دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1395 - 15:39

لاریجانی: سیاست‌های نظام سلامت با بادهای سیاسی جابه‌جا نشود

رئیس مجلس شورای اسلامی به مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرد: به فکر خلق و ایجاد درآمدهای پایدار برای تامین هزینه های بخش سلامت باشند.
کد خبر : 113659

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، به نقل از ایرنا، علی لاریجانی روز یکشنبه در بیست و سومین اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به فرآیند رو به رشد بهداشت و درمان کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار کرد: وضعیت آمارها در مواردی همچون تعداد پزشک و تجهیزات بهتر شده است و آمارها هم در بعضی از زمینه‌های خیلی خوب و در بعضی از زمینه های مقداری متفاوت است.


وی ادامه داد: ایران از نظر واکسیناسیون سه گانه در بین 191 کشور رتبه نخست را دارد، همچنین در بین 210 کشور در زمینه نرخ مرگ و میر هر هزار نفر در یک سال رتبه 26 را دارا است.


رئیس مجلس خاطرنشان کرد: همچنین نرخ مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در بین 197 کشور رتبه 86 را داریم و مرگ و میر نوزادان هم در بین 140 کشور رتبه 76 را کسب کرده ایم.


لاریجانی با بیان این که سطح بهداشت جهانی بالاتر رفته است، اظهار کرد: در این شرایط رقابت ما نسبتا خوب است.


وی خاطرنشان کرد: ما در دوره ای آشفتگی پیدا کردیم و مردم از نظر وضعیت دارو و امکانات دچار ناآرامی های روحی شدند، به خاطر دارم زمان وزارت دکتر وحیده دستجردی در دولت قبل با وی صحبت کردم که برای متعادل کردن وضعیت موجود چقدر منابع نیاز دارید، دکتر دستجردی با محاسبه اعلام کردند اگر 6 هزار میلیارد تومان به بودجه این وزارتخانه اضافه کنید سطح سلامت کشور را کاملا تامین می کنیم.


رئیس مجلس تاکید کرد: ما تلاش کردیم و این رقم را در بودجه با سختی منظور کردیم ولی بحث این بود که مدیریت اجرایی کشور مسیر درستی نداشت و این پول را به وزارت بهداشت ندادند.


لاریجانی، دکتر هاشمی را وزیر هوشمند، پرتحرک و سخت کوش توصیف کرد و گفت: وزیر بهداشت شخصا برای ارتقای وضعیت سلامت جامعه و ساماندهی آن پیگیر بود که این شرایط جهشی پیدا کرد.


وی یادآور شد: ما از آن شرایط دشوار عبور کردیم و نارضایتی ها خیلی کاهش پیدا کرده است.


وی با بیان این که یکی از نقاط برجسته کشور، بخش بهداشت و سلامت است، اظهار کرد: لازم است هم قدردانی کنیم و هم خدا را شکر کنیم که ناآرامی های روحی جامعه را در این بخش التیام داد.


رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به مسوولان وزارت بهداشت توصیه کرد با فرض پشتیبانی مالی، آسیب شناسی از نظام سلامت انجام دهند و بررسی کنند در کدام نقاط ضعف و عدم تعادل وجود دارد.


لاریجانی ادامه داد: اکنون بعد از سه سال فرصت خوبی برای ارزیابی مدل است که ببینیم در کجا نقایص داشته ایم تا رفع کنیم و در آستانه برنامه ششم توسعه ارزیابی از شرایط داشته باشیم و اگر مشکلاتی داشتیم را رفع کنیم.


وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات کشور که حتما برای آن باید تدبیر کرد، این است که به مردم خدمات می دهیم اما این خدمات رسانی به موقع انجام نمی شود و مردم را ناراحت می کنیم مثل خرید تضمینی گندم که دو سه ماه بعد از خرید پول مردم را می دهیم.


رئیس مجلس یادآور شد: این به آن معنا است که پول را به مردم می دهیم اما با اعمال شاقه می دهیم و مردم را ناراحت می کنیم. این شرایط در بخش بهداشت هم هست مسوولان بیمارستان ها نالان از بودجه ای که به آنها داده می شود، هستند به طوری که بعضی از بیمارستان ها حدود هشت ماه هست که پول خود را نگرفته اند.


لاریجانی افزود: این روش مدیریت نادرست است البته فضا به سمت اصلاح می رود اما باید از حالت وصله پینه ای خارج شود


وی خاطرنشان کرد: چند روز گذشته با توجه به انباشتگی مشکلات مقرر شد هشت هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت داده شود تا از این گردنه عبور کند اما باید بودجه وضعیت پایدار داشته باشد تا پروزه های بخش سلامت محقق شود.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساختار بهداشت و درمان به سمت تکامل بوده است، یادآور شد: اول انقلاب گفتیم بخش آموزش و خدمات باید ممزوج شوند، در ابتدا موفق هم بود بعد پزشک خانواده و حالا هم تحول نظام سلامت. باید همه این ها هر کدام بخش هایی از یک نظام باشد و نظام بهداشت، یک معمار داشته باشد.


لاریجانی افزود: همه باید بدانند و بخشی که دولت متولی است کاملا مشخص باشد، جاهایی برای بخش خصوصی روشن شود و ساختاری که ایجاد می شود با بادهای موضعی سیاسی جابجا نشود. همه بخش ها ساماندهی شود و به آن پایبند باشند.


وی ادامه داد: باید سهم پژوهش و ارتباط آن با تولید مشخص شود و جاهایی که بخش خصوصی نمی تواند مانور بدهد، مدون شود.


400هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام


لاریجانی با اشاره به تصویب قانونی برای واگذاری طرح های نیمه تمام به مردم و با بیان این که 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی دست مردم است که باید به سمت نیازهای کشور هدایت شوند، گفت: بالغ بر 400 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در کشور داریم، بودجه عمرانی کشور هم 20 هزار میلیارد تومان بیشتر نیست که با این شرایط تورم، تکمیل آن 50-40 سال طول می کشد.


وی افزود: این قانون دو سال طول کشید تا دستورالعمل آن تهیه شود؛ باید زودتر نوشته می شد، البته الان ستادهایی برای واگذاری در استان ها تشکیل شده که راه اندازی آن می تواند بار شما را هم کم کند.


رئیس قوه مقننه در پایان خواستار بهبود وضعیت قشر کارگر شد و گفت: قشر کارگر از وضعیت موجود ناراحت هستند، در تعادل سازی وضع آنها را هم در نظر بگیرید، غالبا می گویند در زمینه خدمات پس از عمل و نگهداری در بیمارستان ها بیشتر دقت کنیم، رنکینگ شما گاهی به این دلایل دچار مشکل می شود، بخش هایی که می تواند این بخش را تقویت کند، ترمیم کنید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب