دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 شهريور 1395 - 14:00
اهداف پالایشی ایران محقق شد

شتاب در اجرای پروژه‌های بهبود کیفیت پالایشگاه‌ها

اهداف کلان پالایشی ایران برای ارتقای کمی و کیفی تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی در طول گذشت سه سال از دولت یازدهم محقق شد.
کد خبر : 116875

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا،شاهرخ خسروانی معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اهداف تعیین شده در بخش پالایشی کشور اعلام کرد: این شرکت در سه سال گذشته به اهداف کلان تعریف شده که یکی از آنها ارتقای کیفی فرآورده‌ها با توجه به رسالتی که در تولید و توزیع فرآورده‌های با کیفیت مطلوب و کمک به مقوله زیست محیطی کشور دارد، دست یافته است.


وی افزود: یکی از محورهای فعالیت شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی که در حقیقت جزو سیاست‌های کلان وزارت نفت هم به شمار می‌آید، افزایش کمی و کیفی فرآورده‌های پالایشگاه‌ها و توزیع آن در شهرهای در معرض آلودگی بیشتر بود که با تکمیل زنجیره توزیع در هشت کلانشهر کشور این هدف محقق شد.


وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای اجرای پروژه‌های ارتقای کیفی و کمی پالایشگاه‌های کشور، گفت: بخش زیادی از این پروژه‌ها به دلیل مسائل مختلف داخلی و خارجی از جمله تحریم‌های بین‌المللی و واگذاری شرکت‌های پالایشی به بخش خصوصی تحت عنوان سهام عدالت به تعویق افتاد.


به گفته معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، واگذاری شرکت های پالایشی به عنوان سهام عدالت سبب شد در تغییرات جدید، هیات مدیره و سهامداران از اجرای پروژه‌ها استنکاف کنند و بیشتر پروژه‌هایی که سال ٨٤ و ٨٥ در پالایشگاه‌های مختلف تعریف شده بود به نوعی تعطیل شدند.


وی ادامه داد: تا سال ٨٩ و ٩٠ همه پروژه‌های توسعه‌ای و ارتقای کیفی پالایشگاه‌های کشور به غیر از یک یا دو مورد خاص مثل بنزین‌سازی پالایشگاه اصفهان بقیه به طور غیرفعال باقی‌مانده بود که مهمترین کاری که در این مدت سه سال انجام شد، این بود که دوباره با حضور در هیات‌مدیره‌های این شرکت‌های پالایشی واگذار شده و با استفاده از نقش تنظیم‌گر روابط (نظارتی) وزارت نفت و نقش حاکمیتی کنترل بر روند اجرای پروژه‌های توسعه کمی و کیفی پالایشگاه‌ها را دوباره آغاز کنیم.


خسروانی تصریح کرد: در این زمینه مصوبه‌های مختلفی هم از طرف مجلس و هیات دولت صادر شد که از مهمترین آنها کمک به آن دسته از شرکت‌های پالایشی بود که حداقل ٣٠ درصد از سود سالیانه فرایندشان را صرف پروژه‌هایشان کنند تا پایان سال ٩٨ اعمال کیفی‌‌سازی را برایشان متوقف کنیم که با انجام این سیاست ‌کار بزرگی برای شتاب روند اجرای پروژه‌‌ها انجام شد.


معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با همین فرایند پروژه‌های شرکت‌های پالایشی آغاز شد، به طور مثال در پالایشگاه اصفهان اجرای پروژه‌های مربوط به ارتقای کیفیت گازوئیل و واحد تقطیر سوم پالایشگاه، واحد آر اف سی سی (RFCC) برای کاهش نفت‌کوره که عملیات اجرایی آنها متوقف شده بود با تفاهم انجام شده با شرکت دایلم کره جنوبی دوباه آغاز شده است که امیدواریم در سال ٩٧ واحد تصفیه گازوئیل‌ وارد مدار شود و تا سال ٩٩ واحد RFCC پالایشگاه که مقدار تولید نفت‌کوره را به زیر ١٠ درصد می‌رساند، اجرایی شود.


وی در ادامه به پروژه‌های ارتقای کیفی پالایشگاه تبریز اشاره کرد و گفت: طرح‌های افزایش کیفی فرآورده‌های پالایشگاه تبریز اواخر سال ٩٦ و یا حداکثر اوایل سال ٩٧ به بهره‌برداری می‌رسد.


خسروانی با اشاره به گشایش‌های ایجاد شده در دوران پسابرجام، اعلام کرد: هم اکنون به منظور کاهش نفت‌کوره پالایشگاه‌های تبریز، بندرعباس و تهران شرکت‌های معتبر اروپایی و ژاپنی برای ارزیابی، طراحی و امکان‌سنجی پروژه‌ها حضور یافته و قراردادهای مشاوره‌ای با این شرکت های بین‌المللی امضا شده و در حال طراحی است که پس از پایان طراحی فاز اجرایی و تامین منابع مالی پروژه‌ها آغاز خواهد شد.


وی تاکید کرد: دوران پسابرجام کمک بسیار بزرگی به حضور شرکت‌های خارجی کرد که تا افق ١٤٠٤ بیشتر پالایشگاه‌های کشور هم از نظر کیفیت تولید فرآورده در سطح مطلوبی باشند و هم تولید نفت‌کوره پالایشگاه ها به زیر ١٠ درصد برسد.


معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان این که سیاست شرکت کمک کردن به تکمیل پروژه‌هایی است که نیمه کاره با درصد پیشرفت بالا بودند اما بنا به دلایلی به صورت معلق باقی مانده بود، گفت: از مهمترین این پروژه‌ها واحد گازوئیل و بنزین پالایشگاه لاوان بود که در سه و چهار ماه گذشته واحد گازوئیل آن به بهره‌برداری رسید و واحد بنزین‌سازی مشخصا واحد ایزومراسیون پالایشگاه در مرحله شارژ کاتالیست است که امیدواریم ظرف پاییز امسال به بهره‌برداری برسد.


به گفته وی، با بهره‌برداری از این واحد، پالایشگاه لاوان افزون بر افزایش ٨٠٠ هزار لیتری کل بنزین تولیدی که حدود ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار لیتر است، دارای کیفیت یورو ٤ خواهد شد.


خسروانی در ادامه به طرح توسعه واحد بنزین‌سازی پالایشگاه بندرعباس اشاره کرد و افزود: این پروژه پاییز امسال به بهره‌برداری می‌رسد و در حال طی مراحل نهایی تحویل‌گیری از پیمانکار است که با بهره‌برداری از آن، سه میلیون لیتر افزایش تولید بنزین را در کشور شاهد خواهیم بود و حدود ٧٠ درصد بنزین این پالایشگاه با در سرویس قرار گرفتن واحد ایزومریزاسیون، یورو ٤ خواهد شد.


وی یکی از بزرگترین پروژه‌هایی که در دستور کار مدیریت پالایش و پخش و وزارت نفت قرار دارد را طرح تثبیت پالایشگاه آبادان اعلام کرد و گفت: مراحل طراحی‌ این پروژه رو به اتمام است و تامین منابع مالی آن از خط اعتباری چین انجام شده و عملیات اجرایی پروژه از نیمه دوم سال اجرا خواهد شد که با انجام این پروژه نفت کوره پالایشگاه آبادان پس از اجرای طرح از حدود ٣٥ درصد به کمتر از ٢٥ درصد کاهش خواهد داد.


به گفته معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، همچنین اجرای این پروژه بازار کار پایین دستی و بالادستی گسترده‌ای در آبادان و منطقه ایجاد خواهد کرد و با بهره‌برداری از فاز نخست آن همه محصولات پالایشگاه دارای استاندارد یورو ٤ خواهد شد.


وی به سه پروژه بزرگ ١٥٠ هزار بشکه ای پالایشگاه آناهیتا، پروژه میعانات گازی پارس شیراز و طرح سیراف اشاره کرد و افزود: همه این پروژه ها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در دست اقدام است و برخی از آنها مثل پالایشگاه آناهیتا مراحل طراحی را کامل را گذرانده و واحدهای تحت لایسنس رو گرفته و به دنبال تامین منابع است که امیدواریم بتواند به موقع کار اجرایی‌اش را شروع کند.


خسروانی گفت: درباره پالایشگاه سیراف هم کار از سوی بخش خصوصی و با نظارت مطلوب وزارت نفت در حال پیگیری است و همه زمین‌های پالایشگاه‌های هشت گانه تحویل کارفرما شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب