دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1395 - 14:53
در نشست خبری معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران مطرح شد:

پرداخت یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به شهرداری تهران/ وعده پرداخت بدهی 8 هزار و 837 میلیاردی دولت تا پایان سال

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به جلسه روز گذشته شهردار تهران با نوبخت از وعده دولت برای پرداخت 8هزار 837 میلیارد تومان از بدهی‌اش به شهرداری خبرداد.
کد خبر : 146149

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، قدرت‌الله گودرزی، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به جلسه روز گذشته شهردار تهران با محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، تصریح کرد: دولت بدهی خود نسبت به شهرداری را از سال 85 پرداخت نکرده و با توجه به اقدامات شهرداری همچنان مشکلات در حوزه محیط‌زیست و آلودگی هوا پابرجاست.


وی درآمدهای پایدار را دلیل این مشکلات دانست و گفت: ما در واقع باید به سمت درآمدهایی حرکت کنیم که استمرار داشته باشند تا بتوانیم پروژه‌های در دست را به پایان برسانیم.


بدهی 14هزار و 193میلیاردی دولت به شهرداری


وی با اشاره به میزان بدهی 14هزار و 193میلیاردی دولت به شهرداری تهران توضیح داد: قانونگذار دولت را موظف کرده است تا مبلغ 8 هزار و 837 میلیارد به شهرداری بپردازد. روز گذشته آقای نوبخت قول مساعد داد تا از صندوق ذخیره ارزی مبلغ یک‌میلیارد دلار به شهرداری بپردازد که البته این قانون مصوب سال 82 است. بر همین اساس دولت مکلف است مبلغ 5هزار و 123 میلیارد تومان همراه با آن یک‌میلیارد دلار مصوب به شهرداری تا پایان سال پرداخت کند.


وی در تفکیک بدهی‌های دولت به شهرداری گفت: در بحث یارانه بلیت مترو و اتوبوس 2100 میلیارد تومان و در پرداخت 60درصد از سهم شهرداری در جرایم رانندگی 1139 میلیارد تومان و همچنین 50درصد تسهیلات برای ساخت بزرگراه امام‌علی(ع) و فاینانس خطوط مترو باید به شهرداری پرداخت شود.


معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا قرار است دولت این مبلغ را به صورت نقدی بپردازد یا غیرنقدی، توضیح داد: به طور حتم دولت مشکلات مربوط به خود را دارد و ما توقع نداریم که این پول را به صورت نقدی به شهرداری پرداخت کند. راه‌ و روش‌هایی از جمله تهاتر ملک یا اوراق مشارکت برای پرداخت بدهی دولت به شهرداری وجود دارد.


وی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر میزان برآورد هزینه استخدام 5 هزار نفر در شهرداری تهران گفت: این افراد از خارج استخدام نمی‌شوند، بلکه آنها کسانی هستند که در شهرداری مشغول به کارند و تنها تغییر وضعیت یا جابه‌جایی پیدا می‌کنند. گروهی در شرکت‌های متفرقه مشغول به کارند که وارد خدمات اداری می‌شوند.


گودرزی تاکید کرد که تغییر در حقوق و مزایای آنها بسیار کم است و بار مالی مشکل‌آفرینی را بر دوش شهرداری نمی‌گذارد.


وی با اشاره به اینکه درآمدهای پایدار از محل درآمدهای نقدی مصوبه شورای شهر تهران در سال 86 است، عنوان کرد: با تصویب این لایحه 15 درصد از درآمدهای شهرداری باید از محل درآمدهای پایدار تامین می‌شد که البته تا پایان سال 94 این میزان به 40 درصد رسید و در 9 ماهه سال 95 این میزان به 43 درصد رسیده است.


کاهش درآمدهای ناپایدار


گودرزی با بیان اینکه در سال 86 درآمد ناپایدار برای شهرداری 80 درصد بوده است، اضافه کرد: امروز درآمدهای ناپایدار شهرداری به 49 درصد رسیده است. شهرداری تلاش کرده تا وابستگی خود به ساخت‌وسازها را کمتر کند، اما با توجه به کاهش وصولی و عوارض وصولی از مردم (دفترچه ارزشی معاملات ملکی) در سال 93 این موضوع محقق نشده است.


معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران تاکید کرد: 40 تا 45 درصد از درآمدهای پایدار برای شهرداری تهران، درآمدهای حاصل از ارزش افزوده بوده است که این موضوع از سال 96 از سهم درآمدهای شهرداری کاسته خواهد شد و در این زمان درآمد شهرداری تهران 2هزار میلیارد تومان کاهش پیدا می‌کند.


گودرزی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌بر آخرین وضعیت پرداخت دیون به پیمانکاران (شهرداری در مجموع 13هزار میلیارد تومان به پیمانکاران و بانک‌ها بدهکار است) توضیح داد: از فروردین سال گذشته پرداخت دیون به پیمانکاران را آغاز کرده‌ایم و تا امروز 2700 میلیارد تومان از بدهی شهرداری به پیمانکاران پرداخت شده است.


وی با بیان اینکه پرداخت بدهی‌ها همراه با اصلاحات بوده است، توضیح داد: در برخی از موارد پیمانکار سندی را تنظیم، اما به وظایف خود براساس وقت تعیین شده عمل نکرده و دوباره سند جدید با مبلغ جدیدی را تنظیم کرده بود. در وهله اول باید اصلاحات صورت می‌گرفت تا میزان کلی بدهی‌ها مشخص شود.


معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه پیمانکارانی که طلب آنها زیر 100 و 300 میلیون تومان بوده است پرداخت بدهی‌شان رو به اتمام است، گفت: برای پیمانکارانی که بدهی شهرداری به آنها بالای 500 میلیون تومان بوده است، پرداخت 70درصد غیرنقد و 30 درصد نقد را در نظر گرفته‌ایم. در این زمان تهاتر دیون صورت می‌گیرد و شهرداری به ازای تهاتر به طلبکاران خود ملک، هولوگرام و... می‌دهد.


گودرزی ادامه داد: تلاش شده است تا املاکی که به طلبکاران داده می‌شود، کاملا قانونی و دارای سند مناسب باشد. در این زمینه هیچ اقدام غیرقانونی انجام نخواهد شد.


وی با بیان اینکه با توجه به روند پیش‌رو دیون پیمانکاران تا آخر سال به طور کامل پرداخت می‌شود، عنوان کرد: در این زمینه شفافیت‌های مالی صورت گرفته است و ما تمام تلاش خود را برای پرداخت بدهی‌ها انجام می‌دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب