4 راه حل برای استفاده نکردن از آب آلوده در زمینهای کشاورزی جنوب پایتخت
محمد حقانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به استفاده از آبهای آلوده در زمینهای کشاورزی جنوب پایتخت با بیان اینکه حدود 3500 هکتار زمین در جنوب تهران زیر کشت است، اظهار کرد: زمینهای دشت ورامین و اطراف جزو زمینهایی هستند که در آنها کشت صورت میگیرد. حدود 3000 هکتار زمین از این میزان با آبهای تصفیه شده آبیاری میشود و هیچ مشکلی هم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه آبهای آلوده پایتخت وارد تصفیهخانه شهرری میشود، عنوان کرد: فاضلاب شهرتهران در تصفیهخانه شهرری با آخرین تکنولوژی روز تصفیه و سپس آبی در حد آب خام به کشاورزان تحویل داده میشود. این آب برای استفاده در مزارع کشاورزی تهیه میشود و مشکل خاصی را برای سلامتی شهروندان به وجود نمیآورد.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینکه صیفیجاتی که در دشت ورامین کاشته میشود و مورد استفاده قرار میگیرد، از این آب بهره میبرند و از نظر سلامتی مشکلی را به وجود نمیآورند، اضافه کرد: 500 هکتار از زمینهایی که در آنها سبزیکاری صورت میگیرد یا در آن چیزهای دیگری میکارند هنوز تحت کشت با آبهای آلوده و تصفیه نشده است.
حقانی با بیان اینکه در این رابطه جلساتی با فرمانداری و شهرداری منطقه 20 برگزار شده است، به تشریح راهکارهای مقابله با آبیاری زمینهای کشاورزی با آبهای آلوده پرداخت و گفت: یکی از راهکارها برای این منطقه این است که به هیچوجه کشت صورت نگیرد که در این حالت تعدادی از کشاورزان متضرر خواهند شد؛ چون از کشت است که روزگار میگذرانند.
وی در توضیح راهکاری دیگری در این خصوص عنوان کرد: راه دیگر این است که جهادکشاورزی همت کند و در این 500 هکتار، محصولات کشاورزی کشت شود که مورد مصرف دام قرار میگیرد و به طور مستقیم انسانها از آن استفاده نمیکنند.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران ادامه داد: البته اینطور نیست که کاملا بیاشکال باشد، زیرا انسانها هم از گوشت دام استفاده میکنند.
حقانی توضیح داد: به عنوان سومین راه میتوان بستن دسترسی کشاورزان به آب آلوده را پیشنهاد کرد این در حالی است که مسئولان اجازه دهند در آن محلها علیرغم کمبود آبی که در سفرههای آب زیرزمینی تهران وجود دارد، کشاورزان از آب چاه استفاده کنند.
وی به عنوان آخرین راهحل تصفیه روانآبها و پسابها با کمک شهرداری را پیشنهاد کرد و گفت: از دهه 70 در آن محل حوضچههایی ساخته شده است که متاسفانه امروز فعالیت نمیکنند. آبهایی که از انهار مختلف تهران وارد جنوب پایتخت میشده است، در گذشته در این حوضچهها تصفیه میشدند.
به گفته حقانی شرکت خاکریز آب شهرداری تهران، هماکنون وظیفه احیا و استفاده از این حوضچهها را بر عهده گرفته است.
انتهای پیام/