دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1395 - 15:24

قزلی در کابل: زبان فارسی، گنج پایان‌ناپذیر دو ملت ایران و افغانستان است

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در شب شعر «رسول مهربانی» که به مناسبت میلاد پیامبر اکرم صلی‌الله و علیه و آله در پایتخت افغانستان برگزار شد، زبان فارسی را گنج مشترک و پایان‌ناپذیر دو ملت ایران و افغانستان دانست.
کد خبر : 143392

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، در این شب شعر و گردهمایی فرهنگی که به همت رایزنی فرهنگی ایران در افغانستان و وزارت اطلاعات و فرهنگ این کشور در محل تالار همایش مؤسسه فرهنگی ـ هنری نمارسانه کابل برگزار شد، جمع زیادی از چهره‌های سیاسی، فرهنگی، ادبی و شاعران افغانستان و ایران شرکت کردند.


مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان از سخنرانان این برنامه بود که در سخنرانی خود با اشاره به میلاد حضرت رسول (ص) ابراز امیدواری کرد، روزی فرا برسد که در آن جهان اسلام شاهد وحدت عملی باشد.


وی در بخش دیگر سخنان خود در باب اهمیت زبان فارسی گفت: برخی میدان‌های گازی و نفتی و حتی رودخانه‌ها، بین چند کشور مشترک است که برداشت بیشتر از آنها توسط یک کشور، سبب ایجاد کدورت‌ها و گاهی معضلات می‌شود. اما ایران و افغانستان تنها کشورهایی هستند که در جغرافیای سیاسی فعلی، در گنج و معدنی اشتراک دارند که هر چه بیشتر از آن برداشت کنند، نه تنها از آن کم نمی‌شود، بلکه به آن افزوده می‌شود.


وی گفت: آن گنج، زبان فارسی است؛ قدیمی‌ترین زبان دست نخورده، دنیا که تفاوت آن در این هزار سال اخیر بسیار اندک بوده است.


قزلی در بخش دیگری از سخنانش با بیان برخی فعالیت‌های بنیاد شعر و ادبیات داستاتی ایرانیان اظهار کرد: این بنیاد تلاش کرده تا با برگزاری محافلی در کابل و هرات در دو سال گذشته، شاعران افغانستان را در برگزاری جشنواره شعر فجر مشارکت دهد.


وی افزود: سال قبل در شهرری و برای نخستین بار، اولین مجلس ادبی رسمی افغانستانی‌های مقیم ایران را به یکی از محافل شعر فجر اختصاص دادیم و این اقدامات توسعه خواهد یافت.


مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان ادامه داد: با افتخار اعلام می‌کنم که در سال جاری و در نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد، بخش ویژه‌ای را به ادبیات مکتوب افغانستان اختصاص داده‌ایم. جشنواره شعر فجر هم بخش ویژه افغانستان خواهد داشت و در این جشنواره‌های ادبی، آثار نویسندگان و شاعران افغانستانی بررسی و نامزدها و برندگان آن معرفی خواهند شد.


قزلی ادامه داد: این فعالیت‌ها گام‌های نخستین اقدام نهایی ما برای راه‌اندازی جایزه جهانی داستان فارسی و جایزه جهانی شعر فارسی است که امیدوارم تحقق یابد.


به جای اشتراکات، از یگانگی فرهنگی سخن بگوییم


رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دیگر سخنران این محفل ادبی و دینی بود. رضا ملکی در سخنانی اظهار کرد: برای توسعه اخلاقی و ایجاد وحدت و همبستگی، نیاز داریم که سیره عملی انسان کامل، یعنی حضرت محمد مصطفی (ص) را در مناسبات و رفتار فردی و اجتماعی‌مان پیاده کنیم.


وی همچنین وحدت و همبستگی میان امت اسلامی را از مهم‌ترین نیازهای جوامع اسلامی توصیف کرد و گفت: در فرهنگ رسولان الهی، همه‌ مؤمنان باهم برادر و برابرند و به همین دلیل وحدت در جوامع اسلامی در اولویت قرار دارد.


ملکی در ادامه با اشاره به وجود معضلاتی در جهان اسلام افزود: دشمنان مشترک ما در صدد ایجاد شکاف و تفرقه هستند و برای رسیدن به اهداف‌شان، جنگ‌های نیابتی را در کشورهای اسلامی به راه انداخته‌اند.


رایزن فرهنگی کشورمان در کابل همچنین گفت: برای اولین‌بار حضرت امام خمینی (ره) ایام میلاد پیامبر اکرم (ص) را به عنوان هفته وحدت میان امت اسلامی نامگذاری کرد و فرمودند که مرزهای سیاسی، اسباب جدایی میان ‌آنها نیست.


وی همچنین از شاعران و هنرمندان ایران و افغانستان خواست که موضوعات وحدت‌بخش را در کانون فعالیت‌های ادبی و فرهنگی‌شان قرار دهند.


ملکی گفت: ملت‌های افغانستان و ایران دارای پیوندهای مشترک و قوی فرهنگی هستند و بجاست که به‌جای مشترکات فرهنگی، از کلمه یگانگی فرهنگی میان دو ملت یاد کنیم.


در محفل ادبی و شب شعر «رسول مهربانی»، شاعرانی همچون سیدرضا محمدی، محمدرسول جعفریان، سیدزکریا راحل موسوی، فاضل محجوب و صالح صدر، در شأن و شخصیت پیامبر مهربانی، به خوانش اشعار خود پرداختند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب