هر1تن سنگ آهن از مرز ۶۰ دلار گذشت
به گزارش گروه اقتصادی آنا، گرچه مدتها صنعت سنگ آهن به خاطر رکود جهانی محصولات معدنی با مشکلات مالی روبهرو بود و مجموعه عواملی مانند، عوارض صادراتی، حقوق دولتی، هزینه های بالای حمل و نقل که منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده و در نهایت رقبایی قدرتمند مانند استرالیا باعث رکود و کمبود نقدینگی در فعالان معدنی این محصول شدند، به نظر میرسد این روز ها که قیمت جهانی سنگ آهن رو به بهبود است، شرایط عمومی معادن سنگ آهن نیز بهبود پیدا کند.
گرچه کارشناسان معتقدند در دوره رکود جهانی محصولات معدنی که دیگر کشور ها در حال کاهش هزینه ها و کاهش قیمت تمام شده هستند، فراهم نبودن زیرساخت های حملونقلی و صادراتی باعث شده است قیمت تمام شده سنگ آهن ایران بالا بماند و از مزیت های صادراتی خود خارج شود، یکی از مهمترین عواملی که باعث شد تا معادن و فعالین این محصول به مشکلاتی عمیق دچار شوند و تا دم ورشکستی پیش روند افت شدید قیمت و رکود جهانی محصولات معدنی متاثر از سیاست های اقتصادی چین است. اما در این روز ها قیمت این محصول معدنی دوباره در سر بالایی قرار گرفته است و برای دومین بار از ابتدای امسال پیک قیمتی خود را تجربه خواهد کرد.
در حالی کنسانتره سنگ اهن با عیار ۶۷ درصد - فوب بندرعباس امروز مرز ۶۰ دلار را رد کرده و قیمت ۶۱.۲ دلار را به ثبت رسانده است که یک بار دیگر نیز در اوایل اردیبهشت به قیمت ۶۵.۴ دلار نیز رسیده بود که بعد از سقوطی ۴ روزه مجددا سیر صعودی خود را طی کرد و قیمت فعلی را به ثبت رساند.
این افزایش قیمت نمود خود را در آمار های صادرات محصولات معدنی نیز بروز داده است و بر اساس آمار اعلام شده، صادرات محصولات معدنی در سه ماهه نخست، یعنی مقارن با اولین بیشینه قیمتی محصولات معدنی معادل ۶۸ درصد افزایش را نسبت به زمان مشابه در سال گذشته تجربه کرد و بعد از سقوط و صعود مجدد قیمت محصولات معدنی، در چهار ماهه اول امسال هم نسبت به زمان مشابه در سال قبل معادل ۳۰ رشد در صادرات محصولات معدنی صورت گرفت.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) فولاد، مس و سنگ آهن به ترتیب در صدر صادرات محصولات معدنی بودند که سهم سنگ آهن از این امار ۲۲۷ میلیون دلار در چهار ماهه نخست ۱۳۹۵ بوده است.
انتهای پیام/