منتقدان نتانیاهو: آمریکا ارتش اسرائیل را به دلیل مخالفت با برجام محدود کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از بلومبرگ، در قرارداد جدید نظامی میان آمریکا و اسرائیل، به مدت 10 سال جمعاً مبلغ 38 میلیارد دلار به تل آویو کمک خواهد شد تا نیازمندیهای نظامی خود را برطرف کند.
منتقدان قرارداد جدید نظامی اسرائیل با آمریکا شامل ایهود باراک، نخستوزیر و وزیر جنگ سابق و آموس یالدین، رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل میشود که هفته گذشته گفته بودند قرارداد جدید میان تل آویو و واشگتن از این جهت که محدودیت بیشتری به نسبت قرادادهای پیشنهادی گذشته دارد، قرارداد نامطلوبی به شمار میآید.
منتقدان همچنین گفتهاند که اگر نتانیاهو در موضوع توافق هستهای با ایران، به شیوهای دیپلماتیکتر برخورد میکرد، قرداد بهتری از سوی آمریکا درباره کمکهای نظامی به اسرائیل ارائه میشد.
نتانیاهو در جلسه هفتگی کابینهاش درباره این مخالفتها گفت: «من همه حرفها و دروغها درباره این قرارداد را شنیدم. میخواهم خیلی روشن بگویم که ما هرگز پیشنهاد بهتری نداشتیم. به ما پول بیشتری پیشنهاد نشد. حتی یک دلار. به ما هیچ نوع تکنولوژی بهتری پیشنهاد نشده است. اینها فقط دروغهایی است که طرفهای ذینفع دارند میگویند.»
پس از تعویق مذاکرات میان دو طرف به دلیل توافق هستهای ایران، اسرائیل تصمیم گرفت تا هنگام روی کارآمدن دولت جدید در آمریکا، توافق نظامی با آمریکا را به عقب بیندازد. اما وقتی آمریکا، کمک نظامی در هر سال را از رقم 3 میلیارد دلار به 3.8 میلیارد افزایش داد، اسرائیل ترغیب شد مذاکره با گنگره آمریکا برای تصویب قرارداد جدیدتری را به کنار بگذارد. همچنین این قرارداد، ارتش اسرائیل را ملزم میکند تا همه نیازهایش را از دولت آمریکا بخرد، برخلاف قرارداد قبلی که امکان خرید از تولیدکنندگان داخلی به اندازه 26 درصد وجود داشت.
ایهود باراک در یادداشتی که در هفته گذشته در روزنامه واشنگتن پست به چاپ رسید، نوشت که با توجه به افزایش 20 درصدی قیمت محصولات نظامی نسبت به دهه گذشته و نبود هیچگونه کمک اضافی، اسرائیل عملا به پول کمتری دسترسی خواهد داشت.
وی نوشته بود که قرارداد گذشته، فرصت بیشتری برای ارتقای توانمندیهای نظامی در اختیار اسرائیل قرار میداد.
یالدین نیز در گفتوگو با رادیو ارتش اسرائیل گفت که این قرارداد، هزینه انتقاد تندی است که نتانیاهو از توافق هستهای با ایران انجام داده است. به گفته وی، «نتانیاهو قصد داشت تا با کنگره مستقیما وارد مذاکره شود و دولت اوباما را دور بزند. حالا ما داریم هزینه این استراتژی اشتباه او را پرداخت میکنیم.»
انتهای پیام/