دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تلاش راه‌آهن برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی/ تاسیس شرکت‌های حمل بار و ترغیب کشورهای CIS

مدیرعامل راه‌آهن با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری خارجی در ارتقای سطح بین‌المللی کشور از مذاکره با شرکت‌های حمل‌ونقلی و چند شرکت خارجی به منظور تأسیس شرکت‌های حمل‌ونقل بار با شرط داشتن واگن و لکوموتیو خبر داد.
کد خبر : 127624

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محسن پورسیدآقایی با اشاره به سیاست‌های سرمایه گذاری در راه‌آهن کشور اظهار کرد: به طور طبیعی سرمایه گذاری خارجی به دلیل اینکه موجب ارتقای سطح بین‌المللی کشور می‌شود، در اولویت قرار می‌گیرد و تا کنون دو مورد از سرمایه‌گذاری‌های خارجی به ثمر رسیده است.


وی با اشاره به سرمایه گذاری شرکت‌های اتریشی و سوئیسی در پروژه‌های کیترینگ غذای قطارهای مسافربری و بندرخشک آپرین بیان کرد: هم اکنون در حال مذاکره با شرکت‌های حمل‌ونقلی و چند شرکت خارجی به منظور تأسیس شرکت‌های حمل‌ونقل باری با شرط داشتن واگن و لکوموتیو هستیم.


معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این اینکه در گذشته علی‌رغم تلاش‌های دولت به دلیل تحریم‌ها جذب سرمایه خارجی عملی نبود، افزود: خوشبختانه بعد از برجام فضای سرمایه گذاری خارجی در کشور باز شده است و شاهد شروع روند سرمایه‌گذاری در راه‌آهن هستیم. در مقابل ما نیز پروژه‌هایی به منظور تشویق سرمایه‌گذاران خارجی به سرمایه گذاری در ایران تعریف کرده‌ایم.


مدیرعامل راه‌آهن با توجه به اعلام آمادگی ایتالیا و آلمان برای سرمایه‌گذاری در حمل و نقل ریلی ایران تصریح کرد: مذاکرات با نمایندگان این دو کشور بسیار جدی اما بیشتر برای جذب فاینانس با تعهد بازپرداخت است. اما اولین سرمایه‌گذاری خارجی در قالب FDI با کشورهای اروپایی از طریق شرکت سرمایه‌گذار سوییسی در بندر خشک آپرین صورت گرفت.


وی افزود: ما به دنبال ترغیب کشورهای آسیای میانه برای سرمایه‌گذاری در ایران هستیم.


پورسیدآقایی در پاسخ به خبرنگاراران درباره تأمین منابع مالی داخلی برای پیشرفت و تکمیل پروژه‌های داخلی یادآور شد: با تأکید صریح مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه، شاهد احکام خوبی از مجلس شورای اسلامی در جهت تقویت بودجه‌ راه‌آهن خواهیم بود.


به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، در برنامه ششم توسعه سه بند از طرف دولت در بخش حمل‌ونقل ریلی با پیروی از دو بند ۲۴ و ۲۵ سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ارائه شده و طبیعی است که برنامه ششم به عنوان سند پایین دستی حمل‌ونقل باید از این سیاست‌های کلی تبعیت کند. همچنین در خلال رسیدگی در کمیسیون تخصصی نیز نمایندگان، پیشنهادهایی برای پر بار کردن احکام در برنامه ششم برای توسعه حمل‌ونقل ریلی با توجه به تاکید رهبری در سیاست‌های کلی ارائه کرده‌اند که هم اکنون در کمیسیون‌های تخصصی در حال بررسی مصوبات پیشنهادی خود برای ارائه به کمیسیون تلفیق هستند تا سرانجام علاوه بر اضافه شدن به لوایح پیشنهادی دولت در صحن علنی نیز مطرح شوند.


مدیرعامل شرکت راه آهن خاطرنشان کرد: این سه بند شامل محاسبه مالیات بر ارزش افزوده برمبنای نرخ صفر، شمول تسهیلات سرمایه‌گذاری در حمل‌و‌نقل ریلی همانند سرمایه گذاری در مناطق محروم و ایجاد سازمان قطارهای حومه‌ای است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب