در سال 2002 و بسیاری از نمایشگاه‌های داخلی و خارجی دیگر در رابطه با شروع فعالیت حرفه‌ای خود در این رشته گفت :از سال 57 با رواج زیورآلات طلای بانوان در آن زمان و با توجه به اینکه پدربزرگم طلاساز بودند و من همیشه از پدرم خاطراتی از طرز کار ایشان را می‌شنیدم و علاقه قلبی خود به این رشته، بالاخره مشغول به آموزش در رشته حکاکی نقره شدم ، تنها دو ماه نزد یک استاد آموزش دیدم و بعد به صورت خود آموخته مشغول به فعالیت در این رشته شدم .


مگردون در ادامه گفت: رشته حکاکی روی نقره مثل قلمزنی نیست، یعنی فقط با روش حکاکی روی ظرف نقره خام نقوش ایجاد می‌شود و از هیچ ضربه و کوبشی برای نقش کردن طرح بر روی ظرف استفاده نمی‌شود. این رشته از حکاکی روی نقره به قلم ارمنی معروف است که در سال 1918 توسط ارمنی‌هایی که از منطقه وان ترکیه به ایران کوچانده شدند، آورده شد. ابتدادر تبریز و سپس در سایر نقاط ایران توسط ارمنی‌های ایرانی نیز به کار گرفته شد. از اساتید به نام این هنر می‌توان به مرحوم استاد درساکیان اشاره کرد که آثارشان در مجموعه‌های خصوصی موجود می باشد و اثار و کارهایی که در کارگاه نقره‌سازی وان ساختند بسیار عالی و فاخر بوده است.


ایشان درباره نمایشگاه حاضر افزود: آثار به نمایش در آمده در این نمایشگاه تماما از نقره خالص هستند که در بعضی از آنها علاوه بر حکاکی، تزیینات مشبک و برجسته کاری نیز وجود دارد, این اثار شامل انواع صندوقچه، بشقاب شیرینی خوری، جام پایه دار، نقشه ایران، قاب قرآن و .... نیز است. شاخص‌ترین اثر این نمایشگاه نیز یک شکلات‌خوری در دار با پایه‌های کوچک منقوش و تزیینات گره چینی و گل و مرغ در تمام سطوح اثر و حتی زیر ظرف است.


استاد هراچ مگردون که آثارش را دلی می سازد و نه سفارشی ضمن تشکر از حمایت دفترصادرات معاونت صنایع دستی کشور ، مجددا خواستار حمایت از هنرمندان صنایع دستی و روشن شدن وضعیت بیمه هنرمندان نیز شد.



انتهای پیام/

برچسب ها: سال نو میلادی
ارسال نظر
هلدینگ شایسته