دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بیانیه پایانی کنفرانس امنیتی تهران: راه حل نهایی بحران‌های منطقه، تعامل، اعتماد و همکاری متقابل کشورهاست

شرکت کنندگان کنفرانس امنیتی تهران با انتشار بیانیه ای، بروز اختلاف و چنددستگی در امت اسلامی را محکوم و بر تعامل، تعاون و مشارکت کشورهای منطقه از طریق گفت وگو، اعتماد و همکاری متقابل تاکید کردند.
کد خبر : 142337

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در بیانیه این کنفرانس که روز یکشنبه با حضور برخی مقامات و پژوهشگران حوزه امنیت در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد،‌ آمده است: نخستین کنفرانس امنیتی تهران در زمانی برگزار می شود که بخش هایی از سرزمین اسلامی در آتش تفرقه و عصبیت های قومی و فرقه ای جاهلانه می سوزد و اختلاف و چند دستگی بر امت اسلامی سایه افکنده است.


این بیانیه می افزاید: این شرایط زمینه مناسب را برای سوءاستفاده حداکثری دشمنان انسانیت به ویژه صهیونیسم پلید و استکبار جهانی آمریکا فراهم ساخته است.


اندیشمندان شرکت کننده در این کنفرانس ضمن محکوم ساختن عوامل بروز این شرایط اسفبار و تاکید بر ضرورت بازگشت به آموزه های اصیل اسلامی در این بیانیه اعلام می دارند که تعاون و مشارکت کشورهای منطقه از طریق گفت و گو، اعتماد و همکاری متقابل، راه حل نهایی درد و رنج ها، بحران ها و جنگ های درون منطقه و استقرار نظم امنیتی پایدار در غرب آسیا است.


آنان در این بیانیه حضور بیگانگان در منطقه را نه تنها باعث حل نشدن مشکلات امنیتی دانستند بلکه معتقدند بر پیچیدگی و بغرنج شدن مسائل امنیتی و فروپاشی نظم امنیتی منطقه ای خواهد افزود.


این بیانیه اضافه می کند: تاریخ این منطقه از زمان معاهده سایکس – پیکو تا امروز نشان داده که اتکا و اعتماد به بیگانگان نتایج زیانباری برای منطقه داشته است. یکی از نتایج ملموس این اتکا خالی شدن زرادخانه قدرت های بزرگ و خزانه کشورهای منطقه به قیمت جنگ های خانمانسوز یا شکل گیری صلح مسلح در غرب آسیا است.


در این بیانیه با اشاره به ضرورت شکل گیری نظم امنیتی منطقه ای در غرب آسیا بر اساس خود اتکایی امنیتی به جای امنیت وارداتی و عاریتی، بر الگوی نظم امنیتی مناسب برای منطقه غرب آسیا که مبتنی بر همکاری و مشارکت تمامی کشورهای این منطقه در همه ابعاد آن تاکید می کند.


اندیشمندان شرکت کننده در این کنفرانس در این بیانیه تصریح می کنند: جمهوری اسلامی ایران بعد از چهار دهه از عمر با برکت خود نشان داده که فارغ از هر گونه فرقه گرایی، هیچگاه به دنبال نظم امنیتی هژمونیک نبوده و همواره در پی حفظ و تحکیم انسجام اسلامی در بین ملت های منطقه برای استقرار نظم امنیتی منطقه به صورت درون زا بوده است.


در پایان این بیانیه آمده است: بر اساس ضرورت های فوق، دبیرخانه دائمی کنفرانس امنیتی تهران در موسسه بین المللی مطالعات و تحقیقات ابرار معاصر تهران تشکیل شده است و از تمامی اندیشمندان ایرانی و غیر ایرانی دعوت می نماید که به طور مستمر با این دبیرخانه ارتباط داشته باشند و نظرات و پیشنهادات خود را جهت تداوم این حرکت وحد بخش و صلح آفرین در این حوزه بسیار مهم استمرار دهند.


کنفرانس امنیتی تهران روز یکشنبه (21 آذر) با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، علی شمخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات، حسام الدین آشنا رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در سالن اجلاس سران گشایش یافت.


در این همایش یک روزه، 6 کارگاه آموزشی تخصصی برگزار شد که در هر کارگاه آموزشی دو مقاله خارجی و 4 مقاله داخلی ارائه گردید. 150 مقاله کامل و 200 خلاصه مقاله به این کنفرانس ارائه شد که 100 مقاله پذیرش شده است.


در این کنفرانس بین المللی شرکت کنندگان اصلی آن نیز از مراکز علمی و صاحبنظران و پژوهشگران در حوزه نظم منطقه ای غرب آسیا حضور داشتند.


علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی سخنرانان این کنفرانس بودند.
13 مرکز تحقیقاتی از جمله مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز پژوهش های مجلس و دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برای برگزاری این کنفرانس امنیتی همکاری داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب