دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مهر 1395 - 10:34

باز آمد بوی ماه مدرسه/ سال جدید تحصیلی با چه تغییراتی همراه است؟

پایان تابستان برای دانش‌آموزان به معنای آماده شدن برای آغاز یک سال تحصیلی جدید و اتمام تعطیلات سه ماهه تابستان است و آنها خود را برای 9 ماه تحصیل و حضور در مدارس آماده خواهند کرد.
کد خبر : 119872

سارا امیری، گروه اجتماعی- امسال اول مهر مصادف شده با روز پنج‌شنبه و تعطیلی رسمی مدارس، به همین دلیل دانش آموزان سوم مهر (شنبه) به مدرسه خواهند رفت اما جشن غنچه‌ها و شکوفه‌ها برای نوآموزان پایه اول دبستان و پیش دبستانی 31 شهریور در سراسر کشور برگزار شد.


ورود بیش از 12 میلیون دانش آموز به مدارس


بر اساس آمار اعلام شده از سوی مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش امسال شاهد ورود 12 میلیون و 602 هزار و 214 دانش آموز به مدارس خواهیم بود که از این تعداد 102 هزار و 763 نوآموز در دوره پیش دبستانی، 7 میلیون و 446 هزار و 917 دانش آموز در مقطع ابتدایی، 3 میلیون و 7 هزار و 584 دانش آموز در متوسطه دوره اول، یک میلیون و 998 هزار و 607 دانش آموز در دوره دوم متوسطه و 46 هزار و 343 دانش آموز در مدارس استثنایی ثبت‌نام کرده‌‌اند.


محمد دیمه‌ور، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در خصوص افزایش تعداد نوآموزان پیش دبستانی و پایه اول دبستان به آنا، گفت: طی دو سال اخیر نرخ پوشش پیش دبستانی 38.2 درصد بوده که اکنون این آمار به 57 درصد رسیده است که خوشبختانه با مساعدت دولت و مجلس شورای اسلامی امسال 50 میلیارد تومان بودجه برای افزایش نرخ پوشش پیش دبستانی تصویب شد که تصمیم ما بر این است بتوانیم پوشش پیش دبستانی را در مناطق محروم و دو زبانه افزایش دهیم.


افزایش 1.8 درصدی نوآموزان پایه اول دبستان


وی با بیان اینکه امسال میانگین رشد نوآموزان پایه اول دبستان 1.8 درصد بوده است، افزود: در سال تحصیلی 96-95 شاهد ورود یک میلیون و 400 نوآموز پایه اول به مدارس خواهیم بود.


مهم‌ترین تغییرات نظام آمورشی برای امسال


بر اساس این گزارش از مهم‌ترین تغییرات ایجاد شده در نظام آموزشی می‌توان به استقرار پایه دهم و تالیف 140 عنوان کتاب جدید التالیف برای دانش آموزان این پایه و هم‌چنین جایگزین شدن واژگان مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی در کتاب زیست پایه دهم اشاره کرد.


علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با توجه استقرار پایه دهم به آنا، اظهار کرد: استقرار پایه دهم در دوره دوم متوسطه از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت‌آموزش و پرورش بوده است.


حضور بیش از 797 هزار دانش آموز در پایه دهم


بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی وزارت آموزش و پرورش امسال در دوره دوم متوسطه 797 هزار و 792 دانش آموز در پایه دهم ثبت نام کرده‌اند که 12.4 درصد در رشته ریاضی فیزیک، 31.8 درصد در رشته تجربی، 23.5 درصد در رشته انسانی، 0.5 درصد در رشته معارف، 17.43 درصد در رشته فنی و حرفه‌ای و 14.4 درصد در رشته کاردانش ثبت نام کرده‌اند.


افزوده شدن 4 عنوان کتاب درسی به متوسطه دوم


حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با توجه به تغییرات ایجاد شده در دوره متوسطه دوم، اظهار کرد: امسال چهار عنوان کتاب درسی از قبیل «انسان و محیط زیست»، «تفکر و سواد رسانه‌ای»، «سلامت و بهداشت» و «کار و فناوری» به دوره دوم متوسطه افزوده خواهد شد که برای سال تحصیلی آینده این کتاب‌ها در پایه دهم نیز تدریس خواهد شد.


گفتنی است، افزایش سرانه دانش آموزی، تجهیز برخی مدارس به سیستم گرمایشی استاندارد، ورود 26 هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان به سیستم آموزشی کشور، افزایش تعداد مدارس هوشمند، برگزاری دوره آموزشی برای معلمان پایه دهم، گسترش حیاط پویا در مدارس و ... از جمله مهم‌ترین اقدامات انجام شده آموزش و پرورش برای سال تحصیلی 96-95 است.


تداوم مشکلات معلمان


تمام تغییرات ایجاد شده برای بهبود شرایط تحصیل برای دانش آموزان بوده است اما در این میان مشکلات معیشتی، منزلتی و اجتماعی معلمان هم‌چنان به قوت خود پابرجاست به گونه‌ای که آنها هنوز از پایین بودن دریافتی خود و مسائل بازنشستگی پیش از موعد گله‌مند هستند که شاید برطرف شدن این مشکلات نیازمند توجه بیشتر مسئولان آموزش و پرورش و دولت باشد اما علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که به مناسبت بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی 95-96 برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار آنا در این خصوص، گفت: بحث معیشتی معلمان از قبل انقلاب تاکنون وجود داشته و هیچ وزیری قادر به حل آن نبوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب