دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1395 - 16:49
ابتکار در همایش سیاست‌های کلی محیط زیست عنوان کرد؛

انتشار اطلس مناطق حفاظت شده کشور به‌ زودی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ابلاغ اهداف توسعه پایدار در سال گذشته اتفاق مثبتی بود که همزمان با ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست صورت گرفت، گفت: همزمان با ابلاغ این سیاست‌ها دو جهت‌گیری خوب جهانی داشتیم، علاوه بر این، این موضوع با تصویب برنامه ششم توسعه و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همراه و همزمان شد. هرچند گله داریم که در بطن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به محیط زیست توجه نشده است.
کد خبر : 132173

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار در همایش سیاست‌های کلی محیط زیست، نظارت و اجرا که در محل مجلس قدیم با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، دادستان کل کشور و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری در آبان‌ ماه سال گذشته اتفاق مهمی بود که مهم‌ترین شاخصه آن ایجاد همگرایی ملی برای حفظ محیط زیست است.


وی با بیان اینکه بیشترین فشار از نظر مسئولیت‌ها و مشکلات به خاطر شرایط محیط زیستی در قوه مجریه مترصد است، اظهار کرد: ابلاغ سیاست‌های محیط زیست به نفع همکاری و همدلی قوای کشور بود. علاوه بر قوای سه‌گانه نیروهای مسلح نیز همکاری خوبی در این زمینه داشتند. همه مشکلات محیط زیستی حل نشده اما همگرایی خوبی شکل گرفته است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ابلاغ سیاست‌های محیط زیست فی‌نفسه در سپهر سیاسی و نظامات سیاسی کشور اتفاق مهمی بود، گفت: این سیاست‌ها در اولین فرصت توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد و تقسیم کار دستگاه‌ها براساس سیاست‌ها شکل گرفت و مشخص شد که هر یک از وزارتخانه‌ها موظف به اجرای کدام یک از 17 بند سیاست‌ها هستند.


ابتکار با بیان اینکه ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری با دو اتفاق مهم جهانی، همزمان و مصادف شد، افزود: مسائل محیط زیست، مسائلی جهانی هستند. در حال حاضر کره زمین به دلیل دخل و تصرفات گسترده انسان، حالی رو به بیماری دارد. افزایش ناپایداری، افزایش گرمایش جهانی و انقراض گونه‌ها از جمله پدیده‌هایی است که در این دوره درجهان اتفاق افتاده است. با گذر زمان، بشر بیشتر به تهدید بودن این مسائل پی می‌برد.


1.5 درجه افزایش دما را در کشور تجربه می‌کنیم


وی با بیان اینکه مساله تغییر اقلیم امروزه مساله روز دنیاست، گفت: در حال حاضر بیش از 1.5 درجه افزایش دما را در کشور تجربه می‌کنیم. علاوه بر آن کاهش بارش را نیز در 30 سال گذشته داشته‌ایم. اینها مسائلی است که برای همگان قطعی و مشهود است. سال گذشته توافق مهم پاریس را داشتیم که به دلیل اهمیت موضوع تغییر اقلیم و گرمایش جهانی صورت گرفت. دولت نیز لایحه توافق پاریس را تصویب کرد و کشور ما در این حوزه عملکرد فعالانه‌ای دارد.


معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر از این فرصت استفاده نکنیم، اقتصاد، کشاورزی و منابع طبیعی کشور ما آسیب جدی و ناگواری خواهند دید، افزود: ممکن است تخریب‌ها غیرقابل بازگشت باشد و دیگر فرصت بازسازی در طبیعت وجود نداشته باشد. بنابراین نباید اجازه دهیم ظرفیت زیستی طبیعت تمام شود.


ابتکار با بیان اینکه ابلاغ اهداف توسعه پایدار در سال گذشته نیز اتفاق مثبتی بود که همزمان با ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست صورت گرفت، گفت: همزمان با ابلاغ این سیاست‌ها دو جهت‌گیری خوب جهانی داشتیم، علاوه بر این، این موضوع با تصویب برنامه ششم توسعه و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همراه و همزمان شد.هرچند گله داریم که در بطن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به محیط زیست توجه نشده است اما به طور نامحسوس موضوع محیط زیست در این سیاست‌ها مورد اشاره قرار گرفت و ما هم از این فرصت استفاده خواهیم کرد.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه باید در موضع اشتغال و ایجاد فرصت‌های استثنایی برای ایران در حوزه تولید انرژی‌های نو، بهینه‌سازی مصرف انرژی و دستیابی به منابع جدید انرژی فعالیت کنیم، اظهار کرد: کسب و کارهای مرتبط با حفاظت محیط زیست، حفاظت تالاب‌ها و گردشگری طبیعی مشاغلی هستند که به اقتصاد ما کمک می‌کند که به این موضوع‌ها و سیاست‌های کلی محیط زیست توجه شده و این فرصت را برای کشور ما ایجاد کرده است.


معاون رئیس جمهور تاکید کرد: قبل از اینکه این مسائل محیط زیست به تهدید جدی و حتی تهدید امنیتی تبدیل شود باید با همگرایی دستگاه‌های مختلف، تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و لطمات محیط زیستی را جبران کنیم. خوشبختانه دولت یازدهم در کنار همه زمینه‌ها و مسائل اقتصادی و اهمیت دادن به مساله برجام موضوع محیط زیست را مورد توجه و در رأس سیاست‌ها قرار داده است. محیط زیستی خواندن دولت یازدهم توسط آقای روحانی باعث شد که دستگاه‌ها این مقوله مهم را در اولویت کاری خود قرار دهند و گام‌های موثری برای حفظ محیط زیست بردارند.


ابتکار با بیان اینکه اگر امروز کیفیت هوا در کلانشهرها نسبت به سه سال گذشته بهبود پیدا کرده است، مربوط به اقداماتی است که در این دولت اجرایی شده است، افزود: می‌توانیم ادعا کنیم که امسال نسبت به سال 92، 60 روز بهتر و سالم‌تر داشته‌ایم که این موضوع نشان‌دهنده همکاری بین بخشی دستگاه‌ها است. علاوه بر این از اول مهرماه امسال تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری متوقف شد. در حوزه استاندارد سوخت نیز دولت با همکاری وزارت نفت اقدامات مثبتی انجام داد. در حال حاضر در کلانشهرها عمدتا بنزین یورو 4 تولید می‌شود، علاوه بر این در برخی شهرها نیز بنزین و گازوئیل یورو 4 توزیع می‌شود و نیروگاه‌ها به جای مازوت از گاز طبیعی استفاده می‌کنند.


وی افزود: دولت مصوب کرده است در دستگاه‌های مختلف تامین 20 درصد از انرژی‌های نو ظرف دو سال اتفاق بیفتد که امیدواریم در مجلس شورای اسلامی نیز این طرح انجام شود. با وجود شرایط سخت بارشی در کشور طی سال‌های اخیر توانستیم تالاب هورالعظیم که یکی از زیست‌بوم‌های با ارزش کشور است را احیا کنیم. این تالاب در سال 92 کاملا خشک بود که در حال حاضر 62 درصد آن آب‌گیری شده است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در دولت یازدهم تصور اینکه می‌توانیم قبل از تامین حقابه تالاب‌ها آب را برای امور دیگر چون کشاورزی و صنعت استفاده کنیم، وجود ندارد. در دولت یازدهم حقابه تالاب‌ها در اولویت قرار گرفته است که این موضوع سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته بود.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه وضعیت دریاچه ارومیه بهتر از سه سال گذشته است، گفت: امیدها برای احیا شدن این دریاچه بسیار بالا رفته است که این موضوع نشان از کارآمدی دولت در کار پیچیده و فرابخشی است.


ابتکار با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در 17 اسفندماه سال 93 گفت: در این سخنرانی ایشان به چند نکته تاکید داشتند. یکی از موارد نظارت بدون اغماض بود که سعی کردیم در سازمان حفاظت محیط زیست آن را سرلوحه کار خودمان قرار دهیم. برای همین سازوکاری برای آن تعریف کردیم و بخش‌های نظارتی ما در حال حاضر فعال هستند. در این موضوع مردم و رسانه‌ها کمک‌رسان ما بوده‌اند. یکی دیگر از فرایض صحبت‌های مقام معظم رهبری جرم‌انگاری در حوزه محیط زیست بود که در این زمینه نیز همکاری خوبی با قوه قضاییه داریم.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شهادت سه محیط بان که در ماه رمضان اتفاق افتاد، اظهار کرد: خون این شهدا تحرک بیشتری در دستگاه‌های متولی محیط زیست ایجاد کرد. بخش دیگر صحبت‌های ایشان ارائه کارنامه دستگاه‌های مختلف در حوزه محیط زیست بود. کارنامه دستگاه‌ها را در سال گذشته صادر کردیم و مجددا عملکرد دستگاه‌ها در دست بررسی است.


معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از محورهای مهم در تغییر اقلیم اندازه‌گیری و گزارش‌دهی است، گفت: در بحث گزارش‌گیری و نظارت، سازمان محیط زیست آمادگی کامل را دارد. همچنین ساز و کار نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی محیط زیست ساز و کار مهمی است که ابزار لازم برای آن را در اختیار داریم.


ابتکار با اشاره به اینکه روی اطلس محیط زیست در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنیم، گفت: روز گذشته از اطلس پستانداران، دوزیستان، خزندگان، پرندگان و ماهیان داخلی ایران که حاصل تلاش چندین ساله محققان داخلی و خارجی بود، رونمایی شد. این اطلس‌ها می‌تواند محل تصمیم‌گیری برنامه‌ریزان کشور باشد. همچنین اطلس مناطق حفاظت شده کشور که 11 درصد از خاک ایران را در بر می‌گیرد، به زودی منتشر خواهد شد.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه گزارش چهارم وضعیت محیط زیست کشور را در پایان سال 95 ارائه خواهیم داد، گفت: این گزارش می‌تواند محل خوبی برای سنجش وضعیت کشور و برنامه‌ریزی در دولت، مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب