دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1395 - 12:24

روحانی:‌ کشورهای آمریکای لاتین می‌توانند روی دوستی ایران حساب باز کنند

رئیس جمهوری دردیدارهای حاشیه‌ای اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، اتحاد کشورهای مستقل را برای دستیابی به اهداف مشترک ضروری برشمرد و تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین در همه عرصه‌ها استقبال می‌کند و این کشورها می‌توانند روی دوستی و همکاری ایران حساب کنند.
کد خبر : 118924

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی عصر شنبه به وقت محلی و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در مارگاریتا ونزوئلا، در دیدار «اوو مورالس» رئیس جمهوری بولیوی گفت: برای توسعه و تقویت همه جانبه همکاری‌های تهران و بولیوی هیچ محدودیتی وجود ندارد و تقویت این روابط در راستای علاقه و منافع دو ملت است.


رئیس‌جمهوری با تأکید بر آمادگی ایران اسلامی برای کمک به پیشبرد طرح‌های توسعه‌ در بولیوی، گفت: علاوه بر بخش‌های دولتی، بخش‌های خصوصی دو کشور باید برای سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک تشویق شوند و تقویت همکاری‌های بانکی می‌تواند تحرکی در این روند ایجاد کند.


رئیس‌جمهوری بولیوی نیز در این دیدار با ابراز رضایت و تمجید از عملکرد مجریان ایرانی طرح‌های اقتصادی در کشورش تصریح کرد: ما با توجه به اجرای موفق این طرح‌های اقتصادی، خواهان حضور و مشارکت بیشتر شرکت‌های ایرانی در پیشبرد طرح‌های اقتصادی و عمرانی بولیوی هستیم.


«اوو مورالس» همچنین از روحانی برای شرکت در اجلاس آتی سران کشورهای عضو اوپک گازی که قرار است در ماه ژانویه سال 2018 در کشورش برگزار شود، دعوت کرد.


دو طرف همچنین در این دیدار بر تلاش مشترک در جهت ثبات بازار نفت، قیمت عادلانه و سهم منصفانه؛ از جمله در اجلاس آتی تولید کنندگان نفت در الجزایر تأکید کردند.



الجزایر می‌تواند دروازه حضور ایران در بازار آفریقا باشد


در ادامه دیدارهای دوجانبه در حاشیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد، حجت‌الاسلام حسن روحانی در دیدار با مطان العامره وزیر خارجه الجزایر، گفت: ایران و الجزایر همواره در روزهای سخت در کنار یکدیگر بوده‌اند و امروز به ویژه بعد از رفع تحریم‌های ظالمانه شرایط برای ایجاد شتاب در توسعه روابط دو کشور مخصوصاً در زمینه اقتصادی فراهم است که باید از آن استفاده کرد.


رئیس جمهوری اظهار امیدواری کرد، حرکت جدیدی در روابط اقتصادی دو کشور به نفع دو ملت آغاز شود.


روحانی همچنین با اشاره به پیچیدگی شرایط و مسائل منطقه‌ای، تصریح کرد: بی‌تردید در شرایط کنونی منطقه تقویت رایزنی‌ها و همکاری نزدیک می‌تواند در حل‌وفصل مسایل تأثیر گذار باشد.


رئیس‌جمهوری در ادامه تلاش برای موفقیت اجلاس آتی تولیدکنندگان نفت در الجزایر را مورد اشاره قرار داده و با تأکید بر لزوم ایجاد ثبات در بازار نفت و قیمت عادلانه برای آن، گفت: امیدوارم با همکاری و تعامل نزدیک ، گام‌های مؤثری در این راستا در جهت تأمین منافع جمعی برداشته شود.


مطان العامره فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه الجزایر نیز در این دیدار ضمن انتقال پیام شفاهی رئیس‌جمهوری کشورش به روحانی، گفت: روابط و مناسبات دو کشور بر مبنای استقلال نظر بنا شده است و مصمم هستیم روابط برادرانه خود با تهران را بیش از پیش گسترش دهیم.


وزیر خارجه الجزایر گفت: تهران و الجزیره برای توسعه سطح روابط و همکاری‌های خود به نفع دو ملت و ملت‌های منطقه اراده جدی دارند و الجزایر می‌تواند دروازه حضور ایران در بازار آفریقا باشد.



ملت و دولت اکوادور پیوسته مبارزات ملت و دولت ایران را پاس می‌دارند


حجت‌الاسلام حسن روحانی در ادامه این دیدارها با "رافائل کور‌ه‌آ" همتای اکوادوری خود دیدار کرد و با ابراز خرسندی از روابط رو به گسترش ایران و اکوادور گفت: پیوندهای عمیق دو ملت و دو دولت و اهداف مشترک آن‌ها در کنار اشتراک نظر فراوان دو کشور در مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای‌، ایجاب می‌کند که در همه حوزه‌ها روابط خود را بیش از پیش توسعه دهیم.


رئیس‌جمهوری، لغو تحریم‌ها را فرصت مناسبی برای گسترش روابط دو کشور دانست و گفت: کاملا آمادگی داریم تجربیات و توانمندی‌های خود را در حوزه‌های علمی، فناوری و انرژی در اختیار کشور دوست خود اکوادور قرار دهیم.


روحانی توسعه همکاری‌های بانکی میان دو کشور را ضروری برشمرد و گفت: برای ایجاد تحرک در روابط دو کشور به ویژه در بخش‌های خصوصی، توسعه همکاری‌های بانکی اهمیت به‌سزایی دارد.


رئیس‌جمهوری با اشاره به نشست آتی تولیدکنندگان عضو و غیر عضو اوپک در الجزایر تصریح کرد که بی‌ثباتی و کاهش قیمت نفت به ضرر همه کشورها و بویژه تولیدکنندگان نفت است و تهران از هر اقدامی در راستای ثبات بازار و بهبود قیمت نفت که مبتنی برعدالت، انصاف و رعایت سهمیه عادلانه برای کشورهای تولیدکننده نفت باشد، حمایت خواهد کرد.


رئیس‌جمهوری اکوادور نیز در این نشست با بیان اینکه ملت و دولت اکوادور پیوسته مبارزات ملت و دولت ایران را پاس می‌دارند و همواره در کنار آن‌ها بوده و خواهند بود، گفت: لغو تحریم‌های ناعادلانه فرصتی برای گسترش بیش از پیش روابط دو کشور است که باید از آن بهره‌برداری کرد.


«رافائل کور‌ه‌آ» گفت: اکوادور مصمم به توسعه همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران در همه حوزه‌هاست و در همین ارتباط تقویت همکاری‌های بانکی مشترک برای پیشبرد طرح‌ها و برنامه‌ها، ضروری است.


وی همچنین با اشاره به اجلاس آینده صادرکنندگان و تولیدکنندگان نفت در الجزایر گفت که عدالت در بهای نفت ضروری است و همه کشورهای باید برای موفقیت نشست مذکور تلاش کنند.



همکاری‌های ایران هند به صلح و توسعه سراسر منطقه کمک می‌کند


حجت الاسلام حسن روحانی در حاشیه این اجلاس با معاون رئیس‌جمهوری هند نیز دیدار کرد. وی تأکید کرد: هند و ایران به عنوان دو کشور بزرگ منطقه با ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی هستند و تهران همواره از توسعه همکاری‌ها با دهلی نو استقبال می‌کند. رئیس جمهوری ادامه داد: باید سطح همکاری‌های اقتصادی ایران و هند نیز همپا با سطح روابط دو کشور در دیگر حوزه‌ها گسترش و تعمیق یابد.


روحانی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده دو کشور برای توسعه روابط ، افزود: بی‌تردید توسعه و تقویت همه‌جانبه همکاری‌های تهران - دهلی نو در راستای منافع دو ملت و منطقه است.


رئیس‌جمهوری به توافقات گسترده میان دو کشور در جریان سفر اخیر نخست وزیر هند به تهران اشاره کرد و گفت: اجرای سریع‌تر این توافقات به ویژه در ارتباط با تقویت همکاری‌های بانکی، ریلی و توسعه بندر چابهار می‌تواند شتابی بیشتر به روابط مشترک بدهد.


وی در ادامه با اشاره به مسائل و مشکلات منطقه‌ای، گفت: در شرایطی که منطقه دستخوش افراطی گری و تروریسم شده است ، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای میان تهران - دهلی نو با هدف تقویت و ایجاد ثبات و امنیت منطقه ای ضروری است و این همکاری، به نفع همه کشورهای منطقه است.


معاون رئیس‌جمهوری هند نیز در این دیدار با تاکید بر ضرورت توسعه بیش از پیش همکاری‌های دو کشور در همه عرصه های دوجانبه ای و منطقه ای گفت: همکاریهای دو کشور دوست و قدیمی می‌تواند به صلح و توسعه سراسر منطقه کمک کند.


«محمد حمید انصاری» اظهار کرد: روابط دو کشور همواره پایدار بوده و ما فقط فصل جدیدی در آن را آغاز کرده ایم ؛ فصلی که نقطه عطف آن سفر نخست وزیر هند به تهران بود.


وی با تاکید بر اینکه تصمیماتی که در جریان سفر نخست وزیر هند به تهران اتخاذ شد ، در حال اجرایی شدن است ، گفت: در آینده که تاریخ این دوره را می‌نویسند چابهار واژه کلیدی روابط دو کشور و توسعه همکاری‌ها در کل منطقه خواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب