دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1395 - 16:21

ریاست جمهوری دونالد ترامپ به خطر افتاد/ احتمالا 30 الکترال کالج به ترامپ رای نخواهند داد

یک استاد برجسته دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد گفته است که اطلاع دارد 30 تن از جمهوری‌خواهانی که در انتخابات 8 نوامبر (18 آبان) به عضویت هیات الکترال کالج درآمده‌اند، حاضر نیستند رای نهایی خود را به دونالد ترامپ بدهند.
کد خبر : 142670

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، لری لسیگ که در انتخابات سال 2016 از سوی حزب دموکرات برای عضویت در هیات الکترال کالج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نامزد شده بود، پیشنهاد کرد از الکتورهایی که می‌خواهند «بنا به وجدان خویش» رای بدهند، حمایت حقوقی به عمل آید.


انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در دو مرحله انجام می‌شود. در مرحله نخست مردم با رای دادن به نامزد مورد نظر، الکترال کالج‌هایی که قصد دادن رای نهایی به این نامزد را دارند، برمی‌گزینند. سپس در مرحله دوم و نهایی، هیات الکترال کالج رئیس‌جمهوری آمریکا انتخاب می‌کند.


بیشتر ایالت‌های آمریکا، الکتورها را موظف کرده‌اند که به رای مردم در مرحله اول وفادار باشند اما لسیگ می‌گوید «سوابقی وجود دارد که بگوییم که مقامات فدرال، این اختیار موجود در قانون اساسی را دارند که بتوانند به صورت مستقل و براساس قضاوتی غیرحزبی به کسی که مناسب می‌دانند، رای بدهند.»


تاکنون تنها یک الکتور جمهوری‌خواه یعنی کریس ساپران، از ایالت تگزاس به صور عملی گفته که در نشست الکترال کالج در روز 19 دسامبر (29 آبان) به دونالد ترامپ رای نخواهد داد. این در حالی است که نرامپ با پیروزی در ایالت تگزاس همه الکترال کالج‌های این ایالت را به خود اختصاص داده بود.


این حقوقدان دانشگاه هاروارد در گفت‌و‌گو با ام‌اسان‌بی‌سی گفت که تعداد بیشتری از الکتورها به صورت خصوصی به او گفته‌اند که می‌خواهند در روز 19 دسامبر رای خود را مستقلا بدهند. اگر تعداد این الکتورها به 37 نفر برسد، دونالد ترامپ از راهیابی به کاخ سفید باز خواهد ماند.


لسیگ در این گفت‌و‌گو اعلام کرد که «در میان الکتورهای جمهوری‌خواه، سه دسته افراد وجود دارند. ما اعتقاد داریم که اکنون 20 نفر از این عده به ترامپ رای نخواهند داد. البته احساس می‌کنیم که تعداد کسانی که به ترامپ رای نخواهند داد، بیشتر از این خواهد بود اما مطمئنیم که حداقل 20 تن به ترامپ رای نخواهند داد.»


دونالد ترامپ بیش از 2.8 میلیون رای کمتر از هیلاری کلینتون رقیب دموکراتش به دست آورده است؛ اما به دلیل کسب تعداد بیشتری الکترال کالج، موفق شده فعلا به عنوان رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا لقب گیرد.


این حقوقدان دانشگاه هاورارد درباره این که آیا الکتورها مجبور هستند از آرای مرحله اول تبعیت کنند یا خیر می‌گوید که هیات الکترال کالج برای این موضوع بنا نشده که مثل ماشین به دستوراتی که به آن داده می‌شود، عمل کند اما او می‌گوید که اگر این هیات رایی خلاف رای مرحله اول داشته باشد «روند انتخاب رئیس‌جمهوری کاملا به هم خواهد خورد.»


او افزود «الکتورها اخلاقا متعهد هستند که از آرای مرحله اول تبعیت کنند مگر این که دلایل اخلاقی قوی‌تری داشته باشند که چنین رفتاری داشته باشند. فقدان صلاحیت نامزد پیروز می‌تواند یکی از این موارد باشد.»


در تاریخ آمریکا هرگز سابقه نداشته که الکترال کالج‌ها نامزدی را که در دور نخست آرای بیشتری به دست آورده است، رد کنند.


در سال 1808 وقتی سه الکتور دموکرات و سه الکتور جمهوری‌خواه، با ریاست جمهوری جیمز مدیسون مخالفت کردند، احتمال رد او از سوی الکترال کالج‌ها وجود داشت اما نیاز به آرای منتفی بیشتری از جانب الکتورها بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب