لاریجانی: کارکنان نیروی انتظامی باید آداب معاشرت با مردم را بیاموزند/مثلث نیروی انتظامی، قوه قضائیه و صداوسیما برای پیشگیری از جرائم ضروری است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی امروز - شنبه 5 اردیبهشت - در بیستمین همایش سراسری فرماندهان، رؤسا و مدیران نیروی انتظامی، با بیان اینکه «سالهای اخیر گردش کار در نیروی انتظامی مثبت و معقول بود»، گفت: طی سالهای گذشته مجموعههای گوناگون ترکیب و نیروی انتظامی کنونی را تشکیل دادند که از جمله آنها میتوان به اقدام مرزبانی، امیدهای انقلاب و پلیس اشاره کرد.
وی با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند قوای سهگانه به کمکهای مادی و معنوی نیاز دارد، گفت: شما مسیر پیش روندهای را طی میکنید و با نگاه از بیرون، موفق عمل کردهاید.
لاریجانی با اشاره به وضعیت نامساعد منطقه گفت: در این شرایط داغ منطقهای ایران از ثبات امنیتی برخوردار بوده که این موضوع یک دستاورد بزرگ محسوب میشود.
رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: اکنون کمتر کشوری در منطقه از وضعیت منظم برخوردار است، اما ایران از یک ثبات امنیتی معقول برخوردار بوده و این موضوع جز با حضور نیرویی پرکار محقق نخواهد بود.
لاریجانی عملکرد راهنمایی و رانندگی را نیز مثبت ارزیابی کرد و گفت: البته هنوز هم جا برای کار وجود دارد اما اقدامات صورت گرفته در تربیت اجتماعی موثر واقع شده است.
عملکرد نیوی انتظامی به نحوی باشد که مردم به سمت جرم نروند. آموزش و پرورش، آموزش عالی و رادیو و تلویزیون باید مردم را با رفتار اجتماعی آشنا کنند، بسیاری از مشکلات به دلیل ناآشنایی با قانون بوده و این موضوع نیازمند آموزش است |
به گفته رئیس قوه مقننه نیروی انتظامی شرایط خاص داشته و هیچیک از نیروها به این نحو با مسائل مردم درگیر نیستند.
وی تصریح کرد: نیروی انتظامی با مسائل روزمره مردم سر و کار دارد که میتوان آن را یک نکته مثبت دانست و شما تکیهگاه مردم هستید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته این موضوع اقتضائاتی داشته و افرادی باید در این نیرو بهکارگیری شوند که روحیه و تعشق داشته باشند.
کارکنان نیروی انتظامی باید آداب معاشرت با مردم را بیاموزند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «کارکنان نیروی انتظامی باید آداب معاشرت با مردم را بیاموزند»، اظهار کرد: اینها امور اکتسابی بوده و باید در این زمینه آموزش ببینند، اگر یک شخص یا نیرو تبدیل به تکیهگاه مردم شد، باید وزن آن را به خوبی بدانند و توصیه میکنم که رئیس نیروی انتظامی به آن توجه کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «لباس هم برای اقتدار نیروی انتظامی مهم است»، گفت: گاهی لباس سرباز به تن او زار میزند که این موضوع با اقتدار در تضاد است، حتی قد و قواره افراد هم برای پلیس بودن معیار است.
لاریجانی با اشاره به تنوع کار مأموران نیروی انتظامی گفت: سرریز برخی مسائل سیاسی و اجتماعی به شما مربوط است، گاهی نیز ندانستن قانون باعث مواجه شدن مردم با شما میشود و این موضوع وظیفه نیروی انتظامی بوده که به آن توجه کند.
وی یکی از معضلات را پیشگیری از جرم دانست و گفت: عملکرد نیروی انتظامی باید به نحوی باشد که مردم سمت جرم نروند.
لاریجانی با اشاره به سفر خود به یکی از کشورهای توسعه یافته گفت: این کشور 1.5 برابر ایران جمعیت داشت اما ارائه آموزش از کودکی باعث کاهش جرم در این کشور شده بود.
وی بر ضرورت پیشگیری تأکید کرد و افزود: آموزش و پرورش، آموزش عالی و رادیو و تلویزیون باید مردم را با رفتار اجتماعی آشنا کنند، بسیاری از مشکلات به دلیل ناآشنایی با قانون بوده و این موضوع نیازمند آموزش است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تشکیل مثلث نیروی انتظامی، قوه قضائیه و صدا و سیما برای پیشگیری از جرائم تأکید کرد و گفت: مجموعه اقدامات شما باید باعث بازدارندگی شود و در نظامهای توسعه یافته این مهم محقق شده است.
رئیس قوه مقننه تأکید کرد: مجازات باید به نحوی باشد که باعث بازدارندگی در کل جامعه شود، به طور مثال اگر برخورد با سارق هر چه سریعتر صورت گیرد و رسانهها نیز آن را به خوبی انعکاس دهند جنبه بازدارندگی خواهد داشت.
طولانی شدن زمان پیگیری جرائم تاثیر بازدارندگی ندارد
به گفته لاریجانی طولانی شدن زمان پیگیری جرائم تاثیر بازدارندگی نداشته و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد، برخورد با مجرم به کاهش آن منتهی خواهد شد.
رئیس نهاد قانونگذاری امنیت اجتماعی را کانون وظایف نیروی انتظامی دانست و گفت: پلیس نیروی مورد اتکای جامعه بوده و امنیت اجتماعی باید در اولویت امور باشد.
وی ادامه داد: حس آرامش باعث میشود که ذهن افراد در زمینه توسعه به خوبی کار کند، لذا آرامش سنگ بنای توسعه است.
گاهی لباس سرباز به تن او زار میزند که این موضوع با اقتدار در تضاد است، حتی قد و قواره افراد هم برای پلیس بودن معیار است |
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت حفاظت از مرزها تاکید کرد و گفت: مرزهای آبی و خشکی میتوانند به عنوان سرمایه کشور محسوب شوند به شرطی که متناسب با شرایط سایر کشورهای هم مرز ساماندهی شوند.
وی افزود: در شرق کشور مشکلات امنیتی وجود داشته و شاهد موجهای متنوع تروریستی در این کشورها هستیم، لذا باید در مرزبانی دقت لازم را داشته باشیم.
رئیس نهاد قانونگذاری تصریح کرد: در زمینه بستن مرزها اقدامات خوبی صورت گرفته اما کمبود منابع باعث تأخیر در اجرای کامل آن شده است، لذا اکنون باید شرایط را برای دستیابی به این مهم مهیا کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «قاچاق سوخت و کالا یک معضل است»، بیان کرد: در قانون آمده که از درآمدهای حاصله برای تقویت بنیه دفاعی کشور استفاده شود و باید شرایط را برای قاچاقچیان ناامن کرد؛ لذا کارکنان نیروی انتظامی بر ضرورت مبارزه با قاچاق به عنوان یک وظیفه ملی نگاه کنند.
لاریجانی گفت: برخورد با تمام دخیلان در مرحله قاچاق امری ضروری بوده و مجلس نیز از این موضوع حمایت خواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: شما برای مردم محترم و مطمئن هستید، از این رو باید با بهرهمندی از سرمایه مردمی برای اجرای بهتر مسئولیتها استفاده کنید.
سردار سرتیپ حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی نیز در این همایش گزارشی از عملکرد نیروی انتظامی در سال 93 و برنامههای سال 94 ارائه کرد.
انتهای پیام/