نقش موثر پروبیوتیکها و پرهبیوتیکها در پیشگیری و درمان بیماریهای مختلف
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید علی جعفری گفت: سراسر بدن انسان سرشار از پروبیوتیکها یا میکروبهای مفید است که به صورت هم زیستی با بشر عمل میکنند. خاستگاه اصلی و اثربخشی پروبیوتیکها یا میکروبهای مفید دستگاه گوارش است و این میکروبها از حفره دهان تا انتهای دستگاه گوارش را در بر میگیرد اما در روده باریک و روده بزرگ به فراوانی یافت میشوند.
این فوق تخصص گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: پروبیوتیکها در سلامت، افزایش طول عمر و افزایش ایمنی بدن نقش مهمی دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: قبل از اینکه داروهای پروبیوتیک ابداع شوند، انسانها از زمانهای قدیم مواد سرشار از میکروبهای مفید مانند مواد لبنی، ماست و دوغ را استفاده میکردند.
دکتر جعفری گفت: با گذر زمان بشر به این نتیجه رسید که بهتر است میکروبهای مفید را جدا و تکثیر کرده و در قالب فرآوردههایی وارد بدن کند تا بتواند بیشتر از خاصیت آنها استفاده کند و بدین صورت انواع پروبیوتیکها به صورت فرآوردههای دارویی و غذایی به بازار عرضه شد.
وی افزود: تاکنون پیشگیری و درمان بیماریهای گوارشی، عفونتهای اسهالی و عفونت حاد در کودکان توسط پروبیوتیک ها مطالعه و به اثبات رسیده است.
به گفته وی، از قدیم در ایران زمین اگر کسی اسهال میشد به او کته ماست یا سیر ماست میدادند و امروز نیز ثابت شده است که این محصولات سرشار از میکروبهای مفید هستند و برای درمان بیماریهای گوارشی اثربخشی قوی دارند.
جعفری اظهار کرد: پرهبیوتیکها موادی هستند که محیط را برای رشد و تکامل میکروبهای مفید آماده میکنند و در محصولات گیاهی مانند سبزی و میوه جات تازه، سیر، موز و مواد لبنی به وفور وجود دارند.
وی گفت: پرهبیوتیکها در دردهای مزمن شکمی کودکان، یبوستهای کودکان، بیماریهای التهابی روده و بیماریهای کبدی و در پیشگیری و درمان چاقی کاربرد دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: لازم نیست به دنبال فرآوردههای خاص تجاری و دارویی برای مصرف پرهبیوتیکها باشیم، چرا که محیط اطراف ما سرشار از مواد غذایی دارای پرهبیوتیک است.
وی ادامه داد: پرهیز از مصرف فست فودها، جایگزین کردن دوغ به جای نوشابه، مصرف فرآوردههای طبیعی و کاهش مصرف فرآوردههای غذایی دارای مواد نگهدارنده، نقش مهمی در تامین میکروبهای مفید دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها در ایجاد اسهال اثبات شده است، اظهار کرد: بهتر است در دورانی که از آنتی بیوتیکها استفاده میشود مصرف مواد لبنی مانند ماست، شیر و دوغ افزایش یابد تا میکروبهای مفید بدن نیز زیاد شوند.
انتهای پیام/