دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی:

انتظار می‌رود اعضای هیات علمی همواره در رعایت اخلاق حرفه‌ای پیشگام باشند

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد با وجود آن که تخلف تنها در حوزه های علمی رخ نمی دهد، اما از جامعه فرهیخته توقع وجود دارد که در بحث های مربوط به اخلاق حرفه ای همواره پیشگام باشند.
کد خبر : 135693

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی با حضور دربرنامه تلویزیونی زاویه درخصوص تخلفات مقاله نویسی گفت: «به نظر من متهم ردیف اول این تخلفات، اعضای هیأت علمی هستند که در فرآیند انتشار مقاله به درستی نظارت نداشته‌اند. همچنین از آنجایی که در دانشگاه‌های کشور، اعضای هیأت علمی اولین معلمان و الگوهای دانشجویان هستند، انتظار می‌رود که رعایت اخلاق را به درستی به دانشجویانشان بیاموزند. درست است که تخلف تنها در حوزه علمی رخ نمی‌دهد اما توقع داریم که جامعه فرهیخته نسبت به رعایت اخلاق حرفه‌ای حساس‌تر از سایر افراد جامعه باشند.»


او درباره گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «در سیاست‌های کلی کشور در سندهای بالادستی نظام بر توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها تأکید شده است؛ به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی با استناد به این سندها به عنوان شاخص و همچنین با توافق وزارت علوم، علاوه بر فراهم کردن امکانات لازم برای تحصیل دانشجویان، ظرفیت بیشتر رشته‌ها در مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری را نیز افزایش داده و به سمت گسترش تحصیلات تکمیلی حرکت کرده است.»


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید، بالاترین جذب هیات علمی را دارد؛ همچنین ناگفته نماند که بیش از 70درصد این استادان در دانشگاه‌های دولتی مطرح و معتبر تحصیل کرده‌اند. در حال حاضر این دانشگاه به صورت تمام‌وقت، نیمه‌وقت و حق‌التدریسی جذب استاد دارد.»


واشقانی فراهانی گفت: «ظرفیت اعضای هیأت علمی برای راهنمایی دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی‌ارشد باید نظارت‌شده و علمی باشد. در آیین‌نامه‌ها نهایت این ظرفیت در ازای هر یک استاد، ظرفیت‌هایی مختلفی برای دانشجویان کارشناسی‌ارشد و دکتری اعلام شده است.»


او در پایان گفت: «در بسیاری از دانشگاه‌های برتر دنیا، استادان باتجربه و فرهیخته به صورت همزمان و با کمک پژوهشگران پسادکتری به عنوان دستیار راهنمایی حتی بیش از 12 دانشجو در مقطع‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری را در اختیار دارند. بنابراین در برخی بخش‌نامه‌ها نیز حداکثر طرفیت برای هر استاد را 12 دانشجو اعلام شده است که این موضوع به معنای نهایت ظرفیت اعضای هیأت علمی در مرتبه استادی برای راهنمایی دانشجویان است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته