دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دیپلماسی اقتصادی در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی

وزیر اقتصاد ایران در حالی روز پنجشنبه راهی واشنگتن شد که شرکت در اجلاس پاییزه بانک جهانی تنهایی یکی از اهداف این سفر بود. طیب‌نیا به آمریکا رفت تا دیدارهایی دو و چند جانبه با همتایان خود داشته باشد و مسیر اقتصاد ایران را هموارتر کند.
کد خبر : 124122

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، وی با مقامات عالی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نیز دیدار خواهد داشت. برگزاری نشست هم‌اندیشی با وزرای اقتصاد حوزه منا(خاورمیانه و شمال آفریقا)، ارایه تجربه موفق ایران در مدیریت بحران کاهش قیمت نفت از جمله برنامه هایی است که در دستور کار وزیر اقتصاد کشورمان در این سفر قرار دارد.


بر همین اساس علی طیب نیا در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی، در دیدارهایی جداگانه با وزرای اقتصاد ایتالیا و ترکیه به بحث و تبادل نظر پرداخت.


وزیر اقتصاد ایتالیا با ابراز خرسندی از روند توسعه همکاری های دو کشور بر پایبندی به توافقات حاصله با تهران تاکید کرده است.


پیر کارل پادوان، وزیر اقتصاد ایتالیا در دیدار با وزیر اقتصاد کشورمان از آمادگی خود برای سفر به ایران به منظور نهایی کردن توافقات مالی و بانکی صورت گرفته در آینده ای نزدیک خبر داد.


پادوان گفت:ما معتقد به انجام تعهداتمان و بهبود روابط با ایران هستیم و همه توان مان را برای برداشتن موانع بکار گرفته ایم.


وزیر اقتصاد ایتالیا با تاکید بر اینکه ما آماده حرکت شتابان به جلو برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران هستیم افزود: بانک ها و شرکت های ایتالیایی برای افزایش همکاری های دوجانبه اراده جدی دارند و اکنون نیز منتظر پاسخ شما درباره پیشنهاد شرکت های ساچه و اگزیم بانک هستیم.


بر پایه این گزارش وزیر اقتصاد کشورمان نیز در این دیدار نسبت به کند بودن روند انجام تعهدات غرب در موضوع همکاری بانک های بزرگ با نظام بانکی ایران انتقاد کرد و خواهان انجام تعهدات غرب در این باره شد.


طیب نیا با بیان اینکه بهبود روابط ایران و غرب به سود تمام کشورها خواهد بود، گقت: ارتقاء امنیت و ثبات در منطقه پر آشوب خاورمیانه بدون نقش آفرینی محوری ایران امکان پذیر نیست و ما میدانیم که چه رسالت سنگینی بر عهده گرفته ایم و همچنین میدانیم که غرب این موضوع را به خوبی درک کرده است.


وزیر اقتصاد کشورمان افزود: ما بر این باوریم که اکنون دوره پسا مذاکره است و باید اراده جمعی ما به اجرای توفقات معطوف شود هدفی که ما بدان پایبند هستیم اما طرف مقابل سرعت لازم را در انجام تعهداتش ندارد.


طیب نیا گفت: ما بر اساس شرایط کشورمان و با رویکرد انتقال دانش و فناوری پیشنهادات ارایه شده از سوی کشورهای مختلف از جمله ایتالیا را بررسی می کنیم. ما بر این باوریم که ایتالیا علاقمند همکاری با ایران است اما انتظار داریم در رفع موانع همکاری نیز با جدیت و توان بیشتری گام بردارد.


همچنین علی طیب نیا در دیدار با همتای ترکیه ای خود با اشاره به تحولات اخیر و رفع موانع ناشی از تحریم ها علیه کشورمان خواستار تسریع در توسعه روابط اقتصادی دو جانبه شد.


وزیر اقتصاد کشورمان با تاکید بر لزوم توسعه همکاری های بانکی میان آنکارا و تهران گفت: نظام بانکی ما برای افزایش روابط کارگزاری با بانک های ترکیه آماده است و ما امیدوارم بر اساس توافقات حاصله شاهد تسریع این روند در همکاری بانک های جدید ترک باشیم.


طیب نیا در ادامه با اشاره به همکاری های مناسب قبلی در زمینه تجارت فرامرزی دو جانبه بیان کرد: ایران برای تسریع در روند تجاری با ترکیه آمادگی دارد فراتر از موضوع پنجره واحد گمرکی در مسیر ایجاد دروازه مشترک گمرکی گام بردارد و ما مطمئن هستیم این موضوع میتواند اسباب تحول بنیادین در تجارت دوجانبه را فراهم سازد.


طیب نیا با انتقاد از وضعیت صف های طولانی کامیون ها در مرزهای مشترک دو کشور برای انجام امور گمرکی تاکید کرد: چنین وضعیتی در شان فعالان اقتصادی دو کشور نیست و ما همانگونه که قبلا نیز در عمل نشان داده ایم، برای رفع کامل این مشکل آمادگی و در واقع اصرار داریم.


در این دیدار همچنین مهمت شمشک، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد ترکیه با اشاره به روابط مناسب و رو به رشد فرهنگی و سیاسی دو کشور گفت: من وجود نگاه خوب دولت ایران در توسعه همکاری های دو جانبه را قدر می‌دانم اما اعتقاد دارم حجم سرمایه گذاری و تجارت میان دو کشور اصلا متناسب با روابط سیاسی 2 کشور نیست.


وی با استقبال از پیشنهاد و اراده کشورمان در توسعه همکاری های گمرکی و تجاری گفت: ما آمادگی کامل برای توسعه همکاری های گمرکی میان دو کشور داریم و معتقدیم این تلاش پیشتاز اصلی افزایش مبادلات تجاری است.


مهمت شمشک در پایان با اعلام آمادگی آنکارا برای انتقال تجارب مفید کشورش در جذب سرمایه بخش خصوصی در پروژه ها بر همکاری های بانکی نیز تاکید کرده و گفت مقدمات توسعه روابط کارگزاری چند بانک مهم ترکیه فراهم شده است که به زودی توسعه همکاری خود را با بانک های ایران عملی خواهند کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب