شبکههای اجتماعی نباید فیلتر شوند/ رفع فیلتر فیسبوک و توییتر باید با تایید کمیته تعیین مصادیق باشد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمود واعظی امروز در نشست خبری خود که در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد با بیان اینکه دسترسی آزاد به اطلاعات یکی از مهمترین اولویتهای دولت یازدهم بوده است، تصریح کرد: دولت به طور جد به دنبال این است تا مردم بتوانند به صورت آزاد به اطلاعات دسترسی داشته باشند. البته در رابطه با کسانی که اعتقاد دارند که شبکههای اجتماعی باید بومیسازی شوند نیز باید گفت که با آنها هم عقیده هستیم و اگر دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان بتوانند شبکه بومی را جایگزین شبکههای اجتماعی موجود کنند، استقبال میکنیم.
واعظی ادامه داد: با این حال با توقف و فیلتر شبکههای اجتماعی تا زمان جایگزینی شبکههای بومی مخالف هستیم.
وزیر ارتباطات درباره رفع فیلتر فیس بوک و توییتر نیز بیان کرد: از آنجا که کمیته تعیین مصادیق فیلتر این دو را مصوب کرده بنابراین رفع فیلتر نیز باید از سوی همین کمیته باشد.
به گفته وی، اما آنچه که برای افزایش آگاهیهای سیاسی و اجتماعی مردم مورد استفاده است نباید فیلتر شود و دولت یازدهم نیز از ابتدای آغاز به کار خود در این زمینه متعهد بوده و همچنان نیز بر روی تعهد خود ایستاده است.
وی درباره آزادسازی پهنای باند با مشارکت بخش خصوصی و همچنین اعلام برگزاری مناقصه آن نیز گفت: بر اساس آنچه که به ما ابلاغ شده پهنای باند تولید داخل اکنون آزاد است اما پهنای باند وارد شده از خارج کشور باید مراحلی از قبیل مسائل نظارتی، امنیتی، هماهنگی با سایر دستگاهها و ... را طی کند بنابراین رویه فعلا همانند مصوبه سابق بوده و ایجاد تغییرات در این زمینه نیازمند بررسی مجلس و شورای عالی امنیت ملی است.
واعظی درباره آخرین وضعیت اپراتورهای مجازی نیز عنوان کرد: بیش از 50 درخواست در این باره داشتهایم که 20 درخواست آن پذیرفته شده و در حال مذاکره با اپراتورها هستند. 4 درخواست نیز با اپراتورها نهایی شده است.
وزیر ارتباطات درباره پرونده سلامت الکترونیک نیز گفت: سلامت الکترونیک یکی از پروژههای جدی است که زیر ساخت آن را در شبکه ملی اطلاعات فراهم کردهایم و اکنون بیش از 90 درصد شبکه فراهم شده است.
وی ادامه داد: طی دو هفته گذشته جلسه مشترکی را با هاشمی وزیر بهداشت داشتیم و جلسه بعدی نیز در این باره به دو هفته آینده موکول شده است و فکر میکنم یکی از خدمات جدید در شهر و روستاها خدمت مشترک وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات باشد.
واعظی افزود: امیدواریم وزارت تعاون نیز به این رویه بپیوندد تا مردم بتوانند با همگانی کردن سلامت الکترونیک راحتتر مباحث پیرامون سلامت خود را دنبال کنند.
به گفته وزیر ارتباطات با پرونده سلامت الکترونیک میزان استفاده از دارو در کشور مشخص شده و همچنین صرفهجویی قابل توجهی نیز در این زمینه شکل میگیرد.
وی درباره فروش تلفن ثابت به صورت آزاد نیز تصریح کرد: تعرفه تلفن ثابت 200 هزار تومان است که 100 هزار تومان آن در مرحله نخست و باقیمانده طی 36 ماه به صورت اقساط دریافت میشود و هیچ یک از شرکتهای مخابراتی نمیتوانند تخلفی را در این زمینه انجام دهند.
واعظی با بیان اینکه البته شنیدهها حاکی از آن است که برخی از مردم در این باره توافقهایی را با اپراتور انجام میدهند، گفت: شنیدهایم برخی تمایل دارند تا به جای پرداخت مبلغ 100 هزار تومان اقساطی 36 ماهه رقم به 80 تومان کاهش یابد اما طی یک مرحله پرداخت شود.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: اگر چنین توافقی صورت گیرد بحثی از سوی وزارت ارتباطات وجود ندارد اما در غیر این صورت اپراتورها نمیتوانند شرایط تقسیط 36 ماهه را نادیده بگیرند.
وی درباره خدمات شرکت مخابرات برای ایام اربعین نیز عنوان کرد: از دو سال گذشته که مردم برای زیارت به عراق مشرف میشوند کمیتهای برای بررسی مشکلات تشکیل شد و امیدواریم با هماهنگیهای صورت گرفته هم مشکلات تلفن و هم معضلات اینترنت زائران حل و فصل شود.
واعظی ادامه داد: در همین رابطه امروز جلسهای با وزیر ارتباطات عراق نیز داریم که البته با هماهنگیهای صورت گرفته اجازه داده شد تا در مسیر نجف به کربلا و اطراف حرم اینترنت به صورت نقطه به نقطه به زائران ایرانی ارائه شود.
وزیر ارتباطات درباره کاهش نرخ تعرفههای اینترنت تصریح کرد: تعرفه اینترنتی یک بار طی یکی دو سال گذشته به میزان 20 درصد کاهش یافت و این دوره مربوط به زمانی است که اینترنت به صورت حجمی ارائه میشد. طی این مدت تعرفه یک گیگ اینترنت از 4هزار و 500 تومان به 3 هزار و 600 تومان رسید.
وی ابراز کرد: همچنین کاهش دوباره تعرفه را داشتیم که بر این اساس نرخها از سه هزار و 600 تومان به 2 هزار و 950 تومان رسید و این رقم تنها مربوط به مصارف کم بود. در صورت مصارف بالاتر نیز تعرفهها باز هم به میزان 17 تا 33 درصد کاهش مییابند.
واعظی درباره تعرفه اینترنت موبایل نیز اظهارکرد: در گذشته تعرفه اینترنت موبایل رقم بالایی بود که بر همین اساس نرخها از 14 ریال به 5 ریال و سپس به 4 ریال کاهش یافت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد که در صورت تخلف اپراتورها درباره نرخ تعرفهها و یا کم فروشی مردم میتوانند مراتب را با شماره 195 گزارش کنند تا به شکایات آنها رسیدگی شود.
وی درباره ذهنیت محدود شدن امکانات مردم با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد: ما ساز و کاری را طراحی کردهایم که مردم بتوانند همه امورات مرتبط با اینترنت را انجام دهند. واعظی درباره کم فروشی اینترنت از سوی اپراتورها و اتمام حجم بستههای اینترنتی پیش از موعد نیز گفت: امروز بحث ترابرد پذیری اپراتورها در دسترس مردم است و یقینا در صورت تعویض اپراتورهای متخلف برای دریافت خدمات میزان تخلفها نیز کاهش مییابد. البته شمارههای 195 نیز آماده ثبت گزارشات تخلفات صورت گرفته از سوی اپراتورها است.
وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: همچنین نرمافزاری را طراحی کردهایم تا هر فردی بتواند چگونگی استفاده از پهنای باند خود را بررسی کند.
انتهای پیام/