دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1395 - 12:52

حجاریان: به دنبال ایجاد سنگرهای مستحکم از طریق جامعه مدنی هستیم/ انگار خراسان جزو ایران نیست!/ روحانی بهترین فرد برای ادامه راه است

سعید حجاریان درباره توسعه سیاسی ایران گفت: ما همین امروز هم به فکر این هستیم که در دوره بعد انتخابات شوراها و ریاست جمهوری را ببریم. این را به صراحت می گویم.جامعه مدنی سنگر مستحکمی است و ما به دنبال ایجاد سنگرهای مستحکم از طریق جامعه مدنی هستیم. در ظهور پدیده های نظیر احمدی نژاد، گسترش پدیده حاشیه نشینی دخیل بود
کد خبر : 139694

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از دیده‌بان ایران، سعید حجاریان درباره تجربه فعالیت نظامی و اطلاعاتی خود و تفاوت‌های این دو بایکدیگر گفت: اگر منظور شما از حیث امنیت ملی و اقدامات این دو در این حیطه است، هر دو یعنی نظامی ها و اطلاعاتی ها جزو مولفه های امنیت ملی هستند و در چارچوب امنیت ملی جای می‌گیرند که هر کشوری دارای آن است. امنیت ملی مولفه‌های زیادی دارد که دوتای آن نیروهای امنیتی و اطلاعات و همچنین نیروهای نظامی هر کشوری هستند.


وی ادامه داد: من مجبور شدم به این حوزه ها وارد شوم. اول انقلاب بحث این بود که چه خطراتی انقلاب را تهدید می کند. خطراتی مانند "کودتا" وجود داشت که تهدید کننده انقلاب بود و همه می گفتند که ممکن است برای جلوگیری از انقلاب کودتا شود. خب، دوستان ما که آن جا بودند به بنده می‌گفتند که تو پیش ما و داخل کمیته بیا. آن کمیته، کمیته ویژه ای بود که داخل ستاد مشترک شکل گرفته بود. هدف هم از تشکیل این کمیته این بود که اگر بخواهد کودتایی صورت بگیرد، ستاد مشترک از آن با خبر شود و درصدد جلوگیری بر آید، کما اینکه کودتای نوژه هم به همین شکل برملا و جلوی آن گرفته شد.


من تئورسین اصلاحات نیستم!


حجاریان درباره اینکه « برخی وی را تئورسین توسعه سیاسی می‌دانند» گفت: چه کسی این حرف ها را گفته؟ نه من و نه دوستانم چنین چیزی نگفته ایم!


این چهره اصلاح طلب ادامه داد: من هم یک نفر هستم مثل بقیه و در حقیقت برای پیشبرد اسلام و دموکراسی تلاش کردم و تا حدودی هم به آن رسیدیم. الان ببنید مسیر دموکراسی در ایران از صندوق رأی می‌گذرد و همه دارند به آن استناد می‌کنند، حتی جریان مخالف اصلاحات. آن ها هم کم و بیش این مسیر را پذیرفته اند، جز عده قلیلی که مخالف اصلاحات هستند. اینکه قواعد بازی رعایت شود، صندوق رأی بین ما حکم باشد و خیلی از شعارهایی که جریان اصلاحات داده ، امروز بین مردم جاری است.


انگار خراسان جزو ایران نیست!


حجاریان در پاسخ به این پرسش «منظورتان از عده ای که این مسیر را نپذیرفته اند، کیست؟» افزود: جریان افراطی راست. همان‌هایی که می‌گویند قانون چیست. مثلا یک هفته نامه ای را قاضی بسته، اما می‌گویند من بالاتر از حکم قاضی هم می‌توانم اقدام کنم. آیا این حرف قانونی است؟ یا به طرف می گویند چرا رفته ای و سفارت را آتش زده ای؟ پاسخ می‌دهد من عصبانی شدم یا من حساس شده بودم و متاسفانه برخی تصمیم گیران می‌گویند خوب حالا چون حساس و عصبانی بوده اند، نباید با این افراد برخورد کنیم! یکی از این کارها را اگر یک اصلاح طلب کرده بود، با ما چه کاری می‌کردند؟یا مثلا طرف از جانب خودش به اوباما نامه می‌نویسد. اگر من به اوباما نامه بنویسم با بنده چه برخوردی خواهند کرد؟ مگر طرف جز یک شهروند عادی بیشتر است؟ شما اگر به اوباما نامه بنویسید چه برخوردی با شما خواهند کرد؟ چرا، چقدر و مگر می شود اینقدر یک بام و دو هوا؟ یا برخی می‌گویند شاید تبلیغات را شروع کرده اند. به چه زبانی باید بگوییم، انتخابات ریاست جمهوری چند ماه دیگر برگزار خواهد شد، چرا عده ای از الان تبلیغات می کنند؟ چه خبر شده است؟


وی افزود: یا می بینیم که خراسان برای خودش کشوری جدا شده، طرف می‌گوید "تا من اینجا هستم برگزاری کنسرت ممنوع است" انگار خراسان جزو ایران نیست! متاسفانه در حال شنیدن حرف‌های عجیب و غریبی هستیم.


می‌خواهیم انتخابات شوراهاو ریاست جمهوری را ببریم


حجاریان در پاسخ به پرسش که شما در برهه‌ای پروژهای با عنوان "دموکراتیزاسیون کردن کشور" تحت عنوان "توسعه و نوسازی سیاسی" را مطرح کردید که شعارهایی نظیر «فتح سنگر به سنگر تا رسیدن به سنگر فرماندهی»، گفت: بخش آخر موضوع «فتح سنگر به سنگر» متعلق به من نیست و من چنین چیزی نگفته‌ام. این بخش «تا رسیدن به سنگر فرماندهی» را من نگفته ام، عده ای آن را اضافه کرده و دست برده اند توی این شعار. من چنین چیزی نگفته‌ام و تنها اشاره به «فتح سنگر به سنگر کرده‌ام».


وی تصریح کرد: «فتح سنگر به سنگر» یعنی اینکه از طرق قانونی و از راه صندوق رأی اصلاح طلبان ابتدا به شوراها و بعد از آن به ریاست جمهوری برسند. بالاخره ما حزب بودیم و حق داشتیم که این موضوع را تا رسیدن به هدف پیش ببریم. البته نه فقط ما، بلکه همه حق دارند به این مسئله فکر و برای رسیدن به آن تلاش کنند؛ اصلا قاعده سیاسی در تمام دنیا همین است، مگر این جرم است؟ ما همین الان هم به فکر این هستیم که در دوره بعد انتخابات شوراهاو ریاست جمهوری را ببریم. این را به صراحت می گویم.


حجاریان با اشاره به اینکه از سنگرهای مستحکم سخن گفته است و گاهی برداشت اشتباهی از گفته‌های وی داشته اند، افزود: جامعه مدنی سنگر مستحکمی است و ما به دنبال ایجاد سنگرهای مستحکم از طریق جامعه مدنی هستیم. اگر جامعه مدنی نبود، سازمان منافقین تا تهران آمده بود. آن ها در شهرها با مردم درگیر شدند و لذا اگر جامعه مدنی نباشد، قاعدتا سنگری وجود نخواهد داشت.


وی در واکنش به اینکه برخی تندروهایی دولت اصلاحات را عامل سلب شدن اعتماد مردم از این جریان و در نهایت ظهور پدیده احمدی نژاد می انند،گفت: من این را درست نمی‌دانم. من نمی دانم تندروی این ها بود یا قتل های زنجیره ای یا مسائلی نظیر بستن فله ای روزنامه‌ها؟ آن زمان اتفاقا مردم از ما و جریان اصلاحات شاکی شده بودند که شما چرا ساکت هستید.


مجلس ضعیف هیچگاه در رأس امور قرار نخواهد گرفت


این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره ایرادات وارد به قانون انتخابات مجلس گفت: یکی از مهمترین مشکلات فعلی این است که هر نماینده به فکر رفع مشکلات محلی و حوزه انتخابیه خود است، اما در انتخابات استانی گمان می کنم نماینده های قوی تری وارد مجلس می شوند. در حقیقت کاری که در حال حاضر نمایندگان ما انجام می دهند، کاری است که شوراها وظیفه آن را برعهده دارند. شورای شهر وظیفه اش انجام کارهای محلی و رفع مشکلات شهر است، الان دقیقا نمایندگان ما چنین کارهایی انجام می دهند. در حقیقت نمایندگان ما به این دلیل دنبال رفع مشکلات شهری و حوزه انتخابیه خود می افتند که بتوانند برای دوره بعدی نیز رأی بیاورند.الان چرا در تهران نمایندگان به انجام کارهای شهری و حوزه انتخابیه نمی پردازند؟ چون تهران تبدیل به حوزه ای حزبی شده و مردم عمدتا بر مبنای لیست ها رأی می دهند. حال اگر استان ها یک حوزه بشوند، استان ها هم کم کم انتخاباتشان حزبی می شود. حالا فرض کنید که کشور یک حوزه بشود، مثل ترکیه، مثل خیلی جاها. اگر این شرایط پیش بیاید، احزاب می توانند سهمیه هایی در مجلس بگیرند، آدم های قوی تری وارد مجلس می شوند و به دنبال آن افراد متخصص تر و قوی تری وارد کمیسیون ها خواهند شد. این اتفاق باعث قوی تر شدن قوه مقننه و در حقیقت در رأس امور قرار گرفتن مجلس خواهد شد.


حجاریان ادامه داد: مجلس ضعیف هیچگاه در رأس امور قرار نخواهد گرفت، اگر می خواهیم این اتفاق بیافتد، باید مجلس قوی تشکیل بدهیم که در رأس امور قرار بگیرد. مثلا شما مجالس هفتم، هشتم و نهم را ببینید؛ من در جایی گفتم حتی اگر مجلس منحل بشود، اتفاقی نمی افتد. آقای احمدی نژاد در حقیقت به مجلس توجه نمی کرد و اهمیتی برای آن قائل نبود و اصلا به حرف و قانونی که مجلس گذاشته بود، توجهی نمی کرد؛ تا جایی که مجلس قانون می گذاشت، اما او کار خودش را می کرد.مجلس در آن زمان بیکار بود و کار به جایی رسید که من گفتم اگر تعطیل هم بشود، اتفاقی نمی افتد. عده ای ایراد گرفتند و گفتند چرا گفتی مجلس تعطیل بشود، اما عملا کاره ای نبود، چون رئیس جمهور وقت و دولت کار خودش را می کرد و به مجلس توجهی نداشت.


وی همچنین افزود: این شرایط، یعنی ضعیف بودن مجلس باعث شده بود تا آقای احمدی نژاد با خودش بگوید، قانون یعنی من. ببینید که چقدر قوانین را دور زد. مگر آقای احمدی نژاد قوانین را اجرا کرد؟ مگر به مجلس اجازه نظارت داد؟ و مگر مجلس نظارتی کرد بر احمدی نژاد و دولتش؟ اگر نظارت کرده بود که این اتفاقات نمی افتاد. بابک زنجانی ها حاصل همین عدم نظارت و جلوگیری از نظارت بودند.


در انتخابات استانی امکان خریدو فروش آرا وجود ندارد


حجاریان درباره ضرورت اصلاح قانون انتخابات و تفاوت نظر وی با مسئولان شورای نگهبان درباره آن و احتمال خرید و فروش آرا ، گفت: مشکل شورای نگهبان با قانون انتخابات، مشکلی جزئی است، اما مشکل من عمده است. موضوعی که درباره "خرید و فروش رأی" عنوان شده، درست است و ما این مشکل را داریم، منتهی در همین انتخابات اخیر برخی خیلی خرج کردند، اما رأی نیاوردند، مثلا در همین تهران برای مجلس اخیر عمده امکانات و ظرفیت‌های انتخاباتی در اختیار اصلاح طلبان نبود و ما بیشتر از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی استفاده کردیم و اگرچه رأی نخریدیم، اما رأی آوردیم.وقتی انتخابات حزبی شود، کم کم فساد هم کم می شود. الان در شهرهای کوچک شاید شاهد خرید و فروش رأی باشیم، اما وقتی انتخابات استانی شود، به همین راحتی نمی شود رأی خرید؛ چه برسد که کل کشور یک حوزه باشد؛ چون دیگر رأی خریدن معنایی ندارد. اگر دنبال راهکار جدی هستند، راهش این است که من می‌گویم، اما بررسی آن راه ها که دنبال افراد باشند که چه کسی و چقدر رأی خریده است را باید به پلیس بسپارند.


روحانی تلاش کرد این شرایط را عادی کند


وی در ارزیابی عملکرد سه ساله دولت یازدهم، گفت: دولت و آقای روحانی تلاش کردند که شرایط را عادی کنند؛ چراکه شرایط در دولت قبل خیلی غیرعادی بود و در حقیقت شرایط خیلی غیرعادی بود. پول‌های زیادی گم شد، وزیر یک شبه عزل می شد، یعنی شب می خوابید وزیر بود، اما صبح که از خواب پا می شد، دیگر وزیر نبود. وزیر امور خارجه در سنگال در حال مذاکره بود که به او می گفتند دیگر وزیر نیستی. این کارها خیلی آنرمال و غیرعادی است. در دولت قبل از این قبیل اقدامات غیر عادی بسیار زیاد انجام شد و اگر بخواهم تعداد آن را بشمارم خیلی خواهد بود.


حجاریان افزود: روحانی تلاش کرد این شرایط را عادی کند. حالا یک عده هم هستند که نمی گذارند شرایط عادی شود. مشکل آقای روحانی این است. رئیس جمهور یک مشکل دیگری که در پیش رو دارد این است که باید تلاش کند نرخ رشد را بالای 2درصد ببرد. یکی از مهمترین عملکردهای اقتصادی که منجر به دیده شدن ملموس سایر تغییرات اقتصادی می شود، نرخ رشد است. یکی از مهمترین کارهایی دیگری که باید دولت ان را به سرانجام برساند، نظام جدید قراردادهای نفتی است که منجر به جذب سرمایه گذاران بیشتر می شود.


وی همچنین گفت: رساندن میزان صادرات نفت به 6 میلیون بشکه، حل کردن مشکل صادرات نفت، گاز و میعانات نفتی، به سرانجام رساندن قرارداد اخیر با آذربایجان و روسیه، تغییر ساختار سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی که منجر به شفاف شدن پرداخت ها می شود، برطرف کردن فسادهای مربوط به حقوق های بی جا، دولت بزرگ شده و نیروهای بی کیفیت زیادی دارد که باید روحانی نسبت به کوچک کردن دولت اقدام کند، انجام خصوصی سازی واقعی به جای خصولتی سازی و ... از مهمترین اقداماتی است که به نظر می رسد رئیس جمهور باید در مدت زمان باقی مانده از عمر دولت باید آن ها را به سرانجام برساند.


روحانی بهترین فرد برای ادامه راه است


حجاریان همچنین درباره ضرورت ی عدم ضرورت تغییرات در بدنه قوه مجریه و سهم خواهی اصلاح طلبان از دولت،گفت: بستگی به این دارد که آقای روحانی چطور اوضاع را ببیند. اینکه در دوره بعدی همچنان رئیس جمهوری است یا نه و اینکه آیا دولت او ماندگار است یا نه. در این صورت باتوجه به اینکه چند ماه دیگر برای به پایان رساندن دولت یازدهم فرصت دارد، می تواند برنامه ریزی خود را برای 5 ساله آینده مفروض بداند. در این صورت با همراهی مجلس فعلی می تواند تغییراتی را ایجاد کند هم در سطح وزیران و اعضای کابینه و هم در سطح ستادش. اگر چنین برنامه ریزی از سوی رئیس جمهور صورت بگیرد، مجلس فعلی هم با او همراهی خواهد کرد.حضرت امیر(ع) جمله معرفی دارند و می فرمایند که " طوری زندگی کن که انگار فردا عمرت به پایان می رسد و طوری هم زندگی کن که انگار صد سال دیگر زنده ای". معنی اش این است که برنامه ریزی انسان برای زندگی، آینده و معاشش باید به گونه ای باشد که انگار سال ها و تا ابد زنده است، اما برنامه ریزی برای معاد باید به صورتی باشد که انگار فردا قرار است انسان بمیرد.


وی ادامه داد: معاش مردم برنامه دراز مدت می طلبد و در حال حاضر هم کسی در کشور جز آقای روحانی وجود ندارد که بتواند این بار را بردارد. شاید هم آقای روحانی نخواهد دوباره کاندیدا بشود به دلیل فشارهایی که هم از داخل و هم از خارج بر او وارد می شود. شاید البته و من خبری ندارم. همین اخیرا دیدید که سید حمید زیارتی(روحانی) به آقای روحانی گفت شما انگلیسی هستید. چرا باید بماند؟ آیا کسی با فرد توهین کننده برخورد کرد؟ این توهین مستقیم به رئیس جمهوری است و جرم عمومی تلقی می‌شود، همین الان دستگاه قضایی باید زیارتی(روحانی) را بگیرد و ببرند دادگاه ویژه روحانیت او را محاکمه کنند.


این چهره اصلاح طلب ادامه داد: امروز افراد زیادی نظیر احمدی نژاد، عباسی، سید حمید روحانی و ... را آزاد گذاشته اند تا هرچه می توانند نسبت به رئیس‌جمهوری بگویند، آن طرف آمریکا و خارجی ها شرایط را می بینند و با خود می گویند که اوضاع این کشور قمر در عقرب است و چرا باید سرمایه گذار خارجی به ایران بیاورند. سرمایه گذار خارجی وقتی می بیند اوضاع به این صورت است با خود می گوید چرا باید به چنین جایی رفت. آقای روحانی نباید دغدغه ای داشته باشد و برای کاندیداتوری دوباره باید ناز کند، خیلی هم دلشان بخواهد که فردی مثل او دوباره در این شرایط حاضر باشد کاندیدا بشود و عنان کار را در دست بگیرد.


حجاریان در پایان گفت: من فکر می کنم روحانی بهترین فرد برای ادامه راه است و کسی جز او نمی تواند کار را در شرایط فعلی جمع کند. نه ما(اصلاح طلبان) و نه آن ها (اصولگرایان) کسی را برای ریاست جمهوری نداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب