بازگشایی سامانه جذب هیات علمی علومپزشکی از ماه آینده/جزئیات رشد حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در سه سا ل گذشته
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدعلی ابطحی، معاون علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست سومین دوره جشنواره لقمان حکیم در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره رشتههای مورد تایید وزارت بهداشت در حوزه علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «همه رشتههای علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مورد تایید وزارت بهداشت هستند و هیچ رشته بدون مجوزی نداریم. اکنون تعامل سازنده و خوبی با وزارت بهداشت ایجاد شده و آن بیاعتمادی که قبلا نسبت به حوزه علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمده بود، با رفتار صحیح، ارتقا، جذب هیات علمی، توسعه کیفی و... به اعتماد تبدیل شد. حتی در بسیاری از مواقع بیش از حد انتظارمان از سوی وزارت بهداشت بازخورد مثبت دریافت کردیم.»
او افزود: «براساس برنامه دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هدف، ارتقای آموزش است. ما در حوزه علومپزشکی سعی کردیم همزمان با ارتقای کمیت، کیفیت را نیز پیش ببریم. در ارتقای کمی کمتر به سوی رشتههای مقطع کارشناسی رفتیم و بیشتر بر روی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تاکید داشتیم.»
ابطحی گفت: «بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که سال 92 با دستور کتبی وزارت بهداشت مجوز فعالیت آموزشی نداشتند، مشکل آنها رفع شد. حتی اکنون در حال پذیرش دانشجویان مقاطع کارشناسیارشد هستند. در سال 92 تعداد زیادی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مورد خطاب وزارت بهداشت بودند که یا دانشجو کم بگیرند یا فعالیت نکنند، اما مشکل همه آن واحدها حل شد. حتی ما برای اولینبار PHD پرستاری و PHD بافت در واحد تهران جذب کردیم. به علاوه برای اولینبار دانشگاه آزاد اسلامی در آزمون دستیاری وزارت بهداشت مجوز جذب تعدادی دانشجوی دستیاری داخلی را گرفت، در حالی که در گذشته بالاترین سطح علومپزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی دکتری حرفهای بود.»
تعداد رشتههای تخصصی دانشکده دندانپزشکی به 10 رشته رسید
ابطحی گفت: «دانشکده دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی از سالهای قبل رشتههای تخصصی و فوقتخصصی داشت، اما امسال طبق آخرین مجوز، فلوشیپ ایمپلنت برای واحد دندانپزشکی صادر شد و اکنون این واحد 10 رشته تخصصی دارد. این دانشکده همچنین جزو معدود دانشکدههای دندانپزشکی در کشور است که 10 رشته تخصصی دارد. به علاوه دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در سالجاری بین کل دانشکدههای دندانپزشکی کشور توانست در 5 گروه برتر شناخته شود. 3 گروه از دانشکده دندانپزشکی نیز جزو رشتههای برتر کشور شناخته شدند.»
او افزود: «اگرچه زحمات بسیار زیادی در 3دهه گذشته برای ایجاد ساختارها انجام شده بود، اما با ورود میرزاده به دانشگاه آزاد اسلامی ارتقای آموزش به یکی از اهداف طلایی تبدیل شد. ما سعی کردیم با بازمهندسی جدی در حوزه علومپزشکی، سطح آموزش را ارتقا دهیم.»
ابطحی گفت: «پیش از این فقط چند واحد دانشگاه آزاد اسلامی EDO داشتند، اما اکنون 50 مرکز EDO با تایید وزارت بهداشت فعالیت میکنند، به علاوه 50 مرکز مهارتهای بالینی با امکانات کامل ایجاد شده است. در طول سه سال گذشته در تمام سطوح رشد بسیار چشمگیری داشتیم، به طوری که توانستیم سال گذشته 500 هیات علمی جذب کنیم. تعداد هیات علمی علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در طول 30 سال گذشته 1100 نفر بود و در 2 سال گذشته 500 عضو هیات علمی به این میزان اضافه شد.»
سامانه جذب هیات علمی از ماه آینده باز میشود
او از بازگشایی سامانه جذب هیات علمی علومپزشکی از ماه آینده خبر داد و گفت: «قرار است در این فراخوان نیز 500 عضو هیات علمی جذب کنیم. جذب این تعداد هیات علمی هزینههای زیادی برای دانشگاه به همراه خواهد داشت، اما ما اینها را هزینه فرض نمیکنیم بلکه یک نوع سرمایهگذاری میدانیم.»
معاون علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «همه تلاش ما این است که سطح علمی مملکت را بالا ببریم. پیرو تلاشهای انجام شده در این 3 سال 8 نفر از دانشجویان ما در المپیاد دانشجویی مدال نقره کسب کردند. به علاوه 25 نفر از فارغالتحصیلان ما سهمیه 2.5 درصد شدند. امسال حدود 30 الی 35 درصد از خروجیهای هر واحد دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علومپزشکی در آزمون دستیاری قبول شدند.»
ارسال مدارک و مستندات 200 رشته جدید به وزارت بهداشت
او افزود: «حدود 200 رشته جدید با همه امکانات و مدارک آماده و به وزارت بهداشت فرستاده شد تا بردهای مختلف وزارت بهداشت درخواستهایمان را بررسی کند. ما به دنبال این هستیم که از استانداردهای ملی و بینالمللی برای ارتقای آموزش استفاده کنیم.»
معاون علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «امسال تفاهمنامهای به امضای سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت و حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رسید که بسیاری از مشکلات ما را حل کرد و ما را به دانشگاههای علومپزشکی نزدیکتر کرد و واگراییها از بین رفت و همگرایی تبدیل شد.»
او افزود: «براساس این تفاهمنامه ما هر رشتهای که در حوزه علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد میکنیم 50درصد هیات علمی آن را باید تامین کنیم و 50 درصد باقیمانده نیز از استادان حقالتدریس که از دانشگاههای سراسری به دانشگاه ما میآیند تامین شود. به علاوه هر دو حقالتدریس به عنوان یک هیات علمی در نظر گرفته میشود.»
ابطحی گفت: «ما قصد داریم بتوانیم یک نفر از فارغالتحصیلان علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی را در بردهای وزارت بهداشت دخیل کنیم، مکاتبات این مساله انجام و زمینههای آن نیز فراهم شد. آنچه ما را به موفقیت نزدیک کرد، صداقت و داشتن استراتژی مشخص در این زمینه بود.»
ایجاد 33 مرکز تحقیقاتی در حوزه علوم پزشکی در دوره مدیریتی جدید
او افزود: «در حوزه پژوهش تا قبل از دوره مدیریتی جدید ما هیچ مرکز تحقیقاتی نداشتیم، اما اکنون دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علومپزشکی 33 مرکز تحقیقاتی دارد که 25 مرکز آن برتر هستند.»
او درباره آزمونهای جامع علوم پایه پیشکارورزی و... گفت: «سال گذشته وزارت بهداشت این آزمونها را برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میکرد، اما با تلاش فراوان، برگزاری آزمون و طرح سوال به استادان دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد. در آزمون علوم پایه مدال طلا از آن دانشجوی واحد قشم دانشگاه آزاد اسلامی شد. به علاوه در آزمون پیشکاروزی در سال جاری میانگین نمرات ما از سطح کشور بالاتر بود و ردی کمتری داشتیم.»
ابطحی گفت: «بیش از 30درصد دانشجویان ما در رشتههای تخصصی قبول میشوند. اکنون دانشگاه آزاد اسلامی 70هزار دانشجو در رشتههای مختلف پزشکی و مقاطع مختلف دارد.»
او افزود: «سال 92 سالانه 29 هزار نفر در حوزه علومپزشکی جذب میکردیم اما در راستای کیفیسازی آموزش این تعداد را به 9 هزار نفر رساندیم اگرچه که دانشگاه آزاد اسلامی از نظر مالی صدمه دید، اما هدف بزرگتری مانند ارتقای آموزش را مدنظر قرار دادیم.»
انتهای پیام/