وزیر جهاد کشاورزی: به خاطر ضعف من و همکارانم در واردات، کسری شکر در بازار ایجاد شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمود حجتی توضیح داد در سال 92، یک میلیون و 100 هزار تن شکر تولید شده و یک میلیون و 580 هزار تن شکر نیز وارد شده؛ مصرف هم حدود 2 میلیون و 100 تا 200 هزار تن بوده است. در سال 93 تولید بهبود پیدا کرد و به 1 میلیون و 335 هزار تن رسید که بر اثر افزایش تولید واردات کاهش پیدا کرد. اما مشکلی که وجود داشت این بود که کارخانجات قند به جای پول به تولیدکنندگان شکر میدادند و این مسأله تنظیم بازار را به هم ریخت.
او ادامه داد: در سال 94 تولید به 1 میلیون و 594 هزار تن رسید که امیدواریم امسال به 1 میلیون و 600 هزار تن برسد. مشکل دیگری که با آن مواجه هستیم کمبود کارخانجات در مناطق گرمسیری است که اگر این مشکل نبود میتوانستیم در یک افق دو تا سه ساله از واردات بینیاز شویم. در حال حاضر در خوزستان برای کشت پاییزی مشکلاتی ایجاد شده؛ دو کارخانه در این محل وجود دارد که فعالیتشان متوقف است؛ ما باید توسعه کارخانجات قند و کشت پاییزه را مدنظر قرار دهیم.
حجتی افزود: در سال جاری باید حدود 600 هزار تن شکر وارد میکردیم که با توجه به ذخیرههای موجود باید در خرداد و تیرماه وارد کشور میشد اما به خاطر ضعفی که بنده و همکارانمان داشتیم و عدم پیگیری به موقع، واردات در مرداد و شهریور انجام شد و در این زمان در بازار کسری ایجاد شد.
وی گفت: همچنین مسائل دیگری نیز باعث تشدید و ایجاد مشکل شد؛ افزایش 10 درصدی قیمت شکر هم در اواخر تیر و مردادماه صورت گرفت و آنهایی که شکر داشتند آن را برای لحاظ شدن این افزایش نگه داشته بودند. اما خوشبختانه حالا مشکل حل شده و امیدواریم که این بیدقتی دیگر پیش نیاید.
وزیر جهاد متذکر شد: به میزان شکری که مجوز واردات داده شده صرفاً به تولیدکنندگان شکر آن هم به نسبتی است که شکر تولید کردهاند. مثلاًهر کسی که سه کیلو شکر تولید کرده مجوز واردات یک کیلو شکر دریافت کرده است.
او ادامه داد: این مسأله را هم باید در نظر بگیریم که شکری که در این سه سال توسط کارخانجات به خریداران داده میشد 200 تومان زیر قیمت تمام شده بود؛ شکری که 1700 تومان تمام شده بود 1520 تومان فروخته میشد و این به خاطر این بود که به مصرف کننده فشار زیادی نیاید. ما هم متعهدیم این 200 تومان را به کارخانجات بدهیم. از مجموع این 200 تومانها دولت بیش از 300 میلیارد تومان به تولیدکنندگان شکر بدهکار است.
حجتی اضافه کرد: مسأله دیگر در واردات شکر این بود که اگر 50 یا 100 تومان روی قیمت شکر رانت وجود دارد این مسأله را نیز در نظر داشتیم که در محاسبات کلان مابهازای 200 تومان قبلی به حساب بیاید.
حجتی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ساختمانهای جدید وزارت جهاد نیز توضیح داد: با توجه به محدودیت منابع عمومی دولت پیشنهادی را به مجلس آورد که اگر لازم است ساختمانی احداث شود، چنانچه وزارتخانه مربوطه ساختمان مازاد دارد بتواند با تصویب دولت از طریق فروش آن اقدام کند. ما حدود 18 نقطه از تهران و کرج را در نظر گرفتیم و از دولت مصوبه گرفتیم تا اجازه بدهند با طی مراحل قانونی به فروش برسد. در چارچوب موافقتنامهای هم که با سازمان برنامه منعقد کردیم قرار شد تا سقف 450 میلیارد اقدام به ساخت ساختمانهای جدید شود.
حجتی همچنین گفت: ما در سالهای گذشته در تخفیفها محدودیتهای زیادی داشتیم و موظف هستیم نهادهها را در زمان خود تأمین کنیم اما عدم توازن طراز مسائلی را برای ما به وجود آورد. امیدواریم با تخصیص منابع بتوانیم طراز را مثبت کنیم.
انتهای پیام/